İpucu Microsoft Lumia Kullanıcıları Kulübü [361 Üye]

Sponsorlu Bağlantılar

didar

didar

Üye
her şey tamam güzel de lumia 1020 ye neden kart desteği koymazsınız be arkadaş :D benide ekleyin :p

• Beğen
Tepkiler: Serhan

Serhan

Serhan

Üye
925 aldım kafam rahat :)

404 Not Found !

dakamon

dakamon

Üye
Xiaomi firması Türkiye ye de girecekmiş :) Şu 10400 mah lık bataryayı ucuza alırız inşallah :) çinde 11 dolardı :)

PROH4CK1

PROH4CK1

Üye
Nokia L 520

Güvercin ile gönderildi.

Son düzenleme:

sinilker

Üye
arkadaşlar lumia cihazlarda yeni olduğumdan aklımda 1-2 soru var
1. kutucuk renkleri değiştirilebiliyor mu
2. kutucuklar şeffaflaştırılabiliyor mu
3. arka plan değiştirilebiliyor mu
4. wp 8.1 geliştirici önizleme sürümünü yüklersem telefon garanti dışı kalır mı

beats

beats

Üye
arkadaşlar lumia cihazlarda yeni olduğumdan aklımda 1-2 soru var
1. kutucuk renkleri değiştirilebiliyor mu
2. kutucuklar şeffaflaştırılabiliyor mu
3. arka plan değiştirilebiliyor mu
4. wp 8.1 geliştirici önizleme sürümünü yüklersem telefon garanti dışı kalır mı
1.Renkler değişiyor Ayarlar/Tema(WP8). Ayarlar/Başlangıç+Tema(WP8.1)
2.WP8 de yok, WP8.1 Önizlemeyi yüklersen şeffaf kutu olur.
3.Arka plan değişimi yok.
4.Garanti dışı kalmaz.
WP8.1 Önizleme konusu:
Püf Noktası - WP8.1 Geliştirici Ön İzleme Sürümü Özellikler ve Yükleme - MaxiCep

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
Bay H

Bay H

Üye
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

cemil baba

cemil baba

Üye
şuanda bolgesel seçim birleşik kırallıkta ve klavye TUR seçil yani ingilizce değil ve dediğim gibi boşluk sağında sadece nokta var bunu en basit örnek olarak verdim asıl amacım dediğim gibi kimi arkadaşlar kullandıkları lumialardan şikayetçi olmayabilir ama ben her zaman kullandığım cihazın yorumda değil gerçekten akıllı cihaz olmasını isteyen kişilerdenim bunuda doğal olarak 14 senedir vazgeçemediğim nokıadan beklemek bi hakkım olsa gerek
8.1 mi kullanıyorsunuz? 8.1 e geçince bende de aynı durum oldu. virgülü gizlemeleri hata olmuş ama virgül koymak için simgelere geçilmesine gerek yok noktaya basılı tutunca anında diğer seçenekler çıkıyor. kafaya takacak kadar sıkıntı değil yani. :spr

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
Nokia Facebook'taki yarışmanın sonuçları açıklandı. var mı aramızdan biri? :)
NOKIA LUMIA 925 CEP TELEFONU
ASİL TALİHLİVEDAT ÖZDEMİR / MANİSA
YEDEK TALİHLİSULTAN ŞİMŞEK / ANKARA
NOKIA LUMIA 1320 CEP TELEFONU
ASİL TALİHLİMEHMET BAYRAK / SAMSUN
YEDEK TALİHLİFURKAN A. ÖZTÜRK / ADANA
NOKIA LUMIA 625 CEP TELEFONU
ASİL TALİHLİMÜCAHİT SOYLU / İSTANBUL
YEDEK TALİHLİSELCAN İŞLEK / HATAY
NOKIA MONSTER WH930 KULAKLIK
ASİL TALİHLİZEYNEP YILMAZ / GAZİANTEP
YEDEK TALİHLİMİTHAT ENGİN ERKUT / İZMİR
NOKIA JBL PLAY UP KABLOSUZ HOPARLÖR
ASİL TALİHLİCİHAN İPEKÇİ / K.MARAŞ
YEDEK TALİHLİMÜCAHİD CANTÜRK / BURSA
NOKIA COLOUD KULAKLIK
EMİNE ÇİMEN SARIKAYA / BALIKESİR
OSMAN DEMİRCİOĞLU / İSTANBUL
DOĞUKAN ÖZDEMİR / İSTANBUL
MEHMET OKTAV / BURSA
AHMET VARLI / TRABZON
NİYAZİ ASLAN / BURSA
ABDURRAHMAN ZEREN / AĞRI
TOLGA ATAR / İZMİR
ÖZAY AYAR / İSTANBUL
SERCAN ERDEN / EDİRNE
ABDULLAH AKCAN / İZMİR
YAKUP AYDEMİR / ELAZIĞ
SABRİYE HASEKİ / EDİRNE
HASAN TUNCEL / IĞDIR
FETİYE RİŞVAN / İSTANBUL
MUSTAFA ÖNEN / ADANA
EMİN KURT / MARDİN
MEHTAP AKTAŞ / ANKARA
EMİNE EROGLU / ANKARA
BÜŞRA KOCATEPE / ESKİŞEHİR
MERVE IŞIK / KAYSERİ
SATUK ATEŞ / BATMAN
HİLAL ÇAVUŞ / İSTANBUL
AYKUT GEREKLİ / DENİZLİ
SEVDENAZ DİLMAÇ / AĞRI
HAKAN AKTÜRK / TEKİRDAĞ
CANSU CENGİZ / SAMSUN
CENKER ÇETİNKAYA / İSTANBUL
MELİKE ŞAVKIN / KOCAELİ
TC ELİF ÖZER / TOKAT
FATİH YILMAZ / ADANA
TANJU DİNLER / ADANA
ÖZGÜR GÜLER / DİYARBAKIR
SEZER ALAÇAM / İSTANBUL
HATİCE PESEN AYAZ / BURSA
SEMİH VARDAR / ANKARA
YASİN YAŞAR / SİVAS
CEM İLHAN / ANKARA
AHMET RABİYA AKDUMAN / BİLECİK
ISA KARAARSLAN / MANİSA
SEZGİN ÇETİN / BURSA
NİHAT SARACOGLU / BATMAN
MUSTAFA CELİL ABDİOĞLU / İSTANBUL
VİLDAN BEYİ / İSTANBUL
LEYLA ÖZDEMİR / ÇORUM
SONER KOZAN / ÇANAKKALE
DENİZ KARADAĞ / ADANA
AYKUT DEMİRBAŞ / KARS
GAMZE ÇİSEM OĞUZ / AYDIN
ELİF TAŞ / İSTANBUL
AHMET TUNALI / ESKİŞEHİR
HASAN BULUT / ANTALYA
FEVZİ ÜNAL / HATAY
MEHMET ÜNLÜ / TOKAT
NAİL ÖZTÜRK / TEKİRDAĞ
UĞUR YEMEZ / GAZİANTEP
ENGİN AKKUS / ORDU
YUNUS GÜLŞEN / GAZİANTEP
DERYA DUYGU TORCU / İSTANBUL
ÖMER IHSAN KONUK / BURSA
TUĞÇE NEŞELİ / İSTANBUL
ASLAN AKDAG ASLAN / ESKİŞEHİR
MEHMET ALTINAY / AYDIN
RIDVAN KARA / İSTANBUL
TANSU BAYOĞLU / ZONGULDAK
ELİF ŞENOL / ANKARA
AYKUT YALÇIN / İZMİR
SONER ALBAYRAK / KARAMAN
OLCAY HANGÜL / KARS
COŞKUN SEZGİN / EDİRNE
HÜSEYİN MURAT TAŞDEMİR / ANKARA
M.YILDIRIM KASAPOĞLU / İZMİR
NUR TOPÇUDAN / ADANA
MÜJGAN ATALAY / İZMİR
BURAK ALDEŞER / VAN
DENİZ BENZEŞ / İSTANBUL
FATİH TOPRAK / ERZİNCAN
TURHAN GÜLBAHAR / ADANA
KARAHAN KİRİŞÇİ / K.MARAŞ
ENES ULUDOĞAN / ANKARA
İSMAİL SONGUR / MARDİN
KAMİL CANKUT / BOLU
ENES ÖZKAN / BURSA
DENİZ YİLMAZ / NEVŞEHİR
SİNA POLAT / ERZURUM
MURAT ÇELİK / İZMİR
MERVE ALDÜZ / KIRKLARELİ
ATİLLA KÖSTEKÇİ / BİTLİS
MUSTAFA BÜYÜKHARMAN / KONYA
SAMİYE DOĞAN / İZMİR
BERNA UYSAL / AYDIN
BÜLENT CAN / İSTANBUL
CANSIN GÜNEŞ / İSTANBUL
ENVER KARAMAN / İZMİR
TC SEYYİDE ESER / ANKARA
AYŞE BOZKURTOGLU / MALATYA
EMRE KARAKUŞ / İSTANBUL
SİNEM DEMİRCİ / İSTANBUL
DOĞAN ÇAKAR / İZMİR
EVRİM GÖRKEN / SİVAS

Akhtoher

Akhtoher

Üye
Arkadaşlar Window Phone cihazlarımıza Android veya İOS işletim sistemi kurulabilir mi? Nokia N97'ye sanırım İOS yüklenmişti HTC cihazlardan birinde de Anroid yüklenebilmişti diye hatırlıyorum. Lumia serisi için bunun bir yolu varmıdır acaba ?

beats

beats

Üye
Arkadaşlar Window Phone cihazlarımıza Android veya İOS işletim sistemi kurulabilir mi? Nokia N97'ye sanırım İOS yüklenmişti HTC cihazlardan birinde de Anroid yüklenebilmişti diye hatırlıyorum. Lumia serisi için bunun bir yolu varmıdır acaba ?
N97' de İOS görmedim ama N9 üzerinde 3 OS barındırabiliyor (Meego, Sailfish, Android), N900 de Android çalıştırıyordu. Genelde açık kaynak kod OS kullanan cihazlara yüklemek daha kolay oluyor sanırım çünkü her anlamda kilitsiz açık cihazlar. Birçok şey gerekli mesela cihazda bootloader kilidi olmayacak, yüklenecek yazılım cihaza yüklenecek şekilde paketlenecek vs. Ancak yüklemek kullanmak değil sadece açılabilir, kullanılır hale gelmesi için yazılım törpülenir ciddi yazılım bilgisi isteyen iş. Şuan kişisel WP romlar bile Lumia'ların çoğuna yüklenemiyor, İOS'u deneyen biri olacağını sanmıyorum ama daha Android deneyen yok.

• Beğen
Tepkiler: PureFood
cemil baba

cemil baba

Üye
720 video performansında beni hayal kırıklığına uğrattı. N8 de ki kalite 720 de yok malesef :vur. kayıpsız yakınlaştırma yok :angry:, tek mikrofondan dolayı N8 in ses kayıt performansını vermiyor :duvar2:. tek avantajı gece çekilen videolar biraz daha aydınlık gibi.
N8 şu an yanımda değil kardeşime verdim. kardeşim gelince karşılaştırıp gece çekiminde daha net şeyler söyleyebilirim.

Akhtoher

Akhtoher

Üye
N97' de İOS görmedim ama N9 üzerinde 3 OS barındırabiliyor (Meego, Sailfish, Android), N900 de Android çalıştırıyordu. Genelde açık kaynak kod OS kullanan cihazlara yüklemek daha kolay oluyor sanırım çünkü her anlamda kilitsiz açık cihazlar. Birçok şey gerekli mesela cihazda bootloader kilidi olmayacak, yüklenecek yazılım cihaza yüklenecek şekilde paketlenecek vs. Ancak yüklemek kullanmak değil sadece açılabilir, kullanılır hale gelmesi için yazılım törpülenir ciddi yazılım bilgisi isteyen iş. Şuan kişisel WP romlar bile Lumia'ların çoğuna yüklenemiyor, İOS'u deneyen biri olacağını sanmıyorum ama daha Android deneyen yok.
Üzüldüm ya Lumia 1520 gibi 6 İnç ekran da ve bu donanım da İOS çok farklı bir deneyim olabilirdi. İlerleyen zamanlar da belki birileri başarır.

beats

beats

Üye
720 video performansında beni hayal kırıklığına uğrattı. N8 de ki kalite 720 de yok malesef :vur. kayıpsız yakınlaştırma yok :angry:, tek mikrofondan dolayı N8 in ses kayıt performansını vermiyor :duvar2:. tek avantajı gece çekilen videolar biraz daha aydınlık gibi.
N8 şu an yanımda değil kardeşime verdim. kardeşim gelince karşılaştırıp gece çekiminde daha net şeyler söyleyebilirim.
Lumia 720 1.9 odak aralığına sahip gece çekimi daha iyi çıkacaktır.

LYSF

LYSF

Üye
Benide ekler misin Nokia Lumia 1020 aldım ve artık bende Lumia ve Windows Phone ailesindeyim :) arkadaşlar Bi sorum var kutuda Lumia 1020 yaziyor fakat ayarlarda Nokia 909 yaziyor yanlis telefon mu aldim ne yaptim :)

Son düzenleme:
dakamon

dakamon

Üye
Benide ekler misin Nokia Lumia 1020 aldım ve artık bende Lumia ve Windows Phone ailesindeyim :) bir kaç sorum var arkadaşlar biri ahize sesi neden dusuk ikincisi kutuda Lumia 1020 yaziyor fakat ayarlarda Nokia 909 yaziyor yanlis telefon mu aldim ne yaptim :)
Onlar firmanın cihaz alt kodu gibi bir şey. Mesela 820 de de RM-825 yazıyor :)

• Beğen
Tepkiler: LYSF

sinilker

Üye
arkadaşlar lumia 920 ile foto çekeyim dedim. flaş pek kullanmam. yine flaşı kapattım foto çekerken sonra farkettim ki flaş kapalı olduğu halde bir flaş çakıyor. anlamadım. nokia ya baktım odak ışığı gibi bir şey gördüm. onu da kapatabilir miyim ?

beats

beats

Üye
arkadaşlar lumia 920 ile foto çekeyim dedim. flaş pek kullanmam. yine flaşı kapattım foto çekerken sonra farkettim ki flaş kapalı olduğu halde bir flaş çakıyor. anlamadım. nokia ya baktım odak ışığı gibi bir şey gördüm. onu da kapatabilir miyim ?
Nokia Camera/...(Seçenekler)/Ayarlar/Odak Asist Işığı/Daima Kapalı ile kapanır ya da Flaş ayarlı yaparsan sadece flaş kullandığında çıkar.

Üst Alt