MaxiRehber - Mobil GPUlar

Sponsorlu Bağlantılar

>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
350 milyon polygon...(:naughty:):eller:Ama ben daha güçlülerini bekliyorum.(Çünkü şuan alma gibi bir ihtimalimiz yok.:ehe)

aslinda disimizi sikip beklemek en iyisi uzerine daha iyi kamera zor cikar dedigimz n8 olsun daha iyi islemci olurmu dedigimiz en guclu htc desire olsun tarihe karismaya haziir

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
    Konu Sahibi
aslinda disimizi sikip beklemek en iyisi uzerine daha iyi kamera zor cikar dedigimz n8 olsun daha iyi islemci olurmu dedigimiz en guclu htc desire olsun tarihe karismaya haziir

Bölüm bölüm okuyunca anladım.:DEvet,her zaman için daha iyisi çıkar.Tabi bir firmanın tekeline kalmadığımız müddetçe.

Uruloki

Uruloki

Üye
Ekleyeyim hemen.

Çoğunu pRime'dan öğrendim.:)

Ben uçtuğumdan değil , Quallcomm'un resmi açıklaması bu.Tegra 3 , evet şuan en güçlüsü ama PowerVR'nin 6. Serisi çıktığında kafa kafaya gitmek şöyle dursun geride kalacatır.Ayrıca Apple'ın yaptığı gibi özelleştirilmiş kombinasyonlarla belki mevcut gpu-cpu kullanılarak da geçilebilir.Bu konuda emin değilim ama.

Mali GPU'lar için yazılmışlarla uyumludur - ki Android'de Adreno için yazılanı Mali'ye de yazarlar.Ha şu olur , adam Unity 3d motoruyla yazılmış bir oyunu Mali'ye uyarlayamayabilir.Ama Galaxy SIII gibi bir cihaz varken öyle birtakım oyunlar seni sıkıntıya sokmaz.Ayırca ekrana küçük gelen uygulamaların nasıl tam ekran yapılacağı konusunda bilgim yok.Bilen söylesin lütfen.

bak dediğim gibi optimizayondan kaynaklı power vr ler böyle yani aynı gpu yu (istersen burdan bakıp series 5 sgx başlığı altında aynı gpu yu kullanan modelleri görebillirsin) kullanan modellerde benchmarkda diğer model önde olsa bile her zaman iphone daha hızlı oldu oyunlarda neden mi çünkü optimizasyonla oluyor o işler a5x ilk çıktığında apple tegra 3 den 3 kat daha iyi dedi nvidia hangi benchmark yazılımını kullandnız dedi ve apple dan cevap yok (aslında gl benchmark var ama onunda cihazları çözdüğüne inanmıyor sanırsam nvidia yani aynı çip seti kullanan cihazlarda büyük fark var) neden çünkü kendileride biliyor işin aslının ios da olduğunu ayrıca linux için tegra kernelleri daha yayınlanmadı (aslında kerneller var ama android desteklediği çoğu şeyi desteklemediği için eksik kalıyor misal donanım hızlandırma) ee yayınlanınca ne olcak misal quadranttan ilk çıktığında 4800 alan one x şimdi nasıl 6400 alıyor birde işin bu kısmı var misal tegra unity3d yi destekliyor ki yeni çıkan thd oyunlarda kullanılıyor bu oyun motoru ve bir benchmarkdada kullanılıyor onun için one x gerçek gücünü göstermeye başladı miku miku benchmarkda da one s3 e fark atıyor neden miku miku gpu yu çözebiliyor (linux kerneline ihtiyaç duymuyor pek unity 3d motorunu kullanıyor) eee o zaman optimizsazyon olayı bu işler öyle olmasa uçuyor kaçıyor denilen snapragon s4 ü microsoft kendi tabletlerinde kullanırdı niye kullanmadı keza google da öyle aslında tegra nın tercih sebebi birde 4 in 1 plus teklojisi yani 5nci çekirdeği cihaz arayüzde ve sallama uygulamalarda bu çekirdeği kullanıyor (androidde böyle bir şey şu anlık yok ama linux kerneli ile çözülücek tam olarak) o zaman daha fazla batarya performansı sunuyor sanpragon s4 e göre yani işi birde böyle olay optimizsazypnda bitiyor

- - - Eklendi - - -

ayrıca hünkarım yazının alt kısımlarında 4s in gpu sunun 35 milyon kadar çizebildiğini yazmışsınız ama mali 400 ü geçmiş yazmışsınız işte ios un optimizsazyonuna bir kanıt daha

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
pRime.

pRime.

Üye

ayrıca hünkarım yazının alt kısımlarında 4s in gpu sunun 35 milyon kadar çizebildiğini yazmışsınız ama mali 400 ü geçmiş yazmışsınız işte ios un optimizsazyonuna bir kanıt daha

Sgx543 mp2 Mali 400'den çok daha güçlü bir gpu, olay sadece poligonda bitmiyor ki 543 tek çekirdekte 35m çizer. 4s'teki 2 çekirdek. Bunun desteklediği pipelinelar, shaderlar, dynamic lightningler vs. var daha ki bu işlerde şu anda en iyi olan gpu'lar powervr'ınkiler. Tegra ulp'ye gelince, adam akıllı benchmark sonuçları çıkana kadar kesin bir şey söylemek zor.

• Beğen
Uruloki

Uruloki

Üye

Sgx543 mp2 Mali 400'den çok daha güçlü bir gpu, olay sadece poligonda bitmiyor ki 543 tek çekirdekte 35m çizer. 4s'teki 2 çekirdek. Bunun desteklediği pipelinelar, shaderlar, dynamic lightningler vs. var daha ki bu işlerde şu anda en iyi olan gpu'lar powervr'ınkiler. Tegra ulp'ye gelince, adam akıllı benchmark sonuçları çıkana kadar kesin bir şey söylemek zor.

yapma alla sen serdar nvidia dan bahsediyoruz burda grafik devi yani imgtec in sallama power vr lerine mi geçilcek o seri gpular anca tı omap da işe yarar

• Beğen
pRime.

pRime.

Üye

yapma alla sen serdar nvidia dan bahsediyoruz burda grafik devi yani imgtec in sallama power vr lerine mi geçilcek o seri gpular anca tı omap da işe yarar

Hasan nvidia bilgisayar ve konsolda dev ancak imgtec 2005'ten beri mobil gpu yapıyor yani bu işlerde gerçekten başarılı bir şirket. Sallama dediğin gpu'lar infinity blade gibi oyunları oynatıyor. O grafiklere sahip kac thd oyunu var sen söyle.

• Beğen
Uruloki

Uruloki

Üye

Hasan nvidia bilgisayar ve konsolda dev ancak imgtec 2005'ten beri mobil gpu yapıyor yani bu işlerde gerçekten başarılı bir şirket. Sallama dediğin gpu'lar infinity blade gibi oyunları oynatıyor. O grafiklere sahip kac thd oyunu var sen söyle.

yeni çıkanlar unreal motoru kullanlar fizik motorlar thd artı grafikleri dolu oyun var aslında he infity blade çıktıda android e one x mi oynatamadı geçen emrede dedi shadowgun ı 4s de oynamış retina ekran diyor apple ipad 3 de retina ekran dedi onun ki 240 küsürlerde ppi sağlıyor one x 312 ppi o da retina artı thd garfikler ee o zaman çok daha iyi bir grafik ve çözünürlük(hd ekran 720 p de 960*640 dan daha fazla zorlar) ile dehşet oynatıyor dediğim gibi infiyt blade çıktıda one x mi oynatamadı panpa

• Beğen
pRime.

pRime.

Üye

yeni çıkanlar unreal motoru kullanlar fizik motorlar thd artı grafikleri dolu oyun var aslında he infity blade çıktıda android e one x mi oynatamadı geçen emrede dedi shadowgun ı 4s de oynamış retina ekran diyor apple ipad 3 de retina ekran dedi onun ki 240 küsürlerde ppi sağlıyor one x 312 ppi o da retina artı thd garfikler ee o zaman çok daha iyi bir grafik ve çözünürlük(hd ekran 720 p de 960*640 dan daha fazla zorlar) ile dehşet oynatıyor dediğim gibi infiyt blade çıktıda one x mi oynatamadı panpa

Fark etmez, o grafiklerde thd oyunu yok şu anda bunu söylemeye çalışıyorum. Ayrıca optimizasyon demişsin panpa androide de optimize etsinler o zaman gerçek performansını görelim ulp geforce'un.

Uruloki

Uruloki

Üye
bir bu

iki bu

üç bu

dört bu

bence infity blade den daha iyiler

- - - Eklendi - - -

Fark etmez, o grafiklerde thd oyunu yok şu anda bunu söylemeye çalışıyorum. Ayrıca optimizasyon demişsin panpa androide de optimize etsinler o zaman gerçek performansını görelim ulp geforce'un.

4.1 le başladı nvidia da linux kernel sözü verdi yakındır

• Beğen
pRime.

pRime.

Üye
bir bu

iki bu

üç bu

dört bu

bence infity blade den daha iyiler

- - - Eklendi - - -

4.1 le başladı nvidia da linux kernel sözü verdi yakındır

Daha iyi değiller ama benzer grafiklere sahipler ki 4s çok rahat oynatabilir bu oyunları. Ayrıca bu oyunlarda takılma çok oluyor, optimizasyon niye yok? İos'ta hiç olmuyor. Demekki android'de de bir sorun var. Doğru dürüst bir benchmark sonucu olsa da tegra iyidir diyebilsek.

• Beğen
Uruloki

Uruloki

Üye

Daha iyi değiller ama benzer grafiklere sahipler ki 4s çok rahat oynatabilir bu oyunları. Ayrıca bu oyunlarda takılma çok oluyor, optimizasyon niye yok? İos'ta hiç olmuyor. Demekki android'de de bir sorun var. Doğru dürüst bir benchmark sonucu olsa da tegra iyidir diyebilsek.

ne takılması hepsini tablete (ki tegra 2) yüklemedim ama thd oyunları denedim özellikle shawdowgun çok çok iyi kasma filan yok ayrıca ipad 3 le asus prime ın shadowgun karşılaştırması var bak hangisinde grafikler daha iyi neler eksik ios versiyonunda

• Beğen
pRime.

pRime.

Üye

ne takılması hepsini tablete (ki tegra 2) yüklemedim ama thd oyunları denedim özellikle shawdowgun çok çok iyi kasma filan yok ayrıca ipad 3 le asus prime ın shadowgun karşılaştırması var bak hangisinde grafikler daha iyi neler eksik ios versiyonunda

ios versyonu standart shadow gun olduğundan eksik kalıyor. Thd oyunlarını ios'a çıkarsalar özellikle ipad 3 tegra'dan iyi oynatır panpa.

• Beğen
Uruloki

Uruloki

Üye

ios versyonu standart shadow gun olduğundan eksik kalıyor. Thd oyunlarını ios'a çıkarsalar özellikle ipad 3 tegra'dan iyi oynatır panpa.

sanmam işte orda özel optimizsazyon başlıyor tegra 3 de fizik motoru gölgelendirme ve piksellendirme diye ayrılamaya başlıyor o 12 çekirdek onun power vr si yemez o işi

• Beğen
klongs

klongs

Üye

o kadar kolay değil o kodar kolay olsa galaxy s3 falanda acar

• Beğen
pRime.

pRime.

Üye

sanmam işte orda özel optimizsazyon başlıyor tegra 3 de fizik motoru gölgelendirme ve piksellendirme diye ayrılamaya başlıyor o 12 çekirdek onun power vr si yemez o işi

işte diyorum ki powervr da orda devreye giriyor gölgelendirme, parlama/yansıma, derinlik gibi etkenlerde çok iyi iş çıkarıyor powervr. Ayrıca oyunu optimize etmeyecekler aynı thd oyunu ios'a oyun yapar gibi yapacaklar o zaman belli olurdu her şey.

- - - Eklendi - - -

o kadar kolay değil o kodar kolay olsa galaxy s3 falanda acar

Tegra 2 oyunları tegra olmayan cihazlarda açılıyordu ama?

• Beğen
Uruloki

Uruloki

Üye

işte diyorum ki powervr da orda devreye giriyor gölgelendirme, parlama/yansıma, derinlik gibi etkenlerde çok iyi iş çıkarıyor powervr. Ayrıca oyunu optimize etmeyecekler aynı thd oyunu ios'a oyun yapar gibi yapacaklar o zaman belli olurdu her şey.

hacı sorun olur diyorum işte o geforce ulp nin 12 çekirdeği kendi içinde gruplaşarak tek çekirdekmiş gibi davranıyor onun için hepsi ayrı işi yapıyor power vr bunu sağlayamaz diyorum bende

• Beğen
pRime.

pRime.

Üye

hacı sorun olur diyorum işte o geforce ulp nin 12 çekirdeği kendi içinde gruplaşarak tek çekirdekmiş gibi davranıyor onun için hepsi ayrı işi yapıyor power vr bunu sağlayamaz diyorum bende

Bilmiyorum kanka powervr tek çekirdekte yapıyor o işleri. Benchmark sonucunu bekliyorum ben şu an için.

• Beğen
Uruloki

Uruloki

Üye
valla şu an için geçiliyor ama xda da adamalr editliyor çok dehşet puanlar alıyor htc one x ama gl benchmark için bir şey koymamışlar henüz

• Beğen
pRime.

pRime.

Üye
valla şu an için geçiliyor ama xda da adamalr editliyor çok dehşet puanlar alıyor htc one x ama gl benchmark için bir şey koymamışlar henüz

Tegra3'teki ulp'nin güçlü olduğu kesin ama işte bi glbench sonucu görmek lazım.

• Beğen
Uruloki

Uruloki

Üye
valla dediğim gibi ilk çıktığında kendi takımı test etti ki ilk çıktığındaki hali malum one x in çok kötü sonuçlar çıktı ama editleyerek farklı bench lerden xda dakiler çok çok iyi sonuçlar alabiliyor

• Beğen
Takipçi Satın Al

Üst Alt