İpucu Microsoft Lumia Kullanıcıları Kulübü [361 Üye]

Sponsorlu Bağlantılar

cemil baba

cemil baba

Üye
yanlış anlaşılmasın ikinci günü tam çıkarmıyor özellikle de arka plan siyah ise ve arka planı siyah uygulamalar çalıştırırsanız. Gürültülü ortamlarda sadece sesi açın tamamdır, salon düğünü falan demiyor. Karşı tarafa gelince gürültülü ortamlarda eski refleksle bağırırsanız tepki alabilirsiniz konuşanın sesini olduğu gibi gönderiyor zannımca
ahize sesi ve mikrofon için aradığım yorum buydu. tşk ederim. arka planın siyah olması enerji tüketimini artırırmı? AMOLED ekranlarda beyaz kullanımı enerji tüketimini artırıyor, IPS ekranda tam tersi bir durum mu var?

eğer batarya performansı ön plandaysa ve boyutu da sorun olmazsa 1320yi de düşünebilirsiniz. ama o çok büyük derseniz 720 de uygun tabi :)
tavsiye için tşk ederim phablet düşünmüyorum :).

hookword

hookword

Üye
ahize sesi ve mikrofon için aradığım yorum buydu. tşk ederim. arka planın siyah olması enerji tüketimini artırırmı? AMOLED ekranlarda beyaz kullanımı enerji tüketimini artırıyor, IPS ekranda tam tersi bir durum mu var?

tavsiye için tşk ederim phablet düşünmüyorum :).

benim tecrübem amoled kadar olmasa da fark ediyor lcd ekranları beyaz ağırlıklı çalıştırınca ekranın optimum değerine yaklaşıyor rölanti gibi bir mantığı var

nükleer_müh

nükleer_müh

Üye
arkadaşlar ben l1520 almayı düşünüyorum ama aklımda soru işaretleri var 1. Hız ve kullanımla ilgili kullanan arkadaşlar memnun musunuz 2. Kamerası nasıl etrafımda çok fazla iphone ve samsung kullanan var o kadar para verip kamera konusunda rezil olmak istemiyorum 3. Telefon cebinize sığıyormu :D 4. ekran canlılığı tatmin ediyor mu 5. Uygulama sıkıntısı var mı çekiyormusunuz 6. Başka bir telefon alacak olsanız hangi telefonu alırdınız

cemil baba

cemil baba

Üye
benim tecrübem amoled kadar olmasa da fark ediyor lcd ekranları beyaz ağırlıklı çalıştırınca ekranın optimum değerine yaklaşıyor rölanti gibi bir mantığı var
tşk ederim bilgi için :)

dawid

dawid

Üye
arkadaşlar Windows Google uygulamalarını neden düzgünce uyarlıyamıyor aynı yarıştaki ios(ıphone) bunları uyguluyor acaba sorun ne?para olamaz Bill Gates zengin adam düşmanlık desek ıphone da androidin düşmanı neden ıphone yapıyor Windows yapamıyor yada yapmıyormu saygımla birlikte

ÖZGÜNBEY

ÖZGÜNBEY

Üye

Sevgili Lumiacılar bu iki uygulamanın birbirinden ne farkı var? Hangisini kullanmak daha yararlı olur?

4MaGuS

4MaGuS

Üye

Sevgili Lumiacılar bu iki uygulamanın birbirinden ne farkı var? Hangisini kullanmak daha yararlı olur?
ikisinide kullan lumia pusher da daha az program var, diğerinde samsung ve diğer modellerin kendi programlarıda var ve bunlardan bazılarını kurabiliyorsunuz ip değiiştirme ile falan pek lazım olmasada dursun, zaten 8.1 den sonra böyle hiç bir programa gerek kalmıyacak

4MaGuS

4MaGuS

Üye
ms nin ceosu Satya Nadella mobil tartışma programı yapacakmış bu gün onların saatine göre 13:00 da buda bize göre 19:00 gibi bir süre civarında canlı yayın yapılacak sanarım

burdan izlene bilir

ÖZGÜNBEY

ÖZGÜNBEY

Üye
ikisinide kullan lumia pusher da daha az program var, diğerinde samsung ve diğer modellerin kendi programlarıda var ve bunlardan bazılarını kurabiliyorsunuz ip değiiştirme ile falan pek lazım olmasada dursun, zaten 8.1 den sonra böyle hiç bir programa gerek kalmıyacak

Bilgilendirme için teşekkürler hocam :bigstar: ben diğerleri gibi pek sabırsız değilim fakat şu 8.1 hakikaten fazla gecikmeden gelse iyi olur, ama atalarımızın da sözünden giderek; geç olsun güç olmasın diyorum :spr

• Beğen
Tepkiler: 4MaGuS
4MaGuS

4MaGuS

Üye
Bilgilendirme için teşekkürler hocam :bigstar: ben diğerleri gibi pek sabırsız değilim fakat şu 8.1 hakikaten fazla gecikmeden gelse iyi olur, ama atalarımızın da sözünden giderek; geç olsun güç olmasın diyorum :spr
sabırla bekliyoruz bende çok istiyorum gelmesini, yeni gelecek uygulamaları birde, sistemi format atıcam güncelleme gelsin sonra atayım diyorum, amberdan beri format atamadım devamlı bir şeylerle meşgul olunca :)

Anußis

Anußis

Üye
arkadaşlar ben l1520 almayı düşünüyorum ama aklımda soru işaretleri var 1. Hız ve kullanımla ilgili kullanan arkadaşlar memnun musunuz 2. Kamerası nasıl etrafımda çok fazla iphone ve samsung kullanan var o kadar para verip kamera konusunda rezil olmak istemiyorum 3. Telefon cebinize sığıyormu :D 4. ekran canlılığı tatmin ediyor mu 5. Uygulama sıkıntısı var mı çekiyormusunuz 6. Başka bir telefon alacak olsanız hangi telefonu alırdınız

1. Telefon hızda iphone ile yarışır yani stabilite olarak tek gram donma görmedim.
2.Kamera nokia pro ile çekersen ve ayarlama iyi olursa güzel ancak wp kamerası akşam çekimlerinde hiç hoşuma gitmedi çok net çekmiyor gibi geliyor (ultrapixel ile kıyaslayınca)
3.Cebe koyarken 2-3 kere hamle yapmak zorunda kalıyorsun :)
4.Ekran mükemmel ips olduğu için nerden bakarsan bak doygun renk alıyorsun
5.Evet sıkıntılar var heleki facebook uygulaması rezalet , beş para etmez.
6.Alacak olsam demeyelimde aldım diyelim htc one. yada şuan olsa htc one 2 alırdım

nükleer_müh

nükleer_müh

Üye
1. Telefon hızda iphone ile yarışır yani stabilite olarak tek gram donma görmedim.
2.Kamera nokia pro ile çekersen ve ayarlama iyi olursa güzel ancak wp kamerası akşam çekimlerinde hiç hoşuma gitmedi çok net çekmiyor gibi geliyor (ultrapixel ile kıyaslayınca)
6.Alacak olsam demeyelimde aldım diyelim htc one. yada şuan olsa htc one 2 alırdım
Peki kamerayı s3 s4 Yada 5 5s ile karşılaştırma fırsatın oldu mu olduysa nasıl bir sonuç aldın

osmanmert94

osmanmert94

Üye
Peki kamerayı s3 s4 Yada 5 5s ile karşılaştırma fırsatın oldu mu olduysa nasıl bir sonuç aldın
Kamerası hepsinden daha iyidir, samsungun kamera bitik zaten. 5 i ve 5S i de Lumia 920-925 bile geçiyor.
Kam
Kamera konusunda yanılıyorsun. Kuzenimde HTC One var. Kamerası öyle abartılacak bir şey değil. Lumia 1520'de al gece moduna ikisini de yan yana koy çek. Ayrıca L1520 yi kamera olarak değerlendirirsek f/2.4 değerinin gece çekiminde bir L1020 -925-920 gibi performans vermesini beklememeliyiz. Gündüz çekimine gelirsekte. Nokia Camera sayesinde Profesyonel fotoğraflar çekebilirsiniz Lumia 1520 de. Hemde işlemci One a göre daha yeni.

Anußis

Anußis

Üye
Şuan iki cihazdan çektiğim fotoğraflar ikiside aynı ışık ortamında çekilmiştir.

Netlik konusunda 1520 başarılıyken zifiri karanlıkta aydınlatma oranı one'da daha iyi

One

1520

nükleer_müh

nükleer_müh

Üye
Şuan iki cihazdan çektiğim fotoğraflar ikiside aynı ışık ortamında çekilmiştir.

Netlik konusunda 1520 başarılıyken zifiri karanlıkta aydınlatma oranı one'da daha iyi

One

1520

Gündüz fotoğrafı koyar mısın kardeş sana zahmet olmazsa

luckysleven

luckysleven

Üye
Beyler ben zamanında aldığım dev hesabını unutmuştum dün şans eseri bir yerde arkadaşın biri dev hesabını aktif etmiş ve 925 e ufak bir güncelleme gelmiş bunu gördükten sonra bende aktif ettim bana da güncelleme geldi bilginize

_asabiii_

_asabiii_

Üye
Beyler ben zamanında aldığım dev hesabını unutmuştum dün şans eseri bir yerde arkadaşın biri dev hesabını aktif etmiş ve 925 e ufak bir güncelleme gelmiş bunu gördükten sonra bende aktif ettim bana da güncelleme geldi bilginize

peki nereden ve nasıl aktif edicez

luckysleven

luckysleven

Üye
peki nereden ve nasıl aktif edicez

aktif dedigim mail adresi ve sifreyi girince aciliyor zaten tabi daha once aldiysan almadiysan 2 dakikada alabiliyorsun sinra guncellemeyi kontrol et geliyor hemen

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
arkadaşlar 720 kullanan varsa bir kaç sorum var.
1. ahize sesi nasıl? N8 kullanıyorum ahize sesi harika, N8 kadar olabilir mi?
2. bataryası 2000 mAh değerinin hakkını veriyor mu?
3. telefonun kaç mikrofonu var? karşı taraf sesi iyi alıyor mu? N8 de iki tane mikrofon var ve çok güzel çalışıyor, bu iki telefonu kullanan varsa karşılaştırma yapabilir mi?
4. oyun oynamıyorum. günde en az altı saat nette takılıyorum, sırf internet ve şarj için bu telefonu düşünüyorum. milyon tane uygulama aramıyorum. twitter, facebook, whatsapp performansı nasıl? tavsiye eder misiniz?
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Lumia 720 ses konusunda tatmin edecektir fakat benim tavsiyem o fiyatlarda Lumia 1320 olur. Özellikle sürekli internet kullanıyorsanız hem batarya sorunumuz olmaz hem de büyük ekranda internet keyfi bambaşka.
Hata yapmışsın. Çok mecbur kalmadıkça li-ion bataryasını %10'un altına düşmeden şarj edin. Aksi halde batarya hücreleri öldüğü için ömrü de kısalır. Şarj olma süresine gelirsek benim cihazımın bir kaç kere test ettim. 2saat 30 dakika ile 2saat 45-50 dakika arasında doluyor.

Üst Alt