Matematikte yanılıyormuş.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kimliksiz123

kimliksiz123

Üye
Sayın tiikerien,
50 tane kalem satana kadar her şey normal. 50. kalem satıldıktan sonra(200TL kazanırlar) Birinci çocuğun kalemleri biter.Geriye 10 kalem(60-50) kalır. Eskiden bu iki çocuk işbirliği yapmadan önce ikinci çocuk bu kalan 10 kalemi tanesi 5TL den satıyordu ama işbirliği yaptıklarından sonra son 10 kalemi tanesi 4TL den satmaya başladılar. Son kalan 10 kalemi de 40 TL ye satarlar. Buradan 240TL(200+40=240) çıkar.Tam anlatamadım ama idare edin :)

Şimdi gelelim ikinci soruya. Bu soru daha kolay ve hata oldukça açık;
2kg x 1kg = 1000gr x 2000gr
Buraya kadar tamam ama bundan sonrası için gram cinsinden yazılan ağırlıkları kilograma veya kilogram cinsinden yazılan ağırlıkları grama çevirmelisin. Yani iki birimi birbirine eşitlemelisin. Yapalım;
2000gr x 1000gr = 1000gr x 2000gr ---->Gördüğün gibi doğru,
Diğer şekilde düşünürsek,
2kg x 1kg = 1kg x 2kg
İşte cevaplar :) Yalnız beni çok uğraştırdığını söylemek isterim :)

tiikerien

Üye
ben de çok uğraşmıştım.ama tebrikler ayrıntıyı iyi yakalamışsın.daha çok soru var.hatırladıkça yazarım

serkanoloji

serkanoloji

Üye
ha ha matematikten çakmıyorum ne güzel. X1 5 7 10 y k l m ohh çakmıyorum ne güzel ya.2 kere 2 yeter. :)

ozyst

Üye
1. De yanlışı buldum
1. Satırda x=1+2+4+8+16+....... denmiş yani n'e kadar gidiyor.
Fakat 3. satırda 2 parantezine aldığımızda x'e eşit olmaz. Çünkü n artık n/2 olmuştur. Buda x'e eşit değildir...

----------Eklendi @ 01:55:07 ---------- Yazıldı @ 01:51:23 ----------

2. de yanlış en başta burada biraz karmaşık sayı bilmek gerekiyor. Şöyle ki
-1=(kök-1)in karesi dersek kök-1 karmaşık sayılarda i'ye eşittir bu durumda i'nin karesi de zaten -1 olur

Katiliyorum dogrusu bu

brknfdn_55

brknfdn_55

Üye
:karisti::karisti::karisti::karisti::karisti::karisti:

orhangazi44

orhangazi44

Üye
Matematik yanılmaz gençler... Evrenimize koyulmuş bir kanundur matematik. Basit işlem hataları var hep. bunların hepsini bir arkadaşım Paradoks diye bana getirmişti. birçoğunun hataları çok kolay bulunabiliyor maalesef. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt