Motorola Xoom MZ604 WI-FI | Custom Rom yüklemek - Rootlamak - Orjinal Rom'a geri dönüş.

Sponsorlu Bağlantılar

levent_1234

levent_1234

Üye
    Konu Sahibi
Motorola Xoom MZ604 WI-FI | Custom Rom yüklemek - Rootlamak - Orjinal Rom'a geri dönüş.
Öncelikle herkese selamlar.

Forumlarında Xoom WI-FI cihazına ait bir konu göremedim. O yüzden konu açmak istedim. Bu konuda Rootlamak, Custom ROM yüklemek, Orjinal(Stock) ROM'a dönmek ve Cihaz brick olursa yapmanız gerekenler gibi birçok işlemi bulabilirsiniz.

Öncelikle bilgisayarınızda bulunması gerekenler : , , , Bu programlar bilgisayarınızda kurulu bulunmadan işlem yapmayın.

Android SDK, JDK ve driverları yükledikten sonra Son indirdiğimiz Komut Klasörünü C:\ 'ye çıkartalım.

ROOT etmek:
Xoom'u data kablosu ile USB hata ayıklaması modunda PC'ye bağlayalım. C:\ 'ye çıkardığımız Xoom isimli dosyaya shift+sağ tıkla tıklayıp "Komut Penceresini burada aç"seçeneğine tıklayalım.

Şimdi sıra geldi komutlarımıza

1-İlk komutumuz

adb reboot bootloader

enter

Bu komut bootloader modunu aktif edecektir. Bootloader modu açılınca devam edin.

2-İkinci komutumuz.

fastboot oem unlock

enter

Bu komut xoom'a image atabilmemiz için gerekli olan yazılım değiştirme iznini aktif edecektir.Komut Xoom'a geldiğinde Xoom'dan onaylamanızı isteyecektir. "Ses Kısma" tuşu ile "ok/yes" seçenekleri seçilip "Ses Yükseltme" tuşu ile onaylanır.İşlem bittiğinde xoom fabrika ayarlarına dönecek.Sıfır android açılacak Hata ayıklama modunu tekrar aktif hale getirip devam edelim.

3-Üçüncü komutumuz.

adb reboot bootloader

enter

Bu komut bootloader modunu aktif edecektir. Bootloader modu açılınca devam edin.

4-Dördüncü komutumuz

fastboot flash recovery recovery-Tiamat-R4c-100611-1150-cwm.img

enter

Böylelikle cihazımıza Clockworkmod kurulmuş oldu. Bu ne işe yarayacak der iseniz: Cihazı Rootlamanızı sağlayacak image budur. Recovery mod'a cihaz açıldıktan 2-3 sn sonra "Ses Kısma" tuşuna bastıktan sonra Recovery Mod seçili iken "Ses Yükseltme" tuşuna basarak ulaşabilirsiniz.

İndirdiğimiz Komut Klasörünün(C:\Xoom'a kaydettiğimiz.) içindeki "Universal-Root-Xoom.zip" adlı dosyayı SD Kartımızın ana dizinine atıyoruz.

Sonra Recovery Mod'a giriyoruz. Burada Ses Yükseltme/Kısma tuşları Aşağı/Yukarı işlemini yapar. Cihazın Açma/Kapama tuşu ile ise seçim yapabilirsiniz.

"Install zip from sdcard"seçeneğini seçiyoruz.Karşımıza yeni bir menü geliyor.Bu menüden "Choose zip from sdcard" seçeneğini seçip devam ediyoruz.SD karta attığımız "Universal-Root-Xoom.zip" isimli zip dosyasını seçip xoom'a kuruyoruz.

Artık SuperUser'lı ve Root'lu Xoom'unuz hazır.

BURAYA KADAR OLAN KISMI HERHANGİ BİR XOOM CİHAZINA SAHİP OLANLAR YAPABİLİR.
LÜTFEN BUNDAN SONRASINI SADECE MOTOROLA XOOM MZ604 CİHAZINA SAHİP OLANLAR YAPSIN


Custom ROM yüklemek:

Cihaz ROOT'lu ve Clockworkmod kurulu olmalıdır.

, ,

Bu linklerden en güncel Cyanogen Mod, Team EOS4 romlarını ve Google Uygulamalarını(Play Store VB.) indirebilirsiniz. Maalesef şimdilik stabil olarak sadece bu iki rom bulunuyor.

İndirdiğiniz dosyaları SD kartın ana dizinine kopyalayın.

1-Recovery Mod'a girin. Recovery mod'a cihaz açıldıktan 2-3 sn sonra "ses kısma" tuşuna bastıktan sonra Recovery Mod seçili iken "Ses açma" tuşuna basarak ulaşabilirsiniz.

2-Clockworkmod a girince karşımıza bir menü geliyor.Bu menü "Ses Açma/Kapama" tuşu ile "Aşağı/Yukarı" "Açma/Kapama" tuşu ile "Onaylama" işlemi görüyor.Buradan WIPE DATA / FACTORY RESET"seçerek cihazı resetleyin.Reset işlemi bitince...

3-Install zip from sdcard" seçeneğini seçiyoruz.Karşımıza yeni bir menü geliyor.Bu menüden "choose zip from sdcard" seçeneğini seçip devam ediyoruz...

4-"choose zip from sdcard" seçeneğinden indirdiğimiz romlardan hangisini indirdiysek seçip kuruyoruz. Bu işlem cihazımıza yüklediğimiz rom versiyonunu yada daha güncel olan dosyayı yükleyecek.Yükleme bittikden sonra....

5-"choose zip from sdcard" seçeneğinden İndirip SD kart'a kopyaladığımız "gapps-jb-20130301-signed.zip" dosyasını seçip kuruyoruz. Bu işlem cihazımıza google paketini yükleyecek. Tüm işlem bittiğinde yüklediğiniz romlu sistem emrinizde güle güle kullanın.

Brick Olmuş Xoom'u geri getirmek:

Evet arkadaşlar son olarak size brick olmuş (yani motorola dual core yazısından ileri gitmeyen) Xoom'umuzu nasıl geri getirebiliriz onu anlatacağım.

Öncelikle başta paylaştığım" Komut Dosyası" 'nı indirin ve "C:\" dizinine çıkartın. Ardından bu linkten ( ) "MZ604_HWI69.zip" adlı dosyayı indirin. Dosyayı indirdikten sonra içindekileri "C:\Xoom" dizinine çıkarın. Sonuç olarak klasörde :

adb.exe
AdbWinApi.dll
AdbWinUsbApi.dll
boot.img
ddms.bat
fastboot.exe
recovery.img
system.img
userdata.img
recovery-Tiamat-R4c-100611-1150-cwm.img (sadece bu adımı uygulayacak arkadaşlar bu dosyayı silebilir.)
Universal-Root-Xoom.zip (sadece bu adımı uygulayacak arkadaşlar bu dosyayı silebilir.)

dosyaları oluşacaktır. Cihazımızı bilgisayara bağlayıp açalım. Açılırken "Ses Kısma" tuşuna başalım. Fastboot bölümüne girelim. Ardından C:\ 'ye çıkardığımız Xoom isimli dosyaya shift+sağ tıkla tıklayıp "Komut Penceresini burada aç"seçeneğine tıklayalım.

1-İlk komutumuz

fastboot flash boot boot.img

enter

2-İkinci komutumuz.

fastboot flash system system.img

enter


3-Üçüncü komutumuz.

fastboot flash recovery recovery.img

enter

4-Dördüncü komutumuz

fastboot flash userdata userdata.img

enter

5-Beşinci komutumuz

fastboot erase cache

enter

6-Altıncı komutumuz

fastboot reboot

Brick olan Xoom'unuz tekrardan stock rom'a döndü.

Not : Oluşabilecek herhangi bir sorunda mesuliyet kabul etmem. Ancak seve seve yardımcı olmaya çalışırım.

Not 2 : Bu işlemleri yaparken bilgisayarınızın kapanmamasına ve kullandığınız USB kablosunun orjinal olmasına dikkat ediniz


Evet arkadaşlar benim size verebileceklerim bu kadar. Eklemek istedikleriniz varsa bu konunun altına yazabilirsiniz. Ayrıca sürç-i lisan ettiysek affola.
 
Yönetici tarafından düzenlendi:


HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Teşekkürler :)
 
lazye

lazye

Üye
Burası donanım haber degil :(
 
HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Kopyala yapıştıryaparken başı silmeyi unutmuş
 
  • Beğen
Tepkiler: lazye


Üst Alt