jeosalih
Üye
-
Konu Sahibi
-
| x = -1 Yanlış Nerde ? |
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
|
|
|
| 1 = -1 |
|
|
|
niye diyemeyecekmişim ki ilk satırda o ifade var. he ilk satırda 32 fazla diyosan yanlış görüyosun. Matematikte ... (üç nokta) sonsuza dek devam eden anlamındadır.x=1+2+4+8+16+32 olsa
x-1 = 2+4+8+16+32 skıntı yok
x-1=2(1+2+8+16) olur
yani sen 1+2+8+16 ya x diyemezsin
anlamadım bunu? bu çözüm değilki çözüm yarıda kalmış denklemin her iki tarafında da aynı bilinmeyen varsa çözüm nerede?X = x-1/2 olur
arkadaşım her eşitliğin iki taraftada aynı bilinmeyen olduğu sürece çözümlenmemiş demektir. ne için iddaa ediyorsunki. bilinmeyen eşittir bilinmeyene bağlı bilinmeyen. böyle bir mantık yokki. çözüm olabilmesi için x= diye başlayan ifadenin eşitliğinin diğer tarafında x olmaması gerekir.Sonunu bilmeden çözemeyiz. Bu çözümsüz olur. Benim yanıtım da doğrudur.
tamam ben de çözümü yok diyorum. Niye ısrar ediyorsun ki? Benim yanıtım bu yani tam olarak çözdüm demiyorum.arkadaşım her eşitliğin iki taraftada aynı bilinmeyen olduğu sürece çözümlenmemiş demektir. ne için iddaa ediyorsunki. bilinmeyen eşittir bilinmeyene bağlı bilinmeyen. böyle bir mantık yokki. çözüm olabilmesi için x= diye başlayan ifadenin eşitliğinin diğer tarafında x olmaması gerekir.
Hangi okulu biirdin veya kaçıncı sınıftasın merak ettimsayı sonsuza gidiyor bu sonucu bulmazsınki
Matematik anlatmayacağım sana pes ettim çünkü konu saptığı için doğru olduğu için değil.tamam ben de çözümü yok diyorum. Niye ısrar ediyorsun ki? Benim yanıtım bu yani tam olarak çözdüm demiyorum.
Çözümü tekrar okudum. Bak kardeşim uslup yanlışı olabilir. Yani sana verdiğim cevap seni kırdıysa veya seni aşağılama anlamını taşıdığı düşünüyorsan içtenlikle özür dilerim senden. İfade etmek istediğim şeyi yanlış kelimeler kullanarak söylemiş olabilirim. "Bu sana göre biraz daha ileri matematik gelmiş olabilir." şeklinde düzelteyim cevabımı. Matematik için sonsuzluk anlamsızlığı ifade etmez, sonsuzluk çözümün olmadığını da ifade etmez.abi bak verdiğim çözümü bir daha oku matematikte yanlış olabilme ihtimali çok azdır.Ha matematik derecemi merak ediyosan lys sınavında matematikte 50 sorudan 44 doğrum vardı.Yanlış anlaşılmasın ukalalık yapmıyorum ama burada milleti sen e yi bilmiyormusun 1i 3e bölemiyorsun diye aşağılama doğru değil...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?