Müge Anlı'nın O Sözleri İzlenme Oranlarına Yansıdı.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
delrico

delrico

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Müge Anlı'nın O Sözleri İzlenme Oranlarına Yansıdı.
Müge Anlı, depremin ardından yaptığı açıklama ile kamuoyundan büyük tepki topladı. Söz konusu tepkiler, Anlı'nın program ratingine de yansıdı.

Müge Anlı, depremin ardından yaptığı açıklama ile kamuoyundan büyük tepki topladı. Söz konusu tepkiler, Anlı'nın program ratingini de aşağı çekti.

Deprem sonrasında, programında yaptığı konuşma ile adeta medyada da bir depreme neden olan “Müge Anlı'nın programının izlenme oranlarında bir değişiklik oldu mu?” sorusundan yola çıktık İşte Müge Anlı ile Tatlı Sert'in son haftalardaki reyting karnesi…

TV ekranlarının ünlü sunucusu Müge Anlı, 24 Ekim Pazartesi günü ATV'de ekrana gelen ‘Müge Anlı ile Tatlı Sert' adlı programında yaptığı açıklamalarla, şüphesiz kolay kolay hafızalardan silinmeyecek tarihi bir konuşmaya imza attı.

19 Ekim'de Hakkari Çukurca'da gerçekleştirilen terör saldırısı gündemdeki sıcaklığını korurken, 23 Ekim Pazar günü Van'da meydana gelen 7.2 şiddetindeki deprem Türkiye için adeta bir yıkım oldu. Terörden depreme hızlı bir geçiş yaşanırken gözler Van'dan gelecek haberlere çevrildi. Olağanüstü her durumda adeta ayrı bir sınavdan geçen medya, bu süreçte de ciddi bir sınavdan geçti. Özellikle sosyal medya, deprem bölgesine yönelik haberler ve depremzedeler için düzenlenen yardım kampanyalarıyla bu zor günlerin en önemli aktörlerinden biri oldu. Genel itibariyle kardeşlik, birlik-beraberlik ve yardımlaşma unsurlarının öne çıktığı bu yoğun gündemde, ayrımcı ve nefret içeren söylemler de çeşitli mecralarda yankı buldu. Ancak şüphesiz en çok tepki çeken konuşmayı Müge Anlı yaptı.

Ne demişti?

ATV'deki ‘Müge Anlı ile Tatlı Sert' adlı bir programında Anlı, 24 Ekim Pazartesi günü yani depremden hemen bir gün sonra canlı yayında şunları söyledi:

"Herkes haddini bilecek. Yeri geldi mi taş atacaksın, Mehmetçik'i kuş avlar gibi avlayacaksın sonra zor günlerde canım cicim deyip, yardım isteyeceksin. O polisler hemen yardımına koştu oradakilerin. O taş atanların eli kırılsın. Askerlerimize polislere zeval vermesin"

Medyada deprem

Müge Anlı'nın sarf ettiği bu sözler, daha o gün içerisinde internet sitelerinde hızla yayıldı. Sosyal medyaya Müge Anlı'ya yönelik tepki dolu mesajlar yağdı. Hem çeşitli duyarlı çevrelerden hem de medyanın kendi içerisinden yüzlerce olumsuz eleştiri alan Anlı hakkında yazılanlar, Anlı'nın medyada yarattığı depremi ortaya koydu. Birçok basın ve meslek örgütü Anlı'yı ayrımcı ve nefret içeren sözlerinden dolayı kınarken bazı örgütler de Anlı hakkında dava açtı.

İzleyici tepkisi reytinglere nasıl yansıdı?

“O meşhur konuşmasının ardından Müge Anlı'nın reytinglerinde bir değişim oldu mu?” sorusuna gelirsek;

1. Hafta

“Müge Anlı ile Tatlı Sert” adlı programın, 24 Ekim Pazartesi - 11 Kasım Cuma tarihleri arasındaki izlenme oranlarına bakıldığında, izleyici tercihlerinde düzensiz ama belirgin bir düşüş göze çarpıyor. Anlı'nın o sözleri söylediği 24 Ekim tarihli program, reyting listesinde 25.(2.72) sırada yer alırken onu izleyen Salı günü 18. sıraya yükseldi. (3.18) Bir sonraki gün yani Çarşamba günü ise 23. (2.98) sırada yer buldu. Perşembe günü ise program 20. (2.6) sıraya yükseldi. O haftanın son programı ise listede 27. sıraya (2.0) geriledi. İlk haftanın reyting oranlarına göre, medyada iyice yayılan konu Anlı'ya önce reyting getirdi ancak daha sonra hızlı bir düşüş yaşandı.

2. Hafta

Anlı'nın konuşmasının, gündemdeki yerini yavaş yavaş farklı konulara bırakmaya başladığı ikinci haftanın başında program haftaya 25. (2.7) sırada başladı. 4 Kasım Cuma gününe kadar düzenli olarak geriye düşen program, haftayı 30. (2.71) sırada kapattı.

Bayram haftasında ise program sadece 10 ve 11 Kasım tarihlerinde yayınlandı. Müge Anlı ile Tatlı Sert, Perşembe günü 26. (2.1) sırada yer bulurken Cuma günü son 3 haftanın en düşük rakamını gördü ve 32. (2.62) sırada yer buldu.

Belirlenen tarihler arasında incelenen reytng verileri, Anlı'nın programının 25. sıradan 32. sıraya gerileyerek 7 sıra kaybettiğini ortaya koydu.

*Parantez içleri, reyting değerini göstermektedir.

pelın_

kadın haklı valla bende aynı düşünüyorum
geçen yine taşladılar POLİSİ
ama bak yine noldu bi deprem yine polis asker oldu canım tamam hepmmiz insanız içim acıyo çaoukları gördügümde ama
işte

• Beğen
Tepkiler: devran_34 ve delrico
delrico

delrico

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
kadın tabiki haklı sen askerine taş at ondan sonra polisten yardım dilen:off: devletin teröristleri tuttuğu besbelli oralarından buralarından sallamasınlar terörün kökünü kurutacağız diye:vur

• Beğen
Tepkiler: pelın_

pelın_

kadın tabiki haklı sen askerine taş at ondan sonra polisten yardım dilen:off: devletin teröristleri tuttuğu besbelli oralarından buralarından sallamasınlar terörün kökünü kurutacağız diye:vur
yok bazen duyuyorumda kadını suçluyolar oyüzden böle üstüne basa basa söledim valla
inan bebklere acıyorum bitek ve masumca ölen insanlara gerisi zerre kadar umrumda diyil

• Beğen
Tepkiler: delrico
delrico

delrico

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
ya anlamıyorum kadının hangi bir kelimesi yanlış:off:

pelın_

ya anlamıyorum kadının hangi bir kelimesi yanlış:off:
işte dediya polise askere taş at sonra yardım bekle gibi işte onu çok gördüler sanırım
valla ben bu bizim insanları anlamıyorum
tamam yardım edin ama bize yapılanıda unutmayın be Allah aşkına benımde böle Müge ANLI gibi söleme şansım olsa onun sölediklerinden daha fazla şeyi sölerdim helal kadına

• Beğen
devran_34

devran_34

Üye

siyasete bulaşmadan yazayım = mersinde otobüse molotof atan üç kişi oradan altı kişi cıksa o üç kişi yi çok rahat döver yada durdurdu ama durdurmamış lar acaba neden ben bunları cok merak ediyorum vede düşünüyorum Nİ YE KİMSE ORADA TOPLANIP BİŞEYLER YAPMAK DAN ÇEKİNİYORLAR :hmmm

----------Eklendi @ 23:30:16 ---------- Yazıldı @ 23:28:43 ----------

işte dediya polise askere taş at sonra yardım bekle gibi işte onu çok gördüler sanırım
valla ben bu bizim insanları anlamıyorum
tamam yardım edin ama bize yapılanıda unutmayın be Allah aşkına benımde böle Müge ANLI gibi söleme şansım olsa onun sölediklerinden daha fazla şeyi sölerdim helal kadına

resminde altında yazıyo sadece sus :) ah onlar bizim buralarda olacaklar pompalıya avlarım onları :)

• Beğen
Tepkiler: delrico ve pelın_

pelın_

işte o sadece sus?
onun anlayana ne anlamları var bi bilsen

• Beğen
Tepkiler: devran_34
_ardaa

_ardaa

Üye
yazık ki ne yazık gördüklerim inanılır şeyler değil resmen ölen insanlar için seviniyorsunuz, acaba diyorum yarın birgün beklenen istanbul depreminde bizlerde enkaz altında kaldığımızda onlar da bizim için aynı şeyleri düşünecek mi? sosyal paylaşım sitelerinde aynı cümleleri kuracaklar mı? üzüldüm açıkçası nasıl bir nesil yetişiyor:/

Lenneth

Üye
Dogru soyleyeni dokuz koyden kovarlar.

pelın_

yazık ki ne yazık gördüklerim inanılır şeyler değil resmen ölen insanlar için seviniyorsunuz, acaba diyorum yarın birgün beklenen istanbul depreminde bizlerde enkaz altında kaldığımızda onlar da bizim için aynı şeyleri düşünecek mi? sosyal paylaşım sitelerinde aynı cümleleri kuracaklar mı? üzüldüm açıkçası nasıl bir nesil yetişiyor:/
kimse onlar için ölsün yada oh olsun dmiyor dikkatin çekerim sadece onlar bize yani polise askere taş,bomba,mermi
yagdırırken suskun olan insanlar axzcıkta olsa tepkı verınce vıcdansızmı oluyoruz yani ewet acıdıgımı söluyorum Allah yardım etsin ama hile hurda için ölen insanlara acımıyorum bukadar basit

• Beğen
devran_34

devran_34

Üye

ölenlere allah rahmet eylesin

ama adamlar o depremden iki gün önce T.C yi istemiyorlardı orada buda bir gerçek unutmamak lazım

bide adamın biri kanal d yada starda bu deprem düzenli bir pilandı bilerek oldu gibi bişeyler demek istemiş hemen yanını kesip adamı susturmuslar sonra adam konusmamıs

bide bu var deprem den sonra kaç ŞEHİT imiz var kimse bunu açıklamıyor basına yasak geldi

bide bu var SİYASET YAPMICAM YAPMADIMDA GALİBA :bilmm

• Beğen
_ardaa

_ardaa

Üye
herkes istediğini düşünebilir söyleyebilir elbette bende kimseye zorla üzülün demiyorum üzülmek içten gelir zorla olmaz ama yinede ne olursa olsun insan hayatı bu kadar basit olmamalı bu kadar ucuz olmamalı üzüldüm sadece yazdıklarınıza...

pelın_

Aslında yeri gelmişken konuşucan da herşeyi işte forum kuralları

----------Eklendi @ 00:08:30 ---------- Yazıldı @ 00:06:36 ----------

herkes istediğini düşünebilir söyleyebilir elbette bende kimseye zorla üzülün demiyorum üzülmek içten gelir zorla olmaz ama yinede ne olursa olsun insan hayatı bu kadar basit olmamalı bu kadar ucuz olmamalı üzüldüm sadece yazdıklarınıza...
üzülmeni gereltircek bişey yazdıgımızı düşünmüyorum
insan hayatı tabikide bukadar ucuz yada basit diyil ama adamlar heryerde T.C Askerine lanet okurken yada onlara başka gözle bakarken neden insan hayatı bukadar ucuz ve baıt olmuyodu sölermısın bana?

_ardaa

_ardaa

Üye
ölenlere allah rahmet eylesin

ama adamlar o depremden iki gün önce T.C yi istemiyorlardı orada buda bir gerçek unutmamak lazım

bide adamın biri kanal d yada starda bu deprem düzenli bir pilandı bilerek oldu gibi bişeyler demek istemiş hemen yanını kesip adamı susturmuslar sonra adam konusmamıs

bide bu var deprem den sonra kaç ŞEHİT imiz var kimse bunu açıklamıyor basına yasak geldi

bide bu var SİYASET YAPMICAM YAPMADIMDA GALİBA :bilmm

siyaset yapmıyoruz ben sadece yorumları görünce üzüldüm orada ölenlerde insan sonuçta ölümün ırkı dili dini olmaz.

planlı konusuna birşey diyemem sonuçta usa gibi elinde ne tür silahlar olduğu bilinmeyen bir güç var, deprem oluşturmak fay hatlarını harekete geçirmek kırmak pek zor olmasa gerek.

neyse umarım ırk dil din ve mezhepten önce insan'ın daha önemli olduğunu birgün anlarız.

pelın_

siyaset yapmıyoruz ben sadece yorumları görünce üzüldüm orada ölenlerde insan sonuçta ölümün ırkı dili dini olmaz.

planlı konusuna birşey diyemem sonuçta usa gibi elinde ne tür silahlar olduğu bilinmeyen bir güç var, deprem oluşturmak fay hatlarını harekete geçirmek kırmak pek zor olmasa gerek.

neyse umarım ırk dil din ve mezhepten önce insan'ın daha önemli olduğunu birgün anlarız.

sen anlamak istemiyosun kimse yada ben kendi acımdan sölüyorum ırk din mezhep ayrmı yapmıyorum sadece birzcık tepki ? okadar

devran_34

devran_34

Üye

bi şey daha demek istiyorum bu beyaz filan cıkmıştı fox muhabiri filan o toplanan paranın hepsi gitmemiş vana

türk kızılayı senden yoladığın yardımlarda vergi alıyomuş ama söyelemiyo

birinciyi fox daki hber bülteni spikeri söyledi bide komiser birisindede duydum kızılayıda sordum adam dogru dedi

Burak

Üye
bu kadını sevmiyorum

• Beğen
_ardaa

_ardaa

Üye

sen anlamak istemiyosun kimse yada ben kendi acımdan sölüyorum ırk din mezhep ayrmı yapmıyorum sadece birzcık tepki ? okadar

ben seni anlıyorum ama yarım milyon insan için sarf ediyorsun o sözleri, neyse ben sadece üzüldüğümü söyledim ayrımcılık yaptığını söylemedim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt