MediaTek yeni Helio X30 yonga seti ile dengeleri alt üst edecek

Sponsorlu Bağlantılar

Murat Alper

Murat Alper

Moderator
    Konu Sahibi
MediaTek yeni Helio X30 yonga seti ile dengeleri alt üst edecek
MediaTek'in Helio X30 yonga setinin AnTuTu skoru ortaya çıktı.

Akıllı telefon pazarında mücadele tüm hızı ile devam ederken, özellikle de amiral gemisi seviyesinde bu rekabet daha sıcak geçiyor. 2016 ile birlikte Android platformunun önemli isimleri arka arkaya yeni amiral gemilerini duyurdular ve bu cihazlar çoktan pazarda yerini almaya başladı bile.
Sadece son kullanıcıya yönelik cihazlarda rekabet yaşanmazken, donanım bileşenleri üreticileri arasında da mücadele sürerken, özellikle de yonga seti üreticileri daha hızlı daha güçlü işlemci ve grafik işlemcilerle donatılmış yonga setlerini pazara sunuyorlar.

Pazara baktığımızda Qualcomm, Samsung, Apple, Intel, Nvidia, Huawei gibi isimler ön plana çıkarken, Çinli MediaTek de pazarın iddialı isimleri arasında yer alıyor.

Firma son olarak MediaTek Helio P10 ve Helio X10 yonga setleri ile pazarda yer alırken, son günlerde de 10 çekirdekli işlemci içeren MediaTek Helio X20 ve bu yonga setinin işlemci ve grafik işlemci saat hızları yükseltilmiş versiyonu Helio X25 ile gündemde. Bu yonga setini kullanan bir çok akıllı telefon duyurusu son günlerde geldi.

MediaTek ayrıca yeni dönem için de çalışmalarını sürdürürken, ilerleyen dönemde firmadan Helio X30 adındaki yeni nesil yonga seti gelecek. Analist Pan Jiutang tarafından Weibo üzerinden paylaşılan bilgiye göre MediaTek Helio X30, 10nm üretim süreci ile geliştiriliyor.

PowerVR grafik işlemci ve 8GB RAM desteği içeren MediaTek Helio X30, Artemis + A53 + A35 olmak üzere 10 çekirdekli işlemci ile sunulacak.

Juitang tarafından yayınlanan bir görselde ayrıca MediaTek'in AnTuTu skoru da yer alırken, bu yonga setinin Qualcomm'un Snapdragon 820 yonga setinin 130.000 civarındaki puanına karşılık daha yüksek olarak 160.000 puan aldığı kaydedilmekte.

MediaTek yeni Helio X30 yonga seti ile dengeleri alt üst edecek
 


DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Yinede Markaların Ki Gibi Olmaz Satılmaz Sanmıyorum
 
Sarangni

Sarangni

Üye
Samsung, LG, Sony, gibi firmalar ne zaman Amiral Gemilerini, MTK ile çıkarmaya karar verirse o zaman firma Level atlamış olur.

Samsung Note 3 N9005 LTE cihazımdan Tapatalk VİP ile gönderildi
 


Üst Alt