Haber Microsoft, Android Cihazlar için Flaşlanabilir Windows 10 for Phones Rom Üzerinde Çalışıyor

Sponsorlu Bağlantılar

ilyas_0177

ilyas_0177

Üye
Sistemi yine açmıyorlar zaten. Şu anda biz de mevcut Lumia cihazlara Tom flashlayabiliyoruz. Bunun gibi paketlenmiş bir ROM dosyasını paylaşacaklar
ama söz konusu flash işi android yapısına baglı bir cihaz
mıcrosoft Xiaomi ile wp10 getirse amenna android cihazı wp ye cevirmek sistemin yayılması demektir benim şaşırdıgım olay tam olarak bu :)

• Beğen
Tepkiler: RetaXter

emz

emz

Üye
Arkadaşlar bir başka açıyla bakarsak aslında olayın asıl amaçları ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum.
Bilindiği üzere ms Windows sistemlerinin orijinal satışı sürecinde çok yüksek miktarda kazan elde ediyor ve bilindiği üzere yine Windows Phone belli bir boyutun altındaki cihazlarda ücretsiz şu an. Ancak bu iş sistemin yeni büyük güncellemeleri ile değişecektir çünkü eksik kapatma değil de artık farklılık için gelecek o güncellemeler. O zaman telefonları pc gibi yapacak ms. Yani nasıl cd ile kutu ile alıp istediğiniz pc ye Windows kuruyorsanız lisansla telefonlara da aynı olacak diye düşünüyorum. Parasını verip isteğiniz cihaza Windows kuracaksınız. Aynı pc gibi sürücüler kendi yüklenecek ve yeni sistemi kullanacaksınız. Pc tarafından kaybettiğini buradan kazanacak;)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
ama söz konusu flash işi android yapısına baglı bir cihaz
mıcrosoft Xiaomi ile wp10 getirse amenna android cihazı wp ye cevirmek sistemin yayılması demektir benim şaşırdıgım olay tam olarak bu :)
Zaten bu yapılan da tam olarak o. Xiaomi ile birlikte yapılıyor bu olay.

PriZm

PriZm

Üye
Bu olayın mümkün olacağını zannetmiyorum. Sailfish gibi OS lerin çalıştırılması doğal ancak WP imkansız. Arada mimariden boot şekline kadar bir sürü farklılık var.

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Umarım exynos gene üvey evlat muamelesi görmez. Microsoft exynoslu modellere Windows phone yayınlasın gidip 2.telefonumu wp alırım :D

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bu olayın mümkün olacağını zannetmiyorum. Sailfish gibi OS lerin çalıştırılması doğal ancak WP imkansız. Arada mimariden boot şekline kadar bir sürü farklılık var.
Ali adamlar bunu yapmış ve dünkü WinHEC konferansında cihazlar üzerinde gösterdiler. Romlar ve yükleme metodu da MIUI forumda yayınlanacağı belirtildi.

0MG90

0MG90

Üye
Tüm özellikler kullanılabilecek mi? Birde rom'un üzerinde oynama yapılabilir mi?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Tüm özellikler kullanılabilecek mi? Birde rom'un üzerinde oynama yapılabilir mi?
Tüm Windows Phone deneyimlerini yaşatacak fakat rom üzerinde değişikliğe izin verilmeyecek. Tabi Custom rom yüklemek için de kullanılan yöntemler yok değil.

Üst Alt