İpucu Microsoft Lumia Kullanıcıları Kulübü [361 Üye]

Sponsorlu Bağlantılar

Tacettinn

Tacettinn

Üye
arkadaşlar nokia nin gelecek telefonlarına bakıyordum bir siteden,yine eski günlerine dönecek gibi. telefonlar iç açıcı
Örneğin; nokia google nexus(android) ngage lumia, lumia play (oyun telefonu) fullhd ekran ve 41 megapixel kamera...
Nokia'nın Android işletim sistemli telefon üretmesi biz wp8'ciler açısından kötü olur..

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Arkadaşlar konu operatörlerden ziyade öncelikle Nokia ve Microsoft'u ilgilendiriyor.
Donanım olarak görüntülü görüşmeyi sağlayacak özellikler mevcut.
Ancak yazılımda "Videolu arama" yada "Görüntülü arama" şeklinde bir özellik yer almadığı için güncelleme ile bu sorunun çözülmesi gerekiyor.

Zaten Avealı olmama rağmen bir süre önce Nokia ile dirsek temasında olan Turkcell'e bu konuyla ilgili yazdığım soruya şu şekilde cevap gelmişti:

Nokia Lumia 920 için görüntülü görüşme özelliğinin yazılımda bulunmadığını belirtmek isterim.

Cihazının desteklediği, uyguladığı servisler ile ilgili üretici firmadan destek alabileceğinizi iletmek isterim.

Ürün ve servislerimiz ile ilgili ihtiyaç duyabileceğiniz her türlü konuda size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.

Saygılarımızla,

Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.

MELTEM ÜNDEV

hironakamura

hironakamura

Üye
arkadaşlar merhaba,

bugün itibariyle kendime htc 8x kardeşime de lumia 820 almış bulunmaktayım...sizi burada gerek lumia gerek htc sorularıyla rahatsız edeceğim sanırım :) zira htc 8x kullanıcı kulübü yok galiba burada..

neyse şimdi ilk şarja takacam telefonumu %7 enerji kaldı tamamen bitirip sonra mı şarja koyuyorum aleti..hangi sayfada bilmiyorum ama birinde yazıyordu şarj olduktan sonra bi 6 saat daha şarjda kalsın falan diye..saate bakacak olursam sabaha kadar şarjda duracak makine...:)

bir soru da 3g ile ilgili : henüz ayarları yapılandırmadım wifi ile bağlandım gerektiğinde mobil bağlantı için hangi seçeneği açmam gerekir,ayarlar mesaj olarak geldi ama kaydedemedim..

cevaplarınızı bekliyorum.. :)

Teknolojiks

Üye
Merhaba arkadaşalr. telefonum 1 haftalık oldu. Bugün 8. gün ve ben daha önce dile getirdiğim gibi 5 kez kapanma sorunuyla karşılaştım.. Bugünde önemli fotoğraf çekmem gerekirdi telefonu cebimden çıkardım güç düğmesine bastım yine tepki yok...
Ne yapayım geri mi vereyim garantiye mi göndereyim 1 haftalık cihaz . Cok uyuz bi duruM! Yok mu hiç karşılaşan.. sorunlumu çıktı bendeki ??

serinaga

serinaga

Üye
Nokia Android'e geçmeyi düşünse idi çoktan geçmişti, bu saatten sonra da geleceğini sanmıyorum ...

- - - Eklendi - - -

Nokia Android'e geçmeyi düşünse idi çoktan geçmişti, bu saatten sonra da geleceğini sanmıyorum ...

- - - Eklendi - - -

arkadaşlar merhaba,

bugün itibariyle kendime htc 8x kardeşime de lumia 820 almış bulunmaktayım...sizi burada gerek lumia gerek htc sorularıyla rahatsız edeceğim sanırım :) zira htc 8x kullanıcı kulübü yok galiba burada..

neyse şimdi ilk şarja takacam telefonumu %7 enerji kaldı tamamen bitirip sonra mı şarja koyuyorum aleti..hangi sayfada bilmiyorum ama birinde yazıyordu şarj olduktan sonra bi 6 saat daha şarjda kalsın falan diye..saate bakacak olursam sabaha kadar şarjda duracak makine...:)

bir soru da 3g ile ilgili : henüz ayarları yapılandırmadım wifi ile bağlandım gerektiğinde mobil bağlantı için hangi seçeneği açmam gerekir,ayarlar mesaj olarak geldi ama kaydedemedim..

cevaplarınızı bekliyorum.. :)

Öncelikle hayırlı olsun diyorum, iyi günlerde inşallah ...
Şarj konusunda evet pili tamamen bitir, daha sonra şarjda 6 saat boyunca bırak. 3g ayarlarına gelince herhangi bir şey yapman gerekmez ...

hironakamura

hironakamura

Üye

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

Öncelikle hayırlı olsun diyorum, iyi günlerde inşallah ...
Şarj konusunda evet pili tamamen bitir, daha sonra şarjda 6 saat boyunca bırak. 3g ayarlarına gelince herhangi bir şey yapman gerekmez ...

teşekkür ederim kardeşim sağol :)

keremunye

keremunye

Üye

Görüntülü görüşme donanım olarak var ancak şu aktif değil.
Önümüzdeki haftalarda aktif edilmesi bekleniyor.
Ancak net bir tarih verilmedi henüz.
yani sonuç olarak bugünden beri benim anlamadığım yada türkcell ve nokiacı arkadaşların bana anlatamadığı şey;yazılımsal bir düzenleme geldiğinde görüntülü görüşme yapabilcekmiyiz?sorunun kaynağı nokia mı türkcell mi?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
yani sonuç olarak bugünden beri benim anlamadığım yada türkcell ve nokiacı arkadaşların bana anlatamadığı şey;yazılımsal bir düzenleme geldiğinde görüntülü görüşme yapabilcekmiyiz?sorunun kaynağı nokia mı türkcell mi?

evet basit bir güncellemeyle hücresel ağ üzerinden görüntülü görüntülü görüşme aktif edilince görüntülü görüşme yapılabilecek. Sorun üretici firma ile cihazın satışa sunulduğu ülkelerdeki operatörlerin anlaşma yapmamış olmaları.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Merhaba arkadaşalr. telefonum 1 haftalık oldu. Bugün 8. gün ve ben daha önce dile getirdiğim gibi 5 kez kapanma sorunuyla karşılaştım.. Bugünde önemli fotoğraf çekmem gerekirdi telefonu cebimden çıkardım güç düğmesine bastım yine tepki yok...
Ne yapayım geri mi vereyim garantiye mi göndereyim 1 haftalık cihaz . Cok uyuz bi duruM! Yok mu hiç karşılaşan.. sorunlumu çıktı bendeki ??

Çok sık yapıyorsa sorun vardır kardeşim.
İstersen servise verip bir kontrol ettir.
Bu arada portico güncellemesi yüklü değil mi?

eRdaL.

eRdaL.

Üye
Cihaz gercekten kart postallık resim cekiyor:)

• Beğen
Tepkiler: drangela61 ve Teknolojiks

Teknolojiks

Üye

Çok sık yapıyorsa sorun vardır kardeşim.
İstersen servise verip bir kontrol ettir.
Bu arada portico güncellemesi yüklü değil mi?

Telefonu aldığımda bir güncelleme var dedi indirdim kurdu, kontrol ettiğimde telefon güncel diyor.
Çok sık değilde 2 günde bir yapıyor :( Uyuz oldum. Çok can sıkıcı. haricinde hiç birşey yok şuan kullanıyorum dediğim gibi tepki vermiyor. Sonra 3 düğmeye 10 saniye basık tutuyorum hanca öyle açılıyor.

eRdaL.

eRdaL.

Üye
Telefonu aldığımda bir güncelleme var dedi indirdim kurdu, kontrol ettiğimde telefon güncel diyor.
Çok sık değilde 2 günde bir yapıyor :( Uyuz oldum. Çok can sıkıcı. haricinde hiç birşey yok şuan kullanıyorum dediğim gibi tepki vermiyor. Sonra 3 düğmeye 10 saniye basık tutuyorum hanca öyle açılıyor.

yazılımsal Bi sorun değil ben karşılaşmadım böyle Bi durumla karşılaşmayan başka arkadaşlar da var

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Telefon cebinde sıkışıp kapanıyor olabilir mi acaba diyeceğim ama çok düşük bir ihtimal.
Yada yine pek olasılık vermesem de bazı arkadaşların dediği gibi bulunduğun aşırı soğuk yada aşırı sıcak bir ortam varsa ondan etkileniyor olabilir mi acaba?
Çünkü seninki kadar sık kapanma şikayeti olan kimse olmadı bildiğim kadarıyla bugüne kadar.
Ya telefonda bir sıkıntı var ya da senin bulunduğun durumlarda/ortamlarda?

• Beğen
Tepkiler: Teknolojiks
drangela61

drangela61

Üye
Gerçekten çok güzelmiş neresi burası..?

Üst Alt