Maxicep 2012'nin En İyi Akıllı Telefonu'nu Seçiyor!

Sponsorlu Bağlantılar

En İyi Akıllı Telefon Sizce Hangisidir?

• Kullanılan toplam oy
    150
franzliszt

franzliszt

Üye
Valla bu tercih meselesi sen anlasilan telefonu sadece film izlemek icin kullaniyorsun ve buna anormal kullanim diyorsun film izlemek icin uc dort tane 4s parasi verip evime sonynin ev sinema sistemini kurdum oradan seyrederim 3.5" ekranda gozlerimi kor edemem. Lumia yi kamerasi internet performansi stabilligi hizi ve kusursuz tasarimi icin aldim. Bu gune kadar da hicbir yerdeki yorum beni tereddute dusurmedi. Zaten abd de satisa ciktigi ilk gunden itibaren de kendisini ispatlamis bir telefon.
ben boş zamanlarda takılıyorum cihazla genelde filmde izliyorum oyunda oynuyorum , film izlemek için kurduğum 127 ekranlık led tv artı 5.1 den tut amfisine kadar benim de evimde sistemim mevcut olay bu değil olay cihazların yetenek kapasiteleri ben ne dedim 5800 dan farkı yok dedim çünkü yenilik yok yabancı forumlarda lumia 900 alanlarının yorumlarını girip oku adamlar cihazdan değil marketden şikayetçi market yok c7 kullananda angry birds oynuyor lumia kullananda , n8 alanda 720p film izliyor lumia 900 alanda , demişsinizki lumiayı internet performansı için aldım e evde internetiniz yokmu gözünüzü bozmyın 4 inç ekranda evden girin olay bu değil işlevsellik istiyor insan illaki gün içinde sana internet bana video lazım olmuş. bilmem anlatabildim vs vs şuan windows yatırımcıları dahi nokiadan şikayetçi para yatırdık diyor adamlar bizi kandırdılar diyorlar cihaz başına 100dolar geri ödedikleri gibi birde kendi yatırımcıları nokia ya dava açıp kazandı bumu kendini ispatlamış cihaz ? windowsun bu alemde apple ve androide kafa tutamayacaklarının kesin olarak görülmesi,windows program ürettiriyor diyorlar iyide üretenin hakkını koruyan ne itunes gibi bir sistem mevcut sıkı denetlenen nede android gibi çok alıcısı olan bir platform çünkü hem htc hem samsung hem sony android kullandığı için program yazıcıları bu noktalarda takılıyorlar, ben moskovada elinde lumialı adam daha göremedim herkezin elinde samsung(galaxys serileri note - nexus- sony (arc s )-apple iphone 4s . burada bir ara şu nokia standının fotosunu çekimde yollim bir kişi bile nokiaya girmiyor kievskayada en kalabalık noktası bir şirket realet yönetilirse böyle olur. bu ispatlamak değil çöküş.lumianın tasarımı alıcı bulur ama o yazılım program desteği ve donanımla bu seferde tutturamadı benden söylemesi başka bir şey başarması samsung kullanıcısını tanıyan bir sistem çıkardı mesela en dandik örnek ? .

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Market konusunda hemfikiriz zaten ben de marketin cok cok iyi oldugunu iddia etmiyorum. Moskovada elinde lumia olan gormemen cok dogal ama Mts nin yayinladigi bir raporda wp cihaz satislari iphone satisini gecmis yaziyordu. Bu da garip.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
bir de itunes gibi bi sistem yok dedin ama zune var..

franzliszt

franzliszt

Üye
Market konusunda hemfikiriz zaten ben de marketin cok cok iyi oldugunu iddia etmiyorum. Moskovada elinde lumia olan gormemen cok dogal ama Mts nin yayinladigi bir raporda wp cihaz satislari iphone satisini gecmis yaziyordu. Bu da garip.
mts değil beeline yada megafone a bakmak lazım mts en ucuz çalışan operatör iphone alanlar mts mi kullanır beeline kullanırlar çünkü burada telefon operatorleri arasında büyük farklılıklar var beeline moskovayı ele geçirmiş durumda 3g bağlantı hızları çok yüksek bu yüzden mts in oranları önemli değil yani mts den iphone almaz kimse . ama şöyle bir şey var zaten iphone alanlarda burdaki mağzalardan almıyorlar garbuşka denen teknoloji kaçak çalışan yerden alıyorlar ortalama 1.200tl ye iphone4s arc s samsung üst segmentleri kutusu açılmamış halde alıyorlar.nokialar ise ne hikmetse aynı yüksek fiyatdan olduğu için alınmamaya başlandı burda bu adamlar gerçekten şirketi batirmaya çalışıyorlar şimdi bakın samsung yeni bir model çıkarıyor windowslu omnia m mi ne bir tanıdığım söyledi ama bilemiyorum oda 16000 rubleden satışa çıkacakmış burada 1.4gh aynı özelliklere sahip lumia 900 ile birebir donanım bu nokianın işine bir çomak daha demek burada .. lumia 800 20000 ruble burada

---------- Eklendi @ 21:32:19 ---------- Yazıldı @ 21:29:15 ----------

bir de itunes gibi bi sistem yok dedin ama zune var..
zune bir itunes-APPSTORE kadar güvenlimi yada . beklicez gelişmeleri tabiki emekleme olacak ama bir elle tutulur atak lazım .örneğin lumialara ilginç oyunlar yada ücretsiz büyük programlar gelse yada ücretli uygulamaları kırma olayı gelse bence alıcısı çoğalır.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
mts değil beeline yada megafone a bakmak lazım mts en ucuz çalışan operatör iphone alanlar mts mi kullanır beeline kullanırlar çünkü burada telefon operatorleri arasında büyük farklılıklar var beeline moskovayı ele geçirmiş durumda 3g bağlantı hızları çok yüksek bu yüzden mts in oranları önemli değil yani mts den iphone almaz kimse . ama şöyle bir şey var zaten iphone alanlarda burdaki mağzalardan almıyorlar garbuşka denen teknoloji kaçak çalışan yerden alıyorlar ortalama 1.200tl ye iphone4s arc s samsung üst segmentleri kutusu açılmamış halde alıyorlar.nokialar ise ne hikmetse aynı yüksek fiyatdan olduğu için alınmamaya başlandı burda bu adamlar gerçekten şirketi batirmaya çalışıyorlar şimdi bakın samsung yeni bir model çıkarıyor windowslu omnia m mi ne bir tanıdığım söyledi ama bilemiyorum oda 16000 rubleden satışa çıkacakmış burada 1.4gh aynı özelliklere sahip lumia 900 ile birebir donanım bu nokianın işine bir çomak daha demek burada .. lumia 800 20000 ruble burada

zune bir itunes-APPSTORE kadar güvenlimi yada . beklicez gelişmeleri tabiki emekleme olacak ama bir elle tutulur atak lazım .örneğin lumialara ilginç oyunlar yada ücretsiz büyük programlar gelse yada ücretli uygulamaları kırma olayı gelse bence alıcısı çoğalır.

bootloader ı açık cihazlarda hepsi var kapalıları da açmak için çabalanıyor çözülür o da. Zune olayı da wp 8 ve windows8 entegrasyonuyla çözülecek.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

zune ve marketplace gercekten güvenli hatta gecenlerde microsoft marketplace için geliştiricilere bazı kurallar ve uyarılar yolladı. birbirinin kopyası veya aynı işlemi gören uygulamalara bile izin verilmiyecegi söyleniyor.Lumialara özel uygulamalar konusunda zaten microsoft o konuda nokiaya bir ayrıcalık verdi. tabii nokianın kendi uygulama marketi marketplacein içinde olucak ve nokianın anlaştıgı firmaların yaptıgı uygulamalar sadece lumia kullanıcıları tarafından kullanılabilecek.ücretli uygulamalar kırılıyor zaten xap dosyası olarak yükleniyor ama cihazı unlock yapmak lazım. şu anda nerdeyse markette olan uygulamaların tamamı xap dosyası olarak bulunabilir.Fakat lumialar için bootloader kıracak bir uygulama cıkmadı diger wp cihazlar için var. yakında lumialar için de çıkar o zaman cihazlar unlock edilebilir ve tweak bile yüklenebilir oluyor.

franzliszt

franzliszt

Üye

zune ve marketplace gercekten güvenli hatta gecenlerde microsoft marketplace için geliştiricilere bazı kurallar ve uyarılar yolladı. birbirinin kopyası veya aynı işlemi gören uygulamalara bile izin verilmiyecegi söyleniyor.Lumialara özel uygulamalar konusunda zaten microsoft o konuda nokiaya bir ayrıcalık verdi. tabii nokianın kendi uygulama marketi marketplacein içinde olucak ve nokianın anlaştıgı firmaların yaptıgı uygulamalar sadece lumia kullanıcıları tarafından kullanılabilecek.ücretli uygulamalar kırılıyor zaten xap dosyası olarak yükleniyor ama cihazı unlock yapmak lazım. şu anda nerdeyse markette olan uygulamaların tamamı xap dosyası olarak bulunabilir.Fakat lumialar için bootloader kıracak bir uygulama cıkmadı diger wp cihazlar için var. yakında lumialar için de çıkar o zaman cihazlar unlock edilebilir ve tweak bile yüklenebilir oluyor.
benim nokiada eksik gördüğüm 3 öğe var
*cpu - bunu isteseler çok rahat 4 çekirdeğe taşırlar isteyince nasıl qualcommdan alıyor işlemciyi istese yapar sırf maliyetten kaçıyor başka bir açıklaması olamaz
*gpu - sadece video foto işleme gibi olaylara yönelik gpu seçimini adreno ile programlara yansıttı ama adreno 205 yetmezki 220 istese koyar kendi kendini bitiriiyor koymuyor hep masraf diye
*donanım çok yüksek olmadığı için programda üretmemesi ve pazarının reklamını yapamaması eski nokianın ngage çıkardığı günlere dönün telefon broşürlerinden tutunda her yerde reklamları vardı
bu 3 olay çözüldüğü an nokia pazarın en güçlü rakibi olmaya devam eder şuan kendi ismini zedelemekte firma kurtarırız dediler windowsla ama işler istenilen yere gelmedi günün insanı bilgisayar alır gibi donanım hergün oyun oynar program kullanır gibide market beklentisinde güvenip nokia alamaz oldular en yakın ücretsiz uygulama kaynağı androide kayıyorlar , gelenekçi takımda iphoneda takılıyor ben ise iyi olan cihazı bütçeme göre alıyorum eğer gözümde iyi cihazı yaparsa tekrar nokia sony htc samsung o bu farketmez.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
benim nokiada eksik gördüğüm 3 öğe var
*cpu - bunu isteseler çok rahat 4 çekirdeğe taşırlar isteyince nasıl qualcommdan alıyor işlemciyi istese yapar sırf maliyetten kaçıyor başka bir açıklaması olamaz
*gpu - sadece video foto işleme gibi olaylara yönelik gpu seçimini adreno ile programlara yansıttı ama adreno 205 yetmezki 220 istese koyar kendi kendini bitiriiyor koymuyor hep masraf diye
*donanım çok yüksek olmadığı için programda üretmemesi ve pazarının reklamını yapamaması eski nokianın ngage çıkardığı günlere dönün telefon broşürlerinden tutunda her yerde reklamları vardı
bu 3 olay çözüldüğü an nokia pazarın en güçlü rakibi olmaya devam eder şuan kendi ismini zedelemekte firma kurtarırız dediler windowsla ama işler istenilen yere gelmedi günün insanı bilgisayar alır gibi donanım hergün oyun oynar program kullanır gibide market beklentisinde güvenip nokia alamaz oldular en yakın ücretsiz uygulama kaynağı androide kayıyorlar , gelenekçi takımda iphoneda takılıyor ben ise iyi olan cihazı bütçeme göre alıyorum eğer gözümde iyi cihazı yaparsa tekrar nokia sony htc samsung o bu farketmez.

sana katılıyorum ama bana lumialar geçiş modeli gibi geliyor sanki hani alışın ve bekleyin der gibi..

• Beğen
Tepkiler: franzliszt
franzliszt

franzliszt

Üye

buda samsungun nokiaya çomağı bence daha ucuza aynı donanım s3 tasarımına benzer yapı göz atın . amerkiada cıkacak

---------- Eklendi @ 22:16:38 ---------- Yazıldı @ 22:15:55 ----------

sana katılıyorum ama bana lumialar geçiş modeli gibi geliyor sanki hani alışın ve bekleyin der gibi..
banada öyle geliyor bakıcaz heleki yatırımcılarda çıldırdı atak illaki yapıcak bende bekliyorum işte ne iş çıkaracak diye.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici

buda samsungun nokiaya çomağı bence daha ucuza aynı donanım s3 tasarımına benzer yapı göz atın . amerkiada cıkacak

---------- Eklendi @ 22:16:38 ---------- Yazıldı @ 22:15:55 ----------

banada öyle geliyor bakıcaz heleki yatırımcılarda çıldırdı atak illaki yapıcak bende bekliyorum işte ne iş çıkaracak diye.

bekleyip görelim :)

bana samsung müşteridi pek wp tercih etmez gibi gelmiyor.. Lumialar daha iyi pazarlanıyor.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Bakalım.. Ben de iphone severim kullanmak isterim ama gel gör ki burda el yakıyor yanına yaklaşılmıyor meredin :ehe

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Pureview lumialarin bir modeli seni hasta eder o zaman hakan dehset bir donanim olacak s4 1.7 ghz adreno320

teknoloq

Üye
4s yada one x olmazsa bu anketin anlami olmaz lumia ne ? Anlamiyorum bu lumia aşkini işletim sistemi yok wp ne ki android bile az geliyorken telefonun tipine bakarak konuşmayin işlevsellik güzel nokia fanliği yapmyn

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
4s yada one x olmazsa bu anketin anlami olmaz lumia ne ? Anlamiyorum bu lumia aşkini işletim sistemi yok wp ne ki android bile az geliyorken telefonun tipine bakarak konuşmayin işlevsellik güzel nokia fanliği yapmyn

Ankette 4s ve one x var zaten ama sen dersen ki bunlar birinci olmazsa bu anketin anlami olmaz o zaman kendin fanlik yapmis olursun. O yuzden yorumlarda itham etmeden once dikkatli bakmak gerekiyor.

franzliszt

franzliszt

Üye
Bakalım.. Ben de iphone severim kullanmak isterim ama gel gör ki burda el yakıyor yanına yaklaşılmıyor meredin :ehe
doğru inanılmaz pahalı insanlar alamıyor türkiyede alanda çok iyi kullanıcısımı bilmiyorum.

---------- Eklendi @ 07:59:59 ---------- Yazıldı @ 07:57:11 ----------

Pureview lumialarin bir modeli seni hasta eder o zaman hakan dehset bir donanim olacak s4 1.7 ghz adreno320
eğer böyle model çıkarsa ve tasarımıda güzel olursa çok satar ama her zaman nokia beklenenin aksini verdiği için bizde kızıp duruyoruz.ben n900 üm varken n9 için ne kadar söz edildi meego falan sonra fırt . en son n8 kullandığım süre memnun kaldım market anlamında tat vermeyince s2 sonra apple 4-4s bakalım nokia güzel çıkarsın yine tercih ederim ama daha istediğim tarz cihaz gelmedi.

theposies

theposies

Üye
lumia 1 gidiyor

franzliszt

franzliszt

Üye
lumia güzel cihaz ona sözüm yok ama birde şöyle düşünün--- size samsung galaxys3 --iphone4s yada-- htc one x verseler , yada bu cihazlara sahip kişiler acaba bu cihazdan lumialara geçermi bunun cevabını verip kendinizde inanıyorsanız lumia haklı önde gidiyor yok değilse ozaman biraz taraflı gidiyor bu anket öylemi acaba :)

serhat_1379

Üye
Samsung Galaxy Gio

MasteLaa

MasteLaa

Üye
4s bence :oke:

---------- Eklendi @ 13:59:36 ---------- Yazıldı @ 13:57:42 ----------

lumia güzel cihaz ona sözüm yok ama birde şöyle düşünün--- size samsung galaxys3 --iphone4s yada-- htc one x verseler , yada bu cihazlara sahip kişiler acaba bu cihazdan lumialara geçermi bunun cevabını verip kendinizde inanıyorsanız lumia haklı önde gidiyor yok değilse ozaman biraz taraflı gidiyor bu anket öylemi acaba :)
Evet bence de örneğin bu telefonlar arasında 4s verseler yani seçenekler arasındaki telefonlardan 4s i seçerdim .. Ama nedense Iphone karşı bir önyargı oluşmuş gibi ... Bİlmiyorum belki bana öyle geliyor.. :)

Üst Alt