Microsoft Nokia 'yı satın aldı

Sponsorlu Bağlantılar

PureFood

PureFood

Üye
Çok ilginç. İkiye bölünmüş durumda tüm teknoloji dünyası sanki. Hayırlısı olsun. Ben isterdim Nokia kendi ayakları altıda dursun... Üzüldüm içten içe...

fuatyıldırım

Üye
nokianın batışı gün gibi ortadaydı hala bunu kabullenemeyen kişileri görmek üzücü olduğu kadar
komikde bi geçeydi androide böyle olmayacaktı

Murat Alper

Murat Alper

Moderator
nokia öleceğini bilse gene androide geçmezdi :D

fuatyıldırım

Üye
geçmedide ne oldu satarım dedi yine geçmedi kaybeden biz olduk alışmıştık nokia,ya

HAM ZA

HAM ZA

Üye
ne yani şimdi nokia telefon üretmeyecekmi?

papakudioflu

papakudioflu

Admin
Teknoloji kulisleri ve Nasdaq'da şimdiki dedikodu sırada hTc'nin oldugu yonunde.

fuatyıldırım

Üye
bak haberde ne yazıyor

messevim

messevim

Üye
sanki iyi haber gibi

elitetr

Üye
nokianın batışı gün gibi ortadaydı hala bunu kabullenemeyen kişileri görmek üzücü olduğu kadar
komikde bi geçeydi androide böyle olmayacaktı

Nokia' yı siz sadece telefon üreticisi olarak görüyorsunuz sanırım, telefonu eskisi gibi satamadığında battı farzettiğinize göre? Nokia herşeyden önce teknoloji üreticisi bir firma, sizleri ilk akıllı telefon ile buluşturmasından, ilk kameralı telefondan, hatta ilk cep bilgisayarı ve ofis formatlı kısaca iş adamlarına özel telefonların ilkini çıkartan bir firma. Nokia'nın telefon üretmekten daha iyi yaptığı bir iş varsa oda teknoloji üretmesidir. Şuanda akıllı telefonlarda kullanılan özelliklerin %60' ının üzerinde teknoloji tamamen nokia tarafından geliştirilmiştir. Nokia telefon üretmeyi bıraksa 10 sene daha ayakta kalırdı sadece patentlerden ki bu patentler sadece amerika kıtası için geçerli. Nokia her zaman tüketici yanlı bir firma olmuştu, şuna ne gerek var buna ne gerek vardan ziyade her nesilde ekstra özellik eklemiştir telefonlarına, varolanlarıda her nesilde geliştirmiştir.
Android konusunda çok sağlam bir karar aldı Nokia ve iyiki geçmedi. Çünkü androide geçse idi sözüm meclisten dışarı; resmen donanım konusunda sidik yarışına dönecekti. Geliştirdiği ve geliştireceği her teknoloji için Google'dan destek almak zorunda kalıp androidinde o yönde geliştirilmesi gerekecekti ki google böyle bir çaba içerisine girmeyeceği gibi girdiğindede bu bilgileri bu teknolojiyi diğer firmalarlada otomatikman paylaşmak durumunda olacaktı. Bu durumda Nokia' nın bir avantajı kalmayacaktı. Ayrıca google'ın sektörde tekel haline gelmesine en büyük engellerden biriside nokia' dır. Ayrıca battı dediğin Nokia 2012 ye kadar özellikle giriş seviyesi olmak üzere orta seviye cihazlarda da gayet başarılı satış oranına sahip. Ha eski günlerine nazaran tabiki düşüş büyük ama mevcut durumda Nokia batmazdı!
MS cephesine dönecek olursak çok büyük bir kurnazlık yaptı. Elop'u kullanarak symbianı ve meego' u öldürdüler. WP gerçekten başarılı bir ekosistem ve şimdiye kadar en hızlı büyüyen bir mobil sistem. Ancak halihazırda eksiklikleri göze batmayacak kadar değil. Bu büyümenin verdiği gazla Nokia' yı alması çok akıllıcaydı zira 3-4 yıl içerisinde Nokia pazarın aslan payını tekrar eline alabilirdi. İş sadece WP' ye kalıyordu. Belki bu nedenledir belkide güncellemelerin geç verilmesi üzerine fazla düşülmemesi (ona rağmen çok hızlı gelişen bir sistem oldu). Kısaca MS çakallık yapıp Nokia' nın geleceğini aldı diyebiliriz. Umarım bu safhadan sonra WP'nin üzerine hızlı bir şekilde yoğunlaşılır ve eksiklikler giderilir. Aksi halde MS zararda! Zarar etmemek içinde yapması gerekenler açık, yani biz kullanıcıların yararına olabilir bu gelişme. Bekleyip göreceğiz, neler olacak bakalım.

• Beğen
Tepkiler: ÖEY, .caner. ve m542tf
DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
elop tekrar msye dönüyormuş.... hatta başına geçebilirmiş.. elop gelmeden önce şirketin değeri 48 milyar dolar elop geldi ve satılırken 7.2 milyar dolar....

• Beğen
Tepkiler: FirstPioneer ve elitetr

fuatyıldırım

Üye
arkadaşım uzun uzun yazıp cevap verdiğin için teşekkürler
bunun zararı bana dokundu sana dokundu
google veya microsoft ne farkı var biri kedi diğeri köpek
nokia köpek olanı veya kedi olanı seçti zarar kime yine bize
aylardır çırpınıp duruyor sonunda sattı
ayrıca teknoloji devi olması beni pek alakadar etmiyor
ben telefonu dışında birşeyini tercih etmedim samsungda büyük firma dozer bile yapıyorlar:D
ben samsung aldım oldukçada rahatım

papakudioflu

papakudioflu

Admin
Satin almaya Nokia isim hakki da dahil. Yani Nokia firması Microsoft'un iştiraki olarak faaliyetlerine devam edecek.

• Beğen
Tepkiler: ÖEY
narnia16

narnia16

Üye
:oha: Sabah sabah gözlerim fal taşı gibi açıldı haberi görünce. Yüzümü yıkamadan uykum dağıldı :d: Hayırlısı olur inşallah. Bakalım bizim için iyi mi olacak kötü mü :hmmm

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve .caner.
Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
alla alla noluyo bizim için iyimi kotumu

@papakudioflu
@bulutsuzgece

HAM ZA

HAM ZA

Üye
Nokia' yı siz sadece telefon üreticisi olarak görüyorsunuz sanırım, telefonu eskisi gibi satamadığında battı farzettiğinize göre? Nokia herşeyden önce teknoloji üreticisi bir firma, sizleri ilk akıllı telefon ile buluşturmasından, ilk kameralı telefondan, hatta ilk cep bilgisayarı ve ofis formatlı kısaca iş adamlarına özel telefonların ilkini çıkartan bir firma. Nokia'nın telefon üretmekten daha iyi yaptığı bir iş varsa oda teknoloji üretmesidir. Şuanda akıllı telefonlarda kullanılan özelliklerin %60' ının üzerinde teknoloji tamamen nokia tarafından geliştirilmiştir. Nokia telefon üretmeyi bıraksa 10 sene daha ayakta kalırdı sadece patentlerden ki bu patentler sadece amerika kıtası için geçerli. Nokia her zaman tüketici yanlı bir firma olmuştu, şuna ne gerek var buna ne gerek vardan ziyade her nesilde ekstra özellik eklemiştir telefonlarına, varolanlarıda her nesilde geliştirmiştir.
Android konusunda çok sağlam bir karar aldı Nokia ve iyiki geçmedi. Çünkü androide geçse idi sözüm meclisten dışarı; resmen donanım konusunda sidik yarışına dönecekti. Geliştirdiği ve geliştireceği her teknoloji için Google'dan destek almak zorunda kalıp androidinde o yönde geliştirilmesi gerekecekti ki google böyle bir çaba içerisine girmeyeceği gibi girdiğindede bu bilgileri bu teknolojiyi diğer firmalarlada otomatikman paylaşmak durumunda olacaktı. Bu durumda Nokia' nın bir avantajı kalmayacaktı. Ayrıca google'ın sektörde tekel haline gelmesine en büyük engellerden biriside nokia' dır. Ayrıca battı dediğin Nokia 2012 ye kadar özellikle giriş seviyesi olmak üzere orta seviye cihazlarda da gayet başarılı satış oranına sahip. Ha eski günlerine nazaran tabiki düşüş büyük ama mevcut durumda Nokia batmazdı!
MS cephesine dönecek olursak çok büyük bir kurnazlık yaptı. Elop'u kullanarak symbianı ve meego' u öldürdüler. WP gerçekten başarılı bir ekosistem ve şimdiye kadar en hızlı büyüyen bir mobil sistem. Ancak halihazırda eksiklikleri göze batmayacak kadar değil. Bu büyümenin verdiği gazla Nokia' yı alması çok akıllıcaydı zira 3-4 yıl içerisinde Nokia pazarın aslan payını tekrar eline alabilirdi. İş sadece WP' ye kalıyordu. Belki bu nedenledir belkide güncellemelerin geç verilmesi üzerine fazla düşülmemesi (ona rağmen çok hızlı gelişen bir sistem oldu). Kısaca MS çakallık yapıp Nokia' nın geleceğini aldı diyebiliriz. Umarım bu safhadan sonra WP'nin üzerine hızlı bir şekilde yoğunlaşılır ve eksiklikler giderilir. Aksi halde MS zararda! Zarar etmemek içinde yapması gerekenler açık, yani biz kullanıcıların yararına olabilir bu gelişme. Bekleyip göreceğiz, neler olacak bakalım.

eğer microsoft wp8'i geliştirmesse nokia'yı alarak en zararlı işe girişmiş olur umarım tahmin ettiğim gibi çıkmaz zira android stabilitede gerçekten çok kötü. benim c6-01 de bile 245 mb ram in sadece 110u dolu %40-45 civarı. ama s4'e bakıyoruz
%60...

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Arkadaşlar panik yapmaya gerek yok :D O şirketlerin sahipleri biz değiliz ki? Bize ne yav :D Teknoloji kimin tarafından üretiliyorsa üretilsin, benim babamın şirketi mi? Ne diye üzülüp panikliyorsunuz ki. Elimizdeki telefonları mı aldılar? Çaldılar mı? Hayır. Artı dev gibi bir firma olan Microsoft akıllıca adım adıp büyük bir harcama yaptı. Herhalde onca paranın boşa gitmesini istemez değil mi. Lütfen mantıklı düşünelim. O şirketler bizim değil. Bize birşey olacağıda yok. Elimizdeki telefonlara windows phone 9 dahil destek gelecek zaten. Ayrıca yığınla para dökmüş microsoft mutlaka birşeyler planlıyorda harcıyor. Tüm işletim sistemlerini birleştireceği gün telefonlarıda ona göre güncelleyecek :) Benim gram üzüntüm yok. Aksine yeni bişiler dönüyor belki peşinden yeni yeni teknolojiler çıkacak diye de seviniyorum. :D

• Beğen
Tepkiler: Dede, OttomaN TigeR, EroL ve 5 diğerleri
HAM ZA

HAM ZA

Üye

elitetr

Üye
Mantıken yaklaşıldığında kısa süre içerisinde MS nin WP için büyük adımlar atması gerekli, aksi halde Nokia'nın kendi portföyünde bulunan tüketicilerini kaybeder. Ayrıca kendi yatırımı olduğu için pazarını genişletmesi ve diğer markaların pazar paylarından çalması gerekiyor. Yani bu durumda yeni gelişmeler güncellemeler, uygulama ve oyunlar yağması lazım. (yağmasada eskiye oranla artış olması lazım). Bu durumda bizim menfaatimize bir durum, ancak ileriye dönük baktığımızda MS'nin geçmişi belli, tekel olmaya özen gösteren bir firma, tüketiciden çok kendi cebini düşünüyor bu durumda diğer markalarda alışık olduğumuz bir çip değiştir yeni telefon çıkart, gpu ram değiştir yeni telefon çıkart şeklinde bir üretim söz konusu olacak. Kısaca her yeni telefonda yeni bir teknoloji veya yeni telefon üretmeye değecek bir fonksiyon beklemeyin. Hal böyleyken bundan sonra gelecek telefonların ömrü 1 yada 2 yıl olacaktır.

Ekleme: Kim kimi almışsa almış, bizene, sizene vs.. yorumlar gereksiz arkadaşlar. Burda üzüldüğümüz Nokia' ya felan değil. Başından beri dikkat çekmek istediğim nokta yakalanmamış anlaşılan. Eskiden bir telefon aldınmı en az 3-4 sene kullanırdın, ne teknolojisi geri kalırdı ne yüzü eskirdi. Şimdi bu durum çok değişti. Misal s3 çıkalı ne kadar oldu daha? Birinin elinde görsen dönüp bakmazsın şuanda. Neden? s4 çıktı bilmem ne çıktı. Teknolojisine bak değişen ne var? Sadece donanım. Gerçekten yeni bir model çıkartmaya değecek ekstra bir özellik yok. Oysa önceden 3310 almak için 2 sene bekleyen oluyordu ya.
(s3 ve 3310 sadece örnek amaçlıdır samsung nokia savaşına dönüşmesin lütfen, şuandaki durumda nokiada bu çıkmaza girdi zaten)
Kısacası artık telefonlar kullanıcı kolaylığından daha çok para tuzağı haline geldiler. Bi çıkıp çarşıya baksan telefoncudan çok vodafone shop, turkcell tim, avea vs.. var. birine götürüp veremiyorsun elindeki telefonu. gidiyorsun ara sokaklarda telefoncu arayıp ona satıyorsun öldüm fiyatına. Oysa eskiden Ne turkcell tim nede Vodafona Shop vs. vardı, olsada çok azdı ana bayi gibi (gerçek anlamındaki anabayi) işlev görüyordu. Bu durumda bizim zararlı olduğumuz açık! her sene bir telefon üstelik 0! Elindeki? onuda elden çıkartmak amacıyla öldüm fiyatına ver gitsin, en iyi ihtimal sahibinden gibi sitelerden biraz daha yüksek fiyattan satabilmek. Ee herkes aynısını yapıyor tonla telefon alıcı bekliyor, buda fiyatları düşürüyor. Kısacası zararda olan yine bizleriz. Büyük firmaların tek el olma çabasındaki bu davranışları yüzünden tüketici çılgınlığı denilen bir tabir çıktı yahu :D

• Beğen
Tepkiler: ÖEY
evarietyw

evarietyw

Üye
bence en hayırlısı oldu zaten gelişmek için microsoftun ağızına bakar duruma gelmişti. Şimdi kendi ürününe gerekli özeni gösterir diye tahmin ediyorum :)

narnia16

narnia16

Üye
Burnuma Nokia'dan surface phone kokuları geliyor :ehe

Takipçi Satın Al

Üst Alt