Masada kapıştılar

Sponsorlu Bağlantılar

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
    Konu Sahibi
Masada kapıştılar
[h=2]Dünyanın en gelişmiş 20 ülkesinin liderleri, akşam yemeğinde Suriye’yi konuştu. Obama, sert bir dille ‘Artık sınırlı da olsa müdahale vakti’ dedi. Şam’a kalkan olan Putin’se ABD’ye yine karşı çıktı[/h]
G-20 liderlerinin St. Petersburg zirvesinde, Suriye’ye müdahale konusundaki görüş ayrılıkları iyice su yüzüne çıktı. Öyle ki, zirvenin ilk günündeki görkemli akşam yemeği, liderlerin kapışmasına sahne oldu. Suriye’nin müttefiki Rusya’nın Devlet Başkanı Vladimir Putin, kimyasal saldırının ve olası müdahalenin yemekte konuşulmasını önermişti. Peterhof’ta 4 buçuk saat süren yemekte, ABD Başkanı Barack Obama ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Fransa ve Kanada liderleri müdahaleyi savundu. Ancak Rusya’nın yanı sıra Almanya, AB ve BM buna karşı çıktı.
ERDOĞAN: ARTIK HAREKETE GEÇİLMELİ
Obama konuşmasında, kınama veya yaptırımların işe yaramaması nedeniyle sınırlı da olsa askeri operasyon yapacaklarını söyledi. Şam’daki kimyasal saldırıyı Beşşar Esad yönetiminin düzenlediği yönünde yeterli kanıt olduğunu kaydeden Obama, BM Güvenlik Konseyi’ni ikna etmelerinin mümkün olmadığını söyledi. Obama, Konsey’de veto hakkı bulunan Rusya’yı inandıramadıklarını vurgulayarak, “Bir norm çiğnenirse bütün normlar çiğnenir. Artık sınırlı bir müdahale yapmak gerekiyor” dedi. Erdoğan da yemekte yaptığı konuşmada, Suriye konusunda artık harekete geçilmesi çağrısında bulundu.
‘PUTİN KİLOMETRELERCE UZAKTA DURDU’
Ancak The Guardian’a göre, bu açıklamalar çoğunluğu ikna etmeye yetmedi. Putin’in yemek sırasında, Obama ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’a, “Cezalandırıcı saldırı düzenlenirse barış görüşmeleri canlandırılamaz” dediği belirtildi. Rusya yemekte, Suriye konusundaki müttefiki Çin’in de desteğini aldı. Alman bir diplomatsa, Avrupa Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy’un da müdahaleye karşı olduğunu söylemesi sonrası, “Putin’in tonunu sertleştirmeye ihtiyaç duymadığını, zira yeterince ‘hayır’ diyen olduğunu’ söyledi. İngiltere Başbakanı David Cameron’sa masadaki havayı, “Putin, gerçekten ve çoğumuzun inandığı şeyden kilometrelerce uzakta durdu” diye özetledi. Cameron, Suriye’ye ‘koruma sorumluluğu’ ilkesiyle müdahale edilmesi gerektiğini savundu.
OBAMA: MOSKOVA DA FİKRİNİ DEĞİŞTİRECEK
ABD Başkanı Obama, zirvenin kapanışında yaptığı basın toplantısında Rus mevkidaşı Putin’i hedef aldı. Obama, Putin’in kimyasal saldırıya ilişkin BM raporunu gördükten sonra Suriye’de fikrinin değişebileceğini söyledi. Obama, “Bence BM Güvenlik Konseyi’nin harekete geçmeye direnmesi çok zor. Biz şiddeti durdurmak için uluslararası koalisyona katılırız. G20’deki çoğu ülke Esad’ın kimyasal saldırıdan sorumlu olduğu konusunda hemfikir” dedi. Obama önümüzdeki salı Amerikan kamuoyuna niçin böyle bir saldırıya ihtiyaç duyulduğunu anlatmak üzere bir ulusa sesleniş konuşması da yapacak. Putin’se kapanış konuşmasında, saldırıya uğraması durumunda Şam’a yardıma devam edeceklerini açıkladı. Putin, “Suriye’ye silah yardımı yapıyoruz ve ekonomik işbirliğine devam ediyoruz” dedi.
 

Samet.25

abd suriyeyi degil rusyayi vuracak bu gidisle .d
 

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
293
haydaravısyon
Cevap
8
Görüntüleme
478
Invoke
haydaravısyon
Cevap
0
Görüntüleme
509
haydaravısyon
Türk-X
Cevap
2
Görüntüleme
630
Nextman
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
350
Haydar


Üst Alt