Formula 1 2015 Japonya GP Sıralamalar!

Sponsorlu Bağlantılar

___kaptan___

___kaptan___

Üye
    Konu Sahibi
Formula 1 2015 Japonya GP Sıralamalar!
2015 Formula 1 Şampiyonası’nın 14. yarışı olan Japonya GP öncesinde pole pozisyonu Mercedes pilotu Nico Rosberg’in oldu.

Singapur’da şaşırtıcı bir şekilde gerilerde kalan Mercedes, Suzuka’da her zamanki yerine geri döndü.

Son bölümdeki ilk denemelerde 1.32.584 yapan Rosberg en hızlı isim olarak pole pozisyonunu kazanırken onu takım arkadaşı Lewis Hamilton takip etti.



Sıralamaların son dakikasında Red Bull pilotu Daniil Kvyat’ın korkutucu kazasıyla birlikte kırmızı bayraklar sallanınca seans sona erdi ve böylece Rosberg polü kazandı. Rosberg, İspanya GP’den sonra bu sene 2. kez polü kazanmış oldu.

Bu senenin pole pozisyonu kralı olan Hamilton, ilk haklarda çok az farkla geride kalınca 2. sırada yer aldı.



Mercedes’in ardından en güçlü takım Williams oldu. Valtteri Bottas 3, Felipe Massa 5. sırada yer aldı.

Son yarış Singapur’un kazananı Ferrari’de Sebastian Vettel 4. olurken Kimi Raikkonen 6. sırada yer aldı.

Red Bull’da Daniel Ricciardo sıralamalarda 7. olurken onu Lotus’tan Romain Grosjean takip etti.




Son seansta zaman turu atamayan Sergio Perez 9. sırada yer alırken kaza yapan Kvyat 10. sırada kalmış oldu. Yüksek hızda aracının kontrolünü kaybederek bariyerlere vuran Kvyat’ın iyi olduğu açıklandı.

Sıralamaların 2. seansında son seansı kıl payı kaçıran isim bir kez daha Force India’dan Nico Hulkenberg oldu. Onu Carlos Sainz ve Pastor Maldonado takip ettiler.

2. seansa geçmeyi başaran McLaren pilotu Fernando Alonso 14. olurken ilk seansta araçta sorun yaşayarak pist üstünde kalan ancak daha önceki derecesiyle 2. seansa geçmeyi başaran Max Verstappen 15. sırada kaldı.



McLaren’de Jenson Button 16. olarak ilk seansta elenirken ilk seansta kalan diğer isimler Sauber ve Manor pilotları oldular.

Sezonun 14. yarışı olan Japonya GP yarın sabah 08:00’da başlayacak.
 


Üst Alt