Ferrari Fena İğneledi

Sponsorlu Bağlantılar

hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
Ferrari Fena İğneledi



Red Bull patronu Dietrich Mateschitz, İspanya Grand Prix'nin ardından F1'in içinde bulunduğu durumu sert bir şekilde eleştirmiş, Formula 1'in artık yarış olmaktan çıktığını ve lastikleri koruma mücadelesi haline geldiğini ifade etmişti. Daha sonra Pirelli de, İspanya'daki pit stop sayısının yüksek olduğunu ifade etmiş ve son olarak Kanada GP'den itibaren lastiklerin yapısında değişikliğe gideceğini duyurmuştu.

Bu açıklamanın üzerinden 24 saat geçmeden Lotus patronu Eric Boullier, Pirelli'nin sezon ortasında değişiklik kararından duyduğu hayal kırıklığı ve tepkiyi dile getirmişti.

Bugün Ferrari cephesinden de konuya ilişkin bir açıklama geldi. Açıklamada, bazı takımların, Fernando Alonso'nun zafer kazandığı dört pit stoplu stratejiden rahatsızlık duymasına tepki vardı.

Ferrari'nin internet sitesindeki "Horse Whisperer" köşesinde yer alan yazıda, "Öyle görünüyor ki, birileri, mevcut paketten en iyi şekilde faydalanmayı amaçlayan bir strateji seçtiği için neredeyse utanmak zorunda kalıyor. Bunun da ötesinde, bu seçimin Cuma'dan itibaren doğru olduğu anlaşılıyorsa -ki simülasyonlar tereddütsüz bu stratejiyi gösteriyor- farklı bir tercihide bulunup yarışta bundan pişmanlık duyanla kıyaslandığında niçin birileri kendini mahcup hissetmeli?" ifadeleri yer aldı.

Bu arada Sebastian Vettel'in iki sezon önce Barselona'da dört pit stoplu strateji ile yarış kazandığının da hatırlatıldığı yazıda, "Bunlar, hafızası zayıf olanlar için zor zamanlar. Belki de bu sadece insanların çok konuştukları için son zamanlarda yaşananları unutmasından kaynaklanıyordur" denildi.

Yazıda, "Veya belki de hafızayı kontrol eden beyin hücreleri, patronlarının pistte kazandıkları zaferlere göre seçici olarak faaliyet gösteriyorlardır" ifadeleri kullanıldı.

Bunun "klasik örneğinin, pit stopların sayısıyla ilgili şu an yaşanan tartışmalar" olduğu belirtilen yazıda, "yarışta diğerlerinin gerisinde kalıp, dört pit stopun yarışın takibini zorlaştırdığını" iddia edenler olduğuna dikkat çekildi.

Yazının devamında dört pit stopla yarış kazanmanın hiç de yeni bir şey olmadığının altı çizilerek, geçmişte bu tür kazanılan yarışlara örnekler verildi.
 

Benzer Konular

tragedie
Cevap
1
Görüntüleme
550
>>impacter<<
Cevap
0
Görüntüleme
462
>>impacter<<
-iBoRotTi-
Cevap
1
Görüntüleme
510
HenryBenzema1410
>>impacter<<
Cevap
0
Görüntüleme
455
>>impacter<<


Üst Alt