Cihanî Sultan
Üye
Tegra3'teki ulp'nin güçlü olduğu kesin ama işte bi glbench sonucu görmek lazım.
Bekleyip görmek lazım.

Tegra3'teki ulp'nin güçlü olduğu kesin ama işte bi glbench sonucu görmek lazım.

genelde glbencmark iyi test ediyor bende nvidianın power serisinden iyi olduğunu düşünüyorum ama şuan iphone4s de oyunlarda programlarda muazzam iş çıkarıyor sgx serisi için yabancı kaynaklardan öğrendiklerim var sgx in diğer gpu lara oranla iyi yönleri var
- video çekirdeğine direk yardım sağlıyor bu nedemek gerçek anlamda video çözücü performans gösteriyor
-çoklu çekirdek olmasının yanında her ''core'' yaklaşık 200mhz de çalışıyor.
-ağır uygulamalarda %40 daha yüksek performans deniyor ( bu heralde sgx serisi için geçerli)
-gelişmiş gamma ve renk işleme de yüksek performans ( mesela su efektlerindeki renk değişmeleri gölgelerdeki performanslarda)
-cache ve önbellek birimlerindeki performans artışı.
-saniyede yaklaşık 1Gpixel işleme yeteneği.
-hd tv için yüksek performans
ve adamlar en sonda sgx5 serisinin deneyimleri doğrultusunda geliştirilmiştir diyorlar. zaten new ipaddende gördüğümüz üzere sgx543m4 versiyonu 2048*1536 gibi bir ekranda çok yüksek performans sağlıyor.
genelde glbencmark iyi test ediyor bende nvidianın power serisinden iyi olduğunu düşünüyorum ama şuan iphone4s de oyunlarda programlarda muazzam iş çıkarıyor sgx serisi için yabancı kaynaklardan öğrendiklerim var sgx in diğer gpu lara oranla iyi yönleri var
- video çekirdeğine direk yardım sağlıyor bu nedemek gerçek anlamda video çözücü performans gösteriyor
-çoklu çekirdek olmasının yanında her ''core'' yaklaşık 200mhz de çalışıyor.
-ağır uygulamalarda %40 daha yüksek performans deniyor ( bu heralde sgx serisi için geçerli)
-gelişmiş gamma ve renk işleme de yüksek performans ( mesela su efektlerindeki renk değişmeleri gölgelerdeki performanslarda)
-cache ve önbellek birimlerindeki performans artışı.
-saniyede yaklaşık 1Gpixel işleme yeteneği.
-hd tv için yüksek performans
ve adamlar en sonda sgx5 serisinin deneyimleri doğrultusunda geliştirilmiştir diyorlar. zaten new ipaddende gördüğümüz üzere sgx543m4 versiyonu 2048*1536 gibi bir ekranda çok yüksek performans sağlıyor.
hasan günümüzün blurayleri yaklaşık 30-35mbit görüntü 3-7mbitde dts olmak üzere ses destekliyor bu extrem durumlar dışında bu oranları yukarılarda göremezsin ben direk kayıp yapmadan mkv ye dönüştürüyorum veya aynı kalitede mkv ye dönüştürülmüş formatı izliyorum 4s üzerinde ve sorunsuz izleyebiliyorum ama yinede birkaç problem bazen yaşanabiliyor ne olabiliyor örneğin fps oranı 50 olan videolarda (ki bu videolar genelde music klipleri oluyor filmler için 30fps kullanıyorlar) küçük takılmalar alıyorum. 110mbit gibi bir kaliteyi sgx543m2 modeli asla oynatamaz ama sgx ağabey modelleri örneğin sgx554 8çekirdekli çözüm sunuyor
abi 4s de 110mbit mkv 1080p video deneyebilir misin yani özel videolar öyle bulabilirsen tabi
edit: tegra 3 de 2048*1536 çözünürlük verebiliyor ayrıca lcd tv de 1080p mkv oynatirken kendi ekranında thd oyun oynatabiliyor

hasan günümüzün blurayleri yaklaşık 30-35mbit görüntü 3-7mbitde dts olmak üzere ses destekliyor bu extrem durumlar dışında bu oranları yukarılarda göremezsin ben direk kayıp yapmadan mkv ye dönüştürüyorum veya aynı kalitede mkv ye dönüştürülmüş formatı izliyorum 4s üzerinde ve sorunsuz izleyebiliyorum ama yinede birkaç problem bazen yaşanabiliyor ne olabiliyor örneğin fps oranı 50 olan videolarda (ki bu videolar genelde music klipleri oluyor filmler için 30fps kullanıyorlar) küçük takılmalar alıyorum. 110mbit gibi bir kaliteyi sgx543m2 modeli asla oynatamaz ama sgx ağabey modelleri örneğin sgx554 8çekirdekli çözüm sunuyor
e 2 çekirdeklisgx543 bu kadar güç verebiliyorsa 8çekirdekli modeli 554 nasıl bir güç sunuyor olmalı şu linkde hd60fps dışında 3d ultrahd desteği ve 4k yani blurayden öte bir çözünürlük 4096*4096 sunduğuda yazıyor gerçi 4k ye daha geçmedik ama panasonic yakında 4k ekran üretecek ;Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
ama senin ne demek istediğinide anladım hasan nvidia nın iyi olduğunu söylüyorsun buna bende katılıyorum hatta nvidianın daha iyi olduğunu düşünüyorum buna karşılık ben nvidiadan daha yüksek bir performans göremedim bunuda sisteme bağlıyorum belki androidin bir kullanışsızlığıdır ,belki iosda kullanılsa kim bilir neler olurdu . birde bu a5x denen 4 çekirdekli gpu modeli var(new ipadden) oda güzel çözüyor ve sgx543m2 modelinden daha fazla çekirdeğe sahip belki yeni iphoneda bunu göreceğiz buda bir noktada yeterli çözüm zaten şuan sgx tercih edilmesinin birbaşka nedenide multicore sisteminin çok iyi bir senkronda iş çıkarması ben işin uzmanı değilim ama okuduğum kadarıyla farklı bir mimari kullanılıyor buda performansa etki ediyor bana sorsanız ben nvidia kullanmak isterim iphoneda ama sgxdende hayli memnunum işimi görüyor oyunlarda yüksek fps ve dahada önemlisi hd de stabillik konusu![]()

kusura bakmayın ama güzel bilgi yazdım belki lazım olur ilerde
Hakan yemin ediyorum üşendim okumaya bu sefer![]()

kusura bakmayın ama güzel bilgi yazdım belki lazım olur ilerde![]()
sadece espri olsun diye söyledimkusura bakmayın ama güzel bilgi yazdım belki lazım olur ilerde![]()
genelde uzun bütün yazılarını okurum ama bu sefer biraz kafam dolu başım ağrıyo resmen o yüzden üşendim okuyacağım ilk fırsattasadece espri olsun diye söyledim

doğrudur
demek istediğimi hemen anlayışını abi birde one x bunu bir player(ismini hatırlamıyorum maalesef) ile dört ekrana kadar açıp s3 gibi pop up tarzı ekranda web performansı sunuyor ve dediğin gibi android yapamıyor bu işi ios olsa neler olur belkide
) ben htc one x de nvidia görünce ağzım sulanmıştı ama sanki gerçekten yüksek performansı başaramadılar gibi geliyor bilmem katılırmısın 
bak mesela yeni birşey daha öğrendim htc one x deki tegra3 geforce saniyede 300mpixel işlerken sgx543saniyede 1000mpixel işliyor buda mimarisinin kalitesini gösteriyor , tegra3 yaklaşık 40mbit destekliyormuş 1080p de bende 40mbit izleyebiliyorum 4s de,
bakın birde nvidiada her işlemcinin hızı belirtilmemiş ortaya tek bir hız sunmuşlar örneğin 520mhz yazmışlar ama bu 12 çekirdeğin core başı hızımı yoksa çalışma düzeninin hızımı belli değil sgx543de her core 200mhz bu 4 çekirdeklide olabilir 2 de.
eğer 520mhz her çekirdeğinin hızı olsaydı saniyede işlediği mpixel değeri 300 le kalmazdı bence genel hızı bu ve mimari farkıda var tabi.
- - - Eklendi - - -
doğrudur) ben htc one x de nvidia görünce ağzım sulanmıştı ama sanki gerçekten yüksek performansı başaramadılar gibi geliyor bilmem katılırmısın
![]()

bak mesela yeni birşey daha öğrendim htc one x deki tegra3 geforce saniyede 300mpixel işlerken sgx543saniyede 1000mpixel işliyor buda mimarisinin kalitesini gösteriyor , tegra3 yaklaşık 40mbit destekliyormuş 1080p de bende 40mbit izleyebiliyorum 4s de,
bakın birde nvidiada her işlemcinin hızı belirtilmemiş ortaya tek bir hız sunmuşlar örneğin 520mhz yazmışlar ama bu 12 çekirdeğin core başı hızımı yoksa çalışma düzeninin hızımı belli değil sgx543de her core 200mhz bu 4 çekirdeklide olabilir 2 de.
eğer 520mhz her çekirdeğinin hızı olsaydı saniyede işlediği mpixel değeri 300 le kalmazdı bence genel hızı bu ve mimari farkıda var tabi.
- - - Eklendi - - -
doğrudur) ben htc one x de nvidia görünce ağzım sulanmıştı ama sanki gerçekten yüksek performansı başaramadılar gibi geliyor bilmem katılırmısın
![]()

basaramadilar abi bende katılıyorum buna yalnız su an ics güncellemesi alan tüm cihazlarda kernel 3.015 var one x de 2.05 var nvidia su an için lnux u tam desteklemiyor yakın zamanda bir kernel yayınlayacak ayrıca 533 mhz de çalışıyor çekirdekleri nvianin kendi sitesinde yazıyor
Ama şu da var tekrar baktım sgx543mp2 çift kanal 266 MHz gösteriyor?
- - - Eklendi - - -
Teker teker mi toplam hız mı?
teker teker sanırsam onun için bir bilgi girmemişler ayrıca toplam 12 çekirdek le 533 mhz hiç bir şey acikcasi

hasan mhz i yukarı çekememe nedenleri aşırı ısınmasından dolayı cihazı tehlikeye sokması apple forumlarından okuduğum kadarıyla çok çekirdekli olsa bile tehlike derecesine giriyor bir adam asphault 7 den örnek vermiş iphone4s de ; uzun süre asphault 7 oynuyor ve sonra ekran kendini %20 oranında parlaklıktan kısıyor nedenide cihazın genel ısısının çok yükselmesi ve sistemin bunu fark edip önlem alması(eskiden cihaz çok ısındı mesajını verip oyunu açmazdı) üşenmedim denedim gerçekten yan çelik barları el değmeyecek(gerçek anlamda) derecede ısınıyor ve ekran kısılıyor peki bu ne zaman oluyor yaklaşık 1 saatlik kullanımdan sonra birde hava sıcaksa örneğin burada 40 derece . ve cihazların iç soğutmaları yeterli değil bu yüzden hızı aşırtmıyorlar çekirdekle çözmeye çalışıyorlar.az önce xda da okuduğum göre 1.29 kernel ve 4.0.3 versiyonu one x e edit kernel uygulanmış 520 mhz de gl benchmarkda 101 fps görüşler ilk başta 600 mhz ye cikarmislar çekirdekleri hızını hatta çok stabilmis fakat geri donmusler 520 ye sebebini yazmamis arkadaş fakat okumaya devam ediyorum ve ayrıca 600 mhz nedir arkadaş ya yuh ve eski kernel ve stabil
5800xm de gpu var mıki?Çok Yararlı Konu5800 Konusunda şaka yapmak istiyorum fakat neyse kızarsınız Şimdi...