Massa: "Türk pasaportu alacağım"

Sponsorlu Bağlantılar

-iBoRotTi-

-iBoRotTi-

Üye
    Konu Sahibi
Massa: "Türk pasaportu alacağım"
Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'sini kazanarak üçüncü kez İstanbul Park'ta adını zirveye yazdıran Ferrari pilotu Felipe Massa, mutluluğunu, ''artık Türk pasaportu alacağım'' sözleriyle dile getirdi.

Yarış sonrasındaki basın toplantısında konuşan Felipe Massa, Vodafone McLaren Mercedes'ten Lewis Hamilton'ın kendisini oldukça zorladığını kaydetti:

"Bu baskısı yarış boyunca devam etti. Oldukça hızlıydı ve beni geçti de. Ama ben kazanma fırsatım olduğunu düşünüyordum. Üç pit stop stratejisi iyimser bir strateji oldu onun için. Zor oldu ama başardım."

F1 kariyerinin ilk birinciliğini elde ettiği İstanbul'da üst üste üçüncü mutlu sona ulaşan Brezilyalı pilot, "Artık bir Türk pasaportu alacağımı düşünüyorum" dedi.

Lastik seçiminde zorlandığını da anlatan Massa, yumuşak lastik tercih ettiğini belirtirken, sert lastik kullanan Hamilton'ın ilk bölümde çok hızlı gittiğini gördüğünde, "acaba yanlış bir karar mı verdik" diye düşündüğünü ifade etti.

Massa, gelecek yarış olan Monaco Grand Prix'sinde Vodafone McLaren Mercedes'in oldukça güçlü olduğunu ifade ederken, kendilerinin de kazanmak için şanslarının bulunduğuna inandığını sözlerine ekledi.

Hamilton: "Çok zor oldu"

Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye GP'sini ikinci sırada tamamlayan Lewis Hamilton, üç pit stop stratejisinde hayal kırıklığına uğradığını ancak elde ettiği derecenin kendisini mutlu ettiği söyledi:

"Stratejimiz hayal kırıklığı yarattı. Daha fazla yakıtım olması nedeniyle sıralamada Kimi Raikkonen önüme geçti. Lastik seçimimin ise doğru olduğunu düşünüyorum. Orta sektörde zaman kazandım.

"Ferrari'yi zorlamanın güç olacağını biliyorduk. Arabamın ayarları da çok iyiydi. Sert lastiklerle Massa'ya yetişebildim ve geçebildim de. Çok zor oldu. Sonuçtan dolayı mutluyum."

Hamilton, Bridgestone'un geçen yıl olduğu gibi lastik patlaması yaşanabileceği uyarısı nedeniyle güvenliği düşünerek üç pit stop stratejisine gittiklerini ifade ederken, "ama ne yazık ki bu durum bizi güçlü olmayan bir pozisyona götürdü yarışta. En iyisini yapmaya çalıştım" dedi.

Dünya şampiyonu ve klasman lider Kimi Raikkonen, hasarlı ön kanatla mücadele etmesine rağmen yarışı üçüncü sırada tamamladığı için mutlu olduğunu söyledi.

İyi start alamadığını ve ön kanadının hasar aldığını söyleyen Raikkonen, "değiştirmek zor olduğu için yarış boyunca aynı ön kanadı kullanmaya karar verdim. Buna rağmen puan alabildik. Kanadın kırık olması hiçbir zaman faydalı olmuyor. Zor bir hafta sonu yaşadık ama üçüncü olmaktan dolayı memnunum. Çok fazla puan da kaybetmedim" şeklinde konuştu.
 
HenryBenzema1410

HenryBenzema1410

Üye
bu brezilyalılar da taktılar ha türkiye'ye gelen giden türkiye vatandaşı oluyor
 

Benzer Konular



Üst Alt