Anket Microsoft Nerede Hata Yaptı

Sponsorlu Bağlantılar

Microsoft mobil platformda neden başarısız?

• Çok fazla işe yaramaz güncelleme gönderiyor.

Kullanılan: 0 0.0%
  • Teleservice diyorum başka şey demiyorum

• Cihazlar çok fazla sorunlu

• Kullanılan toplam oy
    47
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Henüz sistemi ve alt yapısı hazır olmadan, daha önceden de bu sektörle ilgili başarısız bir deneyim ortada iken gelip pazar payı dibe vurmuş bir firmayı alırsan sonuç bu olacaktır elbet.
Ha şöyle olsaydı, Nokia gibi bir markayı alırken eğer elinde insanları vayy be dedirtecek bir sistem ve plan hazır olaydı işler belki daha farklı boyutlarda olurdu....diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: bozkirdangelen

enessrsy

enessrsy

Üye
Katılmıyorum. Windows 98 tanıtımda mavi ekran vermişti. Bu sistemin ne kadar oturmamış olduğunu gösterir herhâlde ama o zaman pclerin %95 inde windows vardı. Aynı şekilde androidin 2 ve 4.4 arası dönemlerine bakarsak ne kadar koru olduğunu görürüz ama yine de sattı.

Symbian ve diğer Java sistemlere nazaran android ilk sürümleri gayet başarılı idi o günün şartlarında. Acaba hatayı Microsoft değil de Nokia mı yaptı desek en başta bu adamlara satarak firmayı :)

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
Kesinlikle medya, reklam gibi şeylerle alakalı değil. İlk çıktığında yapılan reklamları hepimiz biliyoruz. Yok köolay kullanım stabil kamera falan. Hepsi yapıldı.
Tek sebebi var sisteme önem vermemesi geliştirmemesi.
Nokia hiç bi adımda geri kalmadı. Geri kalan bi firma varsa o da microsofttur. Kullanıcılarını kandırıp oyalamaktan başka bi iş yaptığıda yoktur.
Emin olun nokianın içine sızıp firmayı batma noktasına getirip bu duruma sürüklemeseydi. Şuan yine dünya lideriydi.

furyzer0

furyzer0

Üye
Symbian ve diğer Java sistemlere nazaran android ilk sürümleri gayet başarılı idi o günün şartlarında. Acaba hatayı Microsoft değil de Nokia mı yaptı desek en başta bu adamlara satarak firmayı :)
Javaya gore evet ama symbiana katılmıyorum. Ben 256 mb ram 600 mhz işlemci ile symbianda 2013e kadar çıkan tüm oyunları akıcı oynayabildim. Androidde boyle bir şey mümkün muydu.

Sent from Mtalk using Lumia950[emoji769]

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: cemil baba
Invoke

Invoke

Üye
- Mağaza çok dandikti hala dandik, hem içi boş hem de direk mağaza uygulaması sorunluydu şu an nasıl çalışıyor uygulama bilmiyorum w10'de.
- Windows 10, diye diye yıllar geçti, Windows 10 beklerken evlenip çoluk çocuğa karışan insanlar oldu.
- Uygulamalar optimize falan değil. Facebook berbat. Youtube yok. Bunlar MS'nin uygulamaları değil belki ama bunların varlığını da ben sağlayacak değilim bir şekilde anlaşsaydı google'la falan filan.

- Windows 10 vereceğim dediği cihazlara Windows 10 vermedi.
- Her cihaz hakkında yorum yapamam ama 1320 için yapacağım, güncelleme yaparken cihaz resmen yanıyordu sürekli reset atıyordu ve güncelleme yapamıyordum, en sonunda camı açıp camın önündeki taşa koydum telefonu çarklar dönerken yanmasın diye.
- Diyeceğim o ki iş bence internette tvde yayınlanan reklamlarla değil kullanıcının ağzından çıkanla alakalı. Alan kullanıcı memnun yorumlar yapsaydı, böyle olmazlardı.
- Nokia'yı bitirmeyeceklerdi.
- Bir ara çok cihaz çıkarttılar, çeşit çeşit aynısının değişinden yaptılar. Onun yerine 2-3 modele odaklanmalılardı bence.
- Yine fiyatlar sıfır alırken yıllardır çok satan rakiplerinden farklı değildi. Sadece orta seviye için daha ucuz cihaz çıkarıp ve milletin sık kullandığı fb youtube vb uygulamaların sistemde olmasını ve düzgün olmalarını sağlayıp bir de orta halli bir kamera koysalar peynir ekmek gibi giderlerdi.
- Zevkler ve renkler meselesi. Kutular çoğunluğa hoş gelmiyor. MIUI'nin Apple'ın ya da LG'nin Samsung'un cıvık cıvık renkli renkli animasyonları hoş geliyor. Hem içi boş hem ciddi flat bir tasarımla itici olmaktan başka bir şey olmadılar. Kimine tabiki güzel gelmiştir. Bana da farklı/hoş görünüyorlardı ama çoğunluk kitle için konuşursak, bir anket yapılsa sonuçların dediğim şekilde çıkacağına inanıyorum.

Daha çok sebep sayılabilir, aklıma bunlar geldi.

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin ve Murat Alper
furyzer0

furyzer0

Üye
Google dışında diğer uygulamaları şöyle boyle getirtebilirdi ama Microsoft sırf kendisi Youtube uygulaması tasarlamasına rağmen(bir zamanlar facebook uygulaması gibi) Google kaldırttı ve uygulama yerine web kısayolu koydurttu. Bu olaydan sonra zaten gizlilik meseleleri sebebiyle sevmediğim Google'dan hepten nefret ettim bir süre.

Invoke

Invoke

Üye
Google dışında diğer uygulamaları şöyle boyle getirtebilirdi ama Microsoft sırf kendisi Youtube uygulaması tasarlamasına rağmen(bir zamanlar facebook uygulaması gibi) Google kaldırttı ve uygulama yerine web kısayolu koydurttu. Bu olaydan sonra zaten gizlilik meseleleri sebebiyle sevmediğim Google'dan hepten nefret ettim bir süre.

Herkes kendi çıkarına çalışıyor.

• Beğen
Tepkiler: furyzer0
papakudioflu

papakudioflu

Admin
Google bir Alman firması olsa ve Microsoft da şimdiki gibi Amerikan firması olsa bugün Google Windows platformu için yaptığı ayrımcılığı yapabilir miydi?

• Beğen
Tepkiler: Krnl386
Invoke

Invoke

Üye
Google bir Alman firması olsa ve Microsoft da şimdiki gibi Amerikan firması olsa bugün Google Windows platformu için yaptığı ayrımcılığı yapabilir miydi?

Bu sefer belki çıkarlar farklı şekilde olacaktı ama yine çıkar meselesi olmayacak mıydı?

furyzer0

furyzer0

Üye
O yüzden bir sonradan takmadım adam potansiyel rakibini eledi ve başarılı da oldu zaten.

Sent from mTalk using windows10 enterprise edition

yasirtaha

yasirtaha

Üye
yani buradan anlaşılıyor ki microsoftun son kobayları bizler oluyoruz bizim üzerimizden sistem geliştirip parası çok olanlara satmaya çalışacaklar.
Alma mazlumun ahını Microsoft dikili kalırsın
Bu saatten sonra mobil kısım olmadan olmaz.

oktayceylan26

oktayceylan26

Üye
Google şimdi yeni işletim sistemi andromeda'yı çıkartacağını yayınladı ve eminim ki Microsoft'tan önce çıkarır ve biz hala bekliyor oluruz.

• Beğen
Tepkiler: enessrsy
yasirtaha

yasirtaha

Üye
İnanmak ve başarmak
Adamlar wm10 geliştirirken daha ilk yapıların olduğu zamanlarda joe apple telefonu ile sosyal medyada fotoğraf paylaşıyordu.Sen gel bu adamın telefonunu al işte

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi

seydi53

Üye
hiç bir yerde hata yapmadı. Halen yazılım devi, tum tabletlere w10 yüklenecek ilerde.
ayrıca surface book goren olduysa bana hak verecek, piyasanın en iyisi.
Biz tutmuşuz 550 tl verdiğimiz telefon için de microsoftu eleştiriyoruz. Microsoft da tek urun çıkarsın.
Tek güncellemeyle işi bitirsin, o zaman daha mı iyi.
sonuç uzun suredir lumia 900-920-925 kullandım, şimdi de 950 kullanıyorum. Beklentilerimin üzerinde hizmet veriyor. Otg, ses kaydetme, ofis........herşey var. 2 gun popüler olan sonra kimsenin hatırlamadığı yazılımlar mağazada yok diye eleştrimenin de lüzumu yok.
Saygılarımla.

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic, ddnet ve Krnl386
papakudioflu

papakudioflu

Admin
Bu sefer belki çıkarlar farklı şekilde olacaktı ama yine çıkar meselesi olmayacak mıydı?
Çıkar meselesinin, dünya ticarerinde "Amerika ve İngiltere" çıkarları ile ters düşmedikçe hiç bir önemi yok. Şu anda ikisi de ABD firması olduğu için kimse karışmaz bunlara.

KırmızıBeyaz60

KırmızıBeyaz60

Üye
Microsoft'a nerede hata yaptın demişler, nerede doğru yaptım ki demiş :D

• Beğen
Tepkiler: ceza87, Murat Alper ve Cadillac34

Cadillac34

Üye
Nokia da çok uyanık davrandı. Telefon bölümünü Microsoft'a sattı, zarardan kurtuldu.

furyzer0

furyzer0

Üye
hiç bir yerde hata yapmadı. Halen yazılım devi, tum tabletlere w10 yüklenecek ilerde.
ayrıca surface book goren olduysa bana hak verecek, piyasanın en iyisi.
Biz tutmuşuz 550 tl verdiğimiz telefon için de microsoftu eleştiriyoruz. Microsoft da tek urun çıkarsın.
Tek güncellemeyle işi bitirsin, o zaman daha mı iyi.
sonuç uzun suredir lumia 900-920-925 kullandım, şimdi de 950 kullanıyorum. Beklentilerimin üzerinde hizmet veriyor. Otg, ses kaydetme, ofis........herşey var. 2 gun popüler olan sonra kimsenin hatırlamadığı yazılımlar mağazada yok diye eleştrimenin de lüzumu yok.
Saygılarımla.
Bazı yanlarına katılıyorum ama katılmadığım yanları da var.

Takipçi Satın Al

Üst Alt