Mira Biyografisi

Sponsorlu Bağlantılar

x-scarface

x-scarface

Üye
    Konu Sahibi
Mira Biyografisi
Türkçe downtempo-rock parçalar yapan Mira, ilk olarak Elec-Trip Records’in “Istanbul Calling Vol. 2” albümündeki etnik ögeler tasiyan, nostaljik “Bir Gün Gelir” parçasıyla ses verdi. Televizyonlarda klibi dönen bu parçayla adından söz ettiren Mira’nin ilk albümü “Eve Dönmeliyim” yine Elec-Trip Records’dan Oğuz Kaplangı prodüktörlüğünde çıktı. Mira’nın bu albümden “Son Melodi” adlı parçaya çekilen klibi önümüzdeki günlerde kanallarda yayınlanmaya başlıyor.


Miray Kurtuluş müzik hayatına Galatasaray Üniversitesi’nde sinema ögrencisiyken çektigi kısa filmlere ve diğer öğrenci filmlerine müzik yaparak başladı. Fransa’da görsel tasarım okuduktan sonra Türkiye’ye döndü. “Bitter” isimli cover grubunda r&b, soul parçaları söyledi. Bir yandan “Norrda” grubunun solisti Selen Hünerli ile birlikte yürüttükleri “Nada” projesi için Türkçe vokalli psychedelic elektronik parçalar hazirlayan Miray, 2007’de Tan Tunçağ ile birlikte Mira’yi kurdu.


Tan Tunçağ electronica ile akustik ögeleri birlestiren müzigiyle Londra’da çesitli klüplerde çaldi. Türkiye’ye döndükten sonra tiyatro oyunlari, filmler ve reklamlara müzik bestelemeye basladi. “Plaid”, “Mouse on Mars”, “The Orb” ve “Chemical Brothers” gibi pek çok uluslararasi sanatçiyla ayni organizasyonlarda sahne aldi. 2005 yilinda Deniz Cuylan ile birlikte Türkiye’de genis kitlelerin electronica/rock ile tanismasini saglayan Portecho’yu kurdu, 2006’da ilk albümleri “Undertone” Elec-Trip Records imzasiyla basildi. Tan Tunçag hem Portecho’ya devam ediyor, hem de Miray Kurtulus ile Mira grubunda yer aliyor.


Konserlerde gruba gitarda Değer Deniz, davul perküsyon ve glockenspiel’da Tunç Çakir eslik ediyor.


Mira’nın albüm tasarımını Deniz Erk, fotoğraflarını, Vieri Bottazzini ve Kostüm tasarımı ise Milen Nae ait.
 


Üst Alt