İpucu Microsoft Lumia Kullanıcıları Kulübü [361 Üye]

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
zaralı değil,sadece bir uyarı o uygulamalar sosyal ağlar senkronizasyonunu manuel yapman gerekir.

hironakamura

hironakamura

Üye
zaralı değil,sadece bir uyarı o uygulamalar sosyal ağlar senkronizasyonunu manuel yapman gerekir.

gerekmedikçe kullanmanın manası yok zaten zararlı açıklamalarda falanda yazıyor nasıl ki araba hep düşük hız kullandıkça motor sağırlaşıyorsa bizdede batarya aynı biçimde sağırlaşır şeklinde bir yorum kafamı karıştıran unsurlardan biri olmuştu dostum...

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Mekanikle elektronik arasında bu tip bir bağıntı kurmak pek doğru olmaz kanısındayım.

Ki bahsi geçen şey pil ise buna kimyasal maddelerin de eşlik ettiğini göz önünde bulundurmalıyız.(Hiç şarjını bitirmesek yıllarca yarım şarjda dursa dediğiniz belki doğru olabilir ama bu dediğim de imkansıza yakın ;) )

hironakamura

hironakamura

Üye
Mekanikle elektronik arasında bu tip bir bağıntı kurmak pek doğru olmaz kanısındayım.

Ki bahsi geçen şey pil ise buna kimyasal maddelerin de eşlik ettiğini göz önünde bulundurmalıyız.(Hiç şarjını bitirmesek yıllarca yarım şarjda dursa dediğiniz belki doğru olabilir ama bu dediğim de imkansıza yakın ;) )

gayet makul bir yaklaşım haklılık payı yüksek ;)

symbian'dan wp8'e direkt geçiş yapmadan önce arada android-ios tecrübem olsaydı bu kadar cahil kalmazdım bu konularda :D :D

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Arkadaşlar Eşime aldığım beyaz lumia 820 gün içerisinde bir yada iki kez hatta bazen 3 kez telefon yeniden başlamış gibi operatörü kaybediyor ve bulamıyor. Bir süre sonra kendiliğinden bulup sim kart şifresini soruyor. girip operatörü görmesini sağlıyoruz. Operatörü bulamadığı zaman telefonu biz kapatıp açıyoruz. Bu sorunun kırık sim kartından kaynaklandığını düşünüp orjinal mini sim kartı aldık. Sorun aynen devam ediyor. Daha önce böyle bir sorunla karşılaşıldı mı? Çözümü var mı? Varsa ne yapmalıyım?

serinaga

serinaga

Üye
Arkadaşlar Eşime aldığım beyaz lumia 820 gün içerisinde bir yada iki kez hatta bazen 3 kez telefon yeniden başlamış gibi operatörü kaybediyor ve bulamıyor. Bir süre sonra kendiliğinden bulup sim kart şifresini soruyor. girip operatörü görmesini sağlıyoruz. Operatörü bulamadığı zaman telefonu biz kapatıp açıyoruz. Bu sorunun kırık sim kartından kaynaklandığını düşünüp orjinal mini sim kartı aldık. Sorun aynen devam ediyor. Daha önce böyle bir sorunla karşılaşıldı mı? Çözümü var mı? Varsa ne yapmalıyım?

Telefonu fabrika ayarlarına döndürüp tekrar deneyin, olmaması lazım, hele sim şifresini sormaması lazım ...

narnia16

narnia16

Üye
kart 64 kb mi? eğer öyleyse bundan kaynaklanıyo olabilir.en az 128 kb kullanılması tavsiye ediliyor

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Mümkünse 256kb ;)

Turkcell'de 19.90TL'den satılıyormuş artık.
MrCommanDTr öyle dedi :)

narnia16

narnia16

Üye
sizce de pahalı değil mi :)

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Pahalı tabi ki.Ücretsiz verilmesi gereken bir şey.Ve yakın zamana kadar da ücretsizmiş.

Ücretlendirme fikri nedenoldu anlamış değilim?

Bir de microSIM yaparken kesme olayı var oraya girmiyorum :bud:

narnia16

narnia16

Üye
Bende telefonu aldığımda kestirmeyi düşünmüyorum.Zaten şu an kullandığım sim 64 kb.Yani mecbur bayılcam o parayı gibi gözüküyor :(

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Bence 20 tl verin aklınız kalmasın.Ben de öyle yapacağım vodafone'da bulabilirsem tabi ki.

Kesme olayı çok ilkel geliyor ancak avrupa ve amerika'da bile bu kullanılıyor :)

narnia16

narnia16

Üye
Kesinlikle bu gerekli.

Birde benim merak ettiğim hem microSIM hem de normal SIM e sahip olabilir miyiz acaba?MicroSIM devre dışıyken farklı bir telefonda normal SIM i kullanma imkanımız var mı?

Konu biraz saptı sanırım :)

ardacumhur

ardacumhur

Üye
İkiz sim servisi deniliyor ona :)

:polis:Bizi silecekler biliyorsun değil mi :kıskıs:

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar, sim kart 128 lik ve para verip aldık :) an itibariyle telefonu fabrika ayarlarına çevirdim. Bakalım eşim bir gün kullansın aynı sorun devam ediyor mu. Buradan paylaşacağım.

m542tf

m542tf

Üye
micro sim vodafonda 12 :tl:

suyunsesi

suyunsesi

Üye

Telefonu fabrika ayarlarına döndürüp tekrar deneyin, olmaması lazım, hele sim şifresini sormaması lazım ...

kart 64 kb mi? eğer öyleyse bundan kaynaklanıyo olabilir.en az 128 kb kullanılması tavsiye ediliyor

Cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar, sim kart 128 lik ve para verip aldık :) an itibariyle telefonu fabrika ayarlarına çevirdim. Bakalım eşim bir gün kullansın aynı sorun devam ediyor mu. Buradan paylaşacağım.

Evet sorun hala devam ediyor. Sabah kalktığımda sim şifresi soruyordu. Aldığım yere götüreceğim bu akşam. :(

Lumiance

Lumiance

Üye
Bendeki sim de 64 kb. Kendiliğinden kapandığına şahit olmadım da yoğun uzun sureli kullanımda yeniden başlatma söz konusu oluyor. Du o da zannediyorum porticodan sonra olmaz oldu. En son ne zaman yeniden başladığını da hatırlamıyorum bile. Artı tekrar açıldığında sim şifresi sormuyor. Sanırım şifre kullanmadığım için ki şifremi de hatırlamıyorum zaten :)

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Bendeki sim de 64 kb. Kendiliğinden kapandığına şahit olmadım da yoğun uzun sureli kullanımda yeniden başlatma söz konusu oluyor. Du o da zannediyorum porticodan sonra olmaz oldu. En son ne zaman yeniden başladığını da hatırlamıyorum bile. Artı tekrar açıldığında sim şifresi sormuyor. Sanırım şifre kullanmadığım için ki şifremi de hatırlamıyorum zaten :)

Bizde eşimle kapanıp açıldığına canlı canlı şahit olmadık ama operatör yok dediğine şahit olduk birkaç kez. Böyle olunca da kendim kapatıp açıyorum düzeliyor. Artı telefona baktığımda pin kodu sorduğuna da şahit oldum birkaç kez. Yani sanırım hem kendi kendine kapanıp açılma hemde sim okumama sorunu olmalı.

Üst Alt