Arkadaslar vakifbank internet bankaciligini acmiyo.windows mobile icin destegi yokmu.bilgisi olan varmi.win8 Li PC si olan bi arkadas deneyip bilgi verebilirmi
evet malesef vakıfbank internet bankacılığı açılmıyor. arkadaşlar lumia güzel filan dedik ama çok ciddi manada problemler var. nokianın bunları bir an önce çözmesi gerekiyor. bırakın akıllı telefonu normal bir telefonda bile olmaması gereken problemler bunlar.
1- live tile özellikleri randımanlı çalışmıyor. örneğin wifi açıp kapamaya yarayan bir tile var. ana ekranda tile üzerinde "wifi of" yazıyor. açmak için tileye tıklıyorsunuz wifi ayar bölümü geliyor. wifiyi açıp geri döndüğünüzde tile üzerindeki yazı hala "wifi of" şeklinde kalıyor. tekrar tileye tıklayıp wifi ayar bölümüne gidip hiç birşeye dokunmadan geri döndüğünüzde tile üzerindeki yazının "wifi on" şeklinde değiştiğini görürsünüz. bu bir çok live tile de bu şekilde malesef. yani ekrandaki kareler ile telefon sistemi arasındaki iletişimde sorun var. ana ekrana koyduğum telefonun orjinal facebook tilesinde bile doğru dürüst bilgilendirme güncellemelerini göremiyorum.
2- tv uygulamalarının hiçbiri randımanlı çalışmıyor. özellikle hd kanallarda kanalı açarken ya ekranda görüntü donmuş şekilde altta ses var ya da ekran siyah altta ses var. normal açılsa bile bazen bir süre sonra donmalar oluyor.
3- herkesin bahsettiği bir titreşim sorunu var. çağrı geldiğinde iki titreşimden sonra titreşim kesiliyor. telefon cepteyse ve sessizde kaldıysa iki kez titreşim olduğunu hissedince insan mesaj gelmiştir diyor ve sonra bakarım deyip çağrıyı kaçırabiliyor.
4- bazen çağrıya cevap verirken cevapla butonunu tuşladıktan sonra çatır çutur gibi kısa bir ses geliyor hoperlorden.
5- bazı durumlarda cevapla butonuna tıklayamıyorum buton pasif kalıyor uyku moduna alıp tekrar kilit ekranını açınca cevaplama butonu aktifleşiyor.
6- bugün çoklu mesaj göndermeyi denedim. işyerimde iki arkadaşıma toplu mesaj attım. ikisine de meaj gitti ancak mesaj notmal şekilde görünmüyor "konu yok" şeklinde bir mesaj görünüyor. yani kişi gelen mesajı açtığında "konu yok" şeklinde bir mesajla karşılaşıyor. ikinci kez "ok" tuşuna tıklayınca benim mesajımı gösteriyor.
7- telefon tamamen sessize alınamıyor. ya "zil+titreşim" yada sadece "titreşim" moduna alabiliyorsunuz.
8- müzik dinlerken sesi kıstığınızda telefonun zil ve uyarı seslerini de kısmış oluyoruz.
9- müzik ses ayarlarını ekolayzerı telefonun genel ayarlar bölümüne koymuşlar. bir film izlerken bas tiz vs ayarı yapmak için bir sürü ileri geri gitmek ve her ayarı test etmek için filmi yeniden başlatmanız gerekiyor.
10- her akşam yatmadan önce 8-10 kez geri tuşuna basarak altta çalışan tüm uygulamaları kapatmam gerekiyor. yoksa açtığım çoğu şey altta duruyor. "telefon" uygulamasında yaptığım aramalar, geçmiş, mesajlar, vs. vs. hepsi tek tek ayrı ekran olarak altta çalışan uygulamalarda görünüyor. açıkçası çok karmaşık.
11- yeni bir isim kaydetmek 6-7 adım gerektiriyor.
12- bir tane hotmail hesabı kurmuşken, office 360 için ikinci bir hotmail hesabı daha kurmanızı istiyor. aynı hesabı kurmaya kalktığınızda "bu hesap daha önce kuruldu" diyor ama aynı hotmail adresiyle ikinci bir hotmail hesabı oluşturuyor. rehbere birini kayıt etmek istediğinizde 6-7 adımdan biri de "hotmail" ve "hotmail2" oluyor. aslında ikisi de aynı hesap.
13- bazen mobil veriyi etkinleştirmeme rağmen veri açılmıyor. telefonu kapatıp açınca veri bağlantısı düzeliyor
14- internet exploreri bir garip. bir başlangıç sayfası yok. yeniden açtığınızda en son hangi sayfaya baktıysanız yine o açılıyor.
15- mobil veri etkinken telefonun sol üst yan kısmı aşırı derecede ısınıyor. öyleki bazen ısıdan dolayı elimden bırakıyorum.
bunlar sadece benim gözüme çarpan bana sorun oluşturan konular. ben anladımki bu işletim sistemi tamamlanmamış. şuan %80 tamamlanmış bir sistemle çalışıyoruz gibi. sanki alelacele piyasaya sürülmüş bir sistem izlenimi oluştu bende. yine de iyi satıyor ancak bu problemler bir telefonda olmaması gereken problemler diye düşünüyorum. umarım nokia biran önce bu eksikleri giderir. gerçekten sinir bozucu bir durum bu.