Oruçluyken mastürbasyon yapan kimsenin orucu bozulur. Bunun için tövbe edip bir gün kaza orucu tutması icab eder. Keffaret orucu tutması gerekmez. Şu da varki, kefaret gerekmemesi, günahın küçüklüğünü göstermez.
Peki bişey soracağım abim ; ben geçen sene orucu bozdugunu bilmeyerek bu gaflete düştüm. Orucum bozulmuş olmuş mudur ? Yani bir gün kaza orucu tutmalı mıyım ?
Peki bişey soracağım abim ; ben geçen sene orucu bozdugunu bilmeyerek bu gaflete düştüm. Orucum bozulmuş olmuş mudur ? Yani bir gün kaza orucu tutmalı mıyım ?
arkadaşlar olması gereken şudur: eğer çok zor durumdaysanız iftarı bekleyin. yemeğinizi yiyip durumu halledip duşa girin. iftardan sonra yapın ama oruç halinde kesinlikle yapmayın