Deniz Bölükbaşı gerçekten çok akıllı bir adam, çok keskin bir zekaya sahip. Mükemmel bir tartışma üslubu ve yeteneği vardır. MHP'nin de bulunduğu koalisyon döneminde AB'nin muktesebatlara dayanarak yapmaya çalıştığı baskıları, o mükemmel üslubuyla püskürtmüştür.Kendisi dışişlerinin
"şahinlerinden"dir.Hatta ABD'nin ısrarlarına rağmen meclisten geçmeyen 1 Mart tezkeresinin mutabakat muhtırasını hazırlamıştır. Fazla tanınmasa da çok karizmatik ve bilgili bir kişidir. Ammaa. Parti tek kişiyle olmuyor. İyi bir kadro toplayamazsa o zaman Bahçeli'den beter olur. İyi bir kadro toplayabilirse mutlaka iyi bir oy potansiyeli yakalar. Ben bile,Deniz Bey iyi bir kadro topladığı takdirde MHP'ye oy verebilirim.
Kısa bir anekdot:Babası Osman Bölükbaşı, oğlu 21 günlükken İnönü ve Bayar'a suikasttan, gizli örgüt suçlamasıyla haksız yere hapse atıldı. Götürülürken oğlunun yanına gelip; "Oğlum Deniz, baban gidiyor, belki gelmez. Bu memleketin pisliğini az su temizlemez diye adını Deniz koydum. Ben gelemezsem sen temizle" demiş