arkadaşlar merhaba. bugün bende beyaz bir lumia 820 aldım.
bir süre 920 ile 820 arasında kararsız kaldım. aralarında kararsız kalmamın nedeni iki telefonun da biririnden üstün özellikleri olmasıydı. 920 tabiki daha üstün özellikere sahip, 820'nin 920'ye üstünlüğü ne olabilirki diye düşünebilirsiniz. 920 yüksek hassas bir ekrana sahip. eldivenle kullanabiliyorsunuz. 820 de eldiven ile kullanılabiliyor ancak 920'ye göre daha az hassas. aralarında ekran kalitesi var. 920 daha güzel bir ekran görüntüsüne sahip. 920 gece fotoğraf çekimlerinde piyasadaki bütün telefonlardan daha başarılı. ama benim gözümde 920'yi üstün yapan özelliği video çekimlerindeki titreşim önleme özelliği idi. bu linkten ne demek istediğimi görebilirsiniz.
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
ben bu videoyu izleyince 920'ye mest olmuştum. ancak ne varki 820 ve 920'yi elime alıp incelediğimde 920 bana çok büyük ve kaba geldi. tek elle kullanımı oldukça zor. 820 bu yönden çok daha başarılı bir telefon olmuş. aralarında 400 lira bir fark var ve saydığım bu özelliklerinden dolayı 920 için bu fark ödenebilir. ama ben 820'nin kasasını ve kullanışlılığını daha çok beğendim ve 820 aldım. umarım doğru bir tercih yapmışımdır.
windows phone sistemi şuan tam oturmuş bir sistem değil. ama güncellemelerle daha da zenginleşip oturacaktır. market konusuna çok takılmıyorum çünkü onunda zamanla gelişeceğine eminim.
yalnız şunu belirtmek isterim. telefonu aldım eve geldim ve telefonun içinde sallantı olduğunu farkettim. sallayınca içinden bariz bir ses geliyor. geri götürdüm. bu telefonların kronik sorunuymuş bu. batarya sallanıyor ve ses yapıyor. kapağı açtık baktık gerçektende batarya yuvasında boşluk var ve telefonu sallayınca batarya sallanıyor. araya kağıt sıkıştırmak gerekiyormuş

nokia telefonu satarken kutuya bir tane de sıkıştırma kağıdı koymalı bence

neyse yeni alacaklar bence telefonu alırken sallayıp baksınlar derim. gerçi hoş ödemeyi yapmayınca kutuyu açmıyorlar. kutunun üzerinde de bir bant var "ambalajı açılan ürün geri iade edilmez" yazıyor. kutudan ne çıkarsa o an kabul etmiş oluyorsunuz. bence ticaret kurallarına aykırı bişey bu. sallantı beni çok rahatsız ederse kağıt sıkıştırıcam artık.
ben nokia geri dönüyor diyebilirim. ancak bu plastik kasalar insanların gözünde pek iyi bir imaj bırakmayabilir. sağlam olabilir ancak estetikten biraz uzak. telefonun kendine özgü bir güzelliği var ama metal yada metal-plastik karışımı kasalar daha iyi olacaktır.