İpucu Microsoft Lumia Kullanıcıları Kulübü [361 Üye]

Sponsorlu Bağlantılar

YkPkY

YkPkY

Üye
:hmmm hiç normal değil, abi portico'yu ilk yüklediğimde benimde şarj çok hızlı bir şekilde azalmaya başlamıştı. Daha sonra verdim nokiacare'a atf ile bi flash çaktı cihaz on numara. :oke: Ver servise yeniden yüklesinler yazılımı 2 - 3 saat içinde tekrar alırsın. Tavsiyem demirtepe nokia care'a götür.

anladım abim lakin benimki ısınınca ekranda donuyor şarjda hızlı gidiyor.bugün 9da çıkardım 12de enerji tasarrufuna geçti.kullanılmaz hale geldi iice.
bide bende flashı atayım.sonuçta aynı yazılım değilmi.sanada en sonki yazılımı attılar şuan kullandığımız.ben hem portigodan kullamadım,flashlamıştım.şimdi atacak tekrar bakalım nolucak

- - - Eklendi - - -

arkadaşlar karşılaştığım bir durumu sizlere anlatmak istiyorum.geçen cumartesi öğlen arası arabamlan yola çıktım ve yoldayken telefonumu araç içi telefon tutturucusuna taktım ardından video kamerayı açtım yaklaşık yarım saatlik video kaydetti.ancak telefonu taktıgım yer aracın ön camı ve direk güneş ışığına maruz kalmış bir şekilde duruyor.Sonra telefonum çaldı tam o sıra telefonu alıcaktım ki hem güneş ışığı hemde video kayıt yaparken yaptığı sıcaklıktan olsa gerek bir anda telefonu sıcak oldugundan elimden bırakıp dusurdum o kadar ısınmış ki patladı patlayacak hissi geliyor insanın içine.ancak telefonu alıp menüler arasında geçiş yaptım hatta temple ren oyununu açtım bi takılma veya donma olmadı,hani maksadım o sıra bu kadar sıcakken telefonun kasılıp kasılmadıgını öğrenmek.Yani çok ta ısındığına bakmayın derim arkadaslar kullanın gitsin varsın patlasın sıkıysa :) zaten çoğu akıllı telefonların da kronik hastalığıdır ısınması

keşke tek ısınmayla yetinse,şarjda bile yanıyor telefon ve dokunmatik gidiyor kardeşim

- - - Eklendi - - -

Ve bu çok sıklaştı iki dakkada bir donuyor

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
bizim attigimiz flash servislerin yukledigi yazilimla ayni olmuyor malesef. Cunku servisler flash icin box kullaniyor. Bu şu demek adamlar direk rom'a yazilimi gömuyor. Biz ise bilgisayardan usb kablo ile yapiyoruz. Bu yuzden hatalar oluşma riski yuksek.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
bu kavga bitmez:kıskıs:

[video=youtube;Z19vR1GldRI]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Z19vR1GldRI[/video]

• Beğen
Tepkiler: power_24, n000k ve bulutsuzgece
YkPkY

YkPkY

Üye
bizim attigimiz flash servislerin yukledigi yazilimla ayni olmuyor malesef. Cunku servisler flash icin box kullaniyor. Bu şu demek adamlar direk rom'a yazilimi gömuyor. Biz ise bilgisayardan usb kablo ile yapiyoruz. Bu yuzden hatalar oluşma riski yuksek.

biliyorum arkadaşımda bu telefonda box yüklenecek yer yok anakartın üstünde.diğer bataryası çıkan cihazlar için dediğin doğru.bunun anakartında görmedim yer

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

biliyorum arkadaşımda bu telefonda box yüklenecek yer yok anakartın üstünde.diğer bataryası çıkan cihazlar için dediğin doğru.bunun anakartında görmedim yer

boardun uzerinden jtag yapilir. Ben box'tan bahsediyorum direk usb baglantisiyla yapiliyor. Zaten jtag yapilabilse cihaz da unlock edilirdi.

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Hahaha video çok güzel.

A bu arada arkadaşlar benim bir şey dikkatimi çekti buradan paylaşayım. Arabamın kilometre hız göstergesi ile lumiamın hız göstergesini here drive ile test ettim. Sonuç aralarında 10 km/saatlik fark var :). Ya arabam saatte 10 km daha hızlı gidiyor yada lumia 10 km/saat hızımı eksik gösteriyor. Bunu başka araçlarla da test ettim (abimin ve arkadaşın aracı ile) hani benim arabanın göstergesinde mi bir ayar eksiği var diyerek, sonuç hepsinde aynı. Ya benim telefonda ayarsızlık var yada araba üreticileri anlaşmışlar araçların hız göstergelerini 10 km/saat yüksek gösteriyorlar :P (maksat hız kurallarına uyulsun diye 10 km/saat kazanç) : )))
Sizlerde de benzer bir fark var mı diye merak ediyorum :)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
gps uygulamalarinin son kullanici sozleşmelerinde bir uyari vardir bu konuda. İnternet hiziniz bile navigasyonun gosterdigi arac hızını etkileyebilir.

YkPkY

YkPkY

Üye

boardun uzerinden jtag yapilir. Ben box'tan bahsediyorum direk usb baglantisiyla yapiliyor. Zaten jtag yapilabilse cihaz da unlock edilirdi.
bak bu iki farklılığı bilmiyordum.telefoncu akadaşlarım hep box dediği için hepsine öyle anlamışım her iki rom yükleme olayını.

suyunsesi

suyunsesi

Üye
gps uygulamalarinin son kullanici sozleşmelerinde bir uyari vardir bu konuda. İnternet hiziniz bile navigasyonun gosterdigi arac hızını etkileyebilir.
Mantıklı ancak internet değilde sadece GPS sinyalleri yada şebeke sinyali ile takip ediliyorumdur. Sanırım dediğiniz şey şebeke sinyalinin gücü ile bağlantılı.

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
anlık hızlanmalarda telefon hız gösterimi 3-5 sn geç gerçekleşebilir. sabit hızda giderken de mi 10 km eksik gösteriyor?

power_24

Üye
Ben de denedim hız aynı gösteriyor ancak telefon aracın göstergesinden 1-2 sn sonra eşitleniyor.bence pekte bir fark yok arasında.
(suyunsesi)<<< sizin kullandığınız kılıf işi bozmasın..

- - - Eklendi - - -

Kaldı ki lumia lar açık alanda gps e bağlanması 4 ile 5 sn arasında oluyor.bu kadar kısa zaman farkı olacağını düşünüyorum

kurtoglu00

kurtoglu00

Üye
selam arkadaşlar bir kulaklık aldım sony mv600 bluetoot kulaklık hi fi diye bir özelligi varmış ve bu özelligi kullanmak için telefonda a2dp diye bir özellik olması gerekiyormuş ne oluyor bu a2dp ve lumia 920 de varmı bu özellik bilen varmı acaba

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

Hic olmuş mu:kop:

• Beğen
Tepkiler: PureFood
PureFood

PureFood

Üye
Bu ne yav hahahahahaha :D

Üst Alt