zaralı değil,sadece bir uyarı o uygulamalar sosyal ağlar senkronizasyonunu manuel yapman gerekir.
Mekanikle elektronik arasında bu tip bir bağıntı kurmak pek doğru olmaz kanısındayım.
Ki bahsi geçen şey pil ise buna kimyasal maddelerin de eşlik ettiğini göz önünde bulundurmalıyız.(Hiç şarjını bitirmesek yıllarca yarım şarjda dursa dediğiniz belki doğru olabilir ama bu dediğim de imkansıza yakın)

Arkadaşlar Eşime aldığım beyaz lumia 820 gün içerisinde bir yada iki kez hatta bazen 3 kez telefon yeniden başlamış gibi operatörü kaybediyor ve bulamıyor. Bir süre sonra kendiliğinden bulup sim kart şifresini soruyor. girip operatörü görmesini sağlıyoruz. Operatörü bulamadığı zaman telefonu biz kapatıp açıyoruz. Bu sorunun kırık sim kartından kaynaklandığını düşünüp orjinal mini sim kartı aldık. Sorun aynen devam ediyor. Daha önce böyle bir sorunla karşılaşıldı mı? Çözümü var mı? Varsa ne yapmalıyım?

İkiz sim servisi deniliyor ona
Bizi silecekler biliyorsun değil mi
![]()
Bu arada bilgi için 
Cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar, sim kart 128 lik ve para verip aldıkan itibariyle telefonu fabrika ayarlarına çevirdim. Bakalım eşim bir gün kullansın aynı sorun devam ediyor mu. Buradan paylaşacağım.
Arkadaşlar Eşime aldığım beyaz lumia 820 gün içerisinde bir yada iki kez hatta bazen 3 kez telefon yeniden başlamış gibi operatörü kaybediyor ve bulamıyor. Bir süre sonra kendiliğinden bulup sim kart şifresini soruyor. girip operatörü görmesini sağlıyoruz. Operatörü bulamadığı zaman telefonu biz kapatıp açıyoruz. Bu sorunun kırık sim kartından kaynaklandığını düşünüp orjinal mini sim kartı aldık. Sorun aynen devam ediyor. Daha önce böyle bir sorunla karşılaşıldı mı? Çözümü var mı? Varsa ne yapmalıyım?
Telefonu fabrika ayarlarına döndürüp tekrar deneyin, olmaması lazım, hele sim şifresini sormaması lazım ...
kart 64 kb mi? eğer öyleyse bundan kaynaklanıyo olabilir.en az 128 kb kullanılması tavsiye ediliyor
Cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar, sim kart 128 lik ve para verip aldıkan itibariyle telefonu fabrika ayarlarına çevirdim. Bakalım eşim bir gün kullansın aynı sorun devam ediyor mu. Buradan paylaşacağım.

Bendeki sim de 64 kb. Kendiliğinden kapandığına şahit olmadım da yoğun uzun sureli kullanımda yeniden başlatma söz konusu oluyor. Du o da zannediyorum porticodan sonra olmaz oldu. En son ne zaman yeniden başladığını da hatırlamıyorum bile. Artı tekrar açıldığında sim şifresi sormuyor. Sanırım şifre kullanmadığım için ki şifremi de hatırlamıyorum zaten![]()