Batı Bizi Kandırdı

Sponsorlu Bağlantılar

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
    Konu Sahibi
Batı Bizi Kandırdı
Vladimir Putin'den kimyasal silah açıklaması
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’nin kimyasal silahlardan arındırılması ile ilgili sorumluluğun sadece Rusya’ya ait olmadığını, uluslararası toplumun sorumluluğunda olduğunu kaydetti.

Kremlin’in himayesinde bu yıl 10. düzenlenen düşünce kuruluşu Valdai Kulüp’ün toplantısında konuşan Putin, “Rusya’nın özel sorumluluğunun yanı sıra, Suriye krizine dahil olan tüm tarafların eşit hak ve görevleri var. Ben bu konuda özel sorumluluğun bana ait olduğunu ilk kez işitmiyorum… Özel sorumluluk hepimize ait ve bunda eşitiz. Problemin barışçıl çözüm girişimleri başarısız olursa bu çok kötü olur...” uyarısında bulundu.

ESAD’İN SÖZÜNDE DURMASINI ÜMİT EDİYOR

Suriye lideri Beşşar Esed’in kimyasal silahların uluslararası kontrole devri ile ilgili plana uyacağını ümit ettiğini belirten Putin, “Esed sözünde duracak mı durmayacak mı sorusu var. Ümit ediyorum sözünde durur.” dedi.

Son günlerde ortaya konan izlenimler çerçevesinde planın işleyeceğinin ortaya çıktığını, ancak bunun yüzde 100 tamamlanacağı anlamına gelmediğini hatırlatan Rus lider, “Suriye plana uyacağını ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’ne gireceğini açıkladı ve başvurusunu yaptı.” bilgisini verdi.

Suriye’ye neden askeri operasyon yapmak istediklerini sorduğunu, karşılığında da kötülüğün yok edilmesi gerektiği cevabını aldığını ifade eden Putin, “Orada kötü olan nedir? Demokrasinin olmaması mı? Esed ailesinin 40 yıldır iktidarda olması mı? ABD’nin anlayışına göre orada demokrasi yok.” dedi.

"MISIR’DA YAŞANANLAR İYİ Mİ KÖTÜ MÜ?"

Katılımcılardan biri “Suudi Arabistan’da da yok…” diye bağırması üzerine Rus lider, “Evet orada da yok. Kimsenin orayı bombalama gibi bir düşüncesi yok. Kötülük cezalandırılmalı. Peki Mısır’da neler yaşandı? Müslüman Kardeşler yeraltı örgütü şeklinde gelişti. Sonra seçildi ve iktidara geldi. Şimdi yine Müslüman Kardeşler yeraltı örgütü oldu. Bu iyi mi kötü mü oldu? Ben partnerlerimize söylüyorum ki, dünyada Avrupa’nın kriterlerine göre yaşayamayacak çok farklı dünyalar var. Libya’da devrime yardımcı olanlar iyi niyetli yapmış olabilir. Ama şu an orada neler yaşanıyor? Kabilelere bölünmüş. ABD elçisini öldürdüler. Herkes herkese karşı savaşıyor…” eleştirisi getirdi.

ESAD’İ KORUMA ÇIKARIMIZ YOK

Suriye’de mevcut hükümeti koruma gibi bir talepleri olmadığını, bunun Rusya’nın çıkarı olacak şekilde bir planları olmadığını hatırlatan Putin, “Rusya, Suriye’deki gelişmelere müdahale ederek, uluslararası hukukun ilkelerinin korunması mücadelesi veriyor.” dedi.

Bir ülkeye tek taraflı bir saldırı gerçekleşmesi durumunda, BM Güvenlik Konseyi’nin anlamı ve uluslararası düzenin ortadan kalkacağını kaydeden Putin, “Biz bir şeye karışırsak güçlerin dengesi sağlanmamış olur. Tarafları diyaloga zorlamak lazım. Herhangi bir tarafa yardımcı olacak olursak sonuca varamayız. Biz oradaki insanların ölümüne gözümüzü kapatmıyoruz. Biz sivillerin katledilmesine karşıyız. Bu olaylar başladığında oradan buradan En-Nusra ve diğer hatırlamadığım gruplar çıktı. Esed’i yok ettikten sonra bir kağıt parçası ile onları sinek kovalar gibi mi kovalayacaksın? Ne olacak peki? Kimse bilmiyor…” eleştirisi getirdi. Irak’ta hala insanların öldüğünü hatırlatan Putin, Rusya’nın yapıcı bir diyalog çağrısı yaptığını söyledi.

ESAD EKMEK KUYRUĞUNDA VATANDAŞINI BOMBALADI TEPKİSİ

Katılımcılardan eski Almanya Savunma Bakanı Volker Ruhe, Bingazi’de insanların ölmesinin yapılan müdahale ile önlendiğini, Kaddafi’nin kendi vatandaşlarını öldürdüğünü hatırlattı. Putin’e saygı duyduğunu, ancak yaşananları farklı olduğunu ifade eden Ruhe, “Suriye’de insanlar iktidara karşı miting yapmaya başladı. Rusya’da ya da başka ülkelerde olduğu gibi. Ama bir anda bu insanlara ateş edildi ve öldürüldü. Sonra uçaklarla vatandaşlar ekmek alırken bombalandı. Eğer bir devlet başkanı kendi vatandaşlarını ekmek alırken bombalıyorsa bu yanlış. Olaylar bu şekilde başladı. Bu yüzden müdahale gerekiyor…” tepkisini dile getirdi. Bunun üzerine Putin, bu değerlendirmeye katıldığını ancak askeri müdahale için BM Güvenlik Konseyi kararının zorunlu olduğunu vurguladı.

MCCAİN’İ VALDAİ’DA GÖRMEK İSTERDİM

Putin oturumda Cumhuriyetçi senatör John McCain’in Pravda.ru’da yayınlanan Rusya Devlet Başkanı Putin’e sert eleştiride bulunduğu makalesini de değerlendirdi. McCain’in Valdai’da tartışma oturumlarına katılmasından memnun olacağına değinen Putin, senatörün Rusya’daki durumla ilgili yeterince bilgisi olmadığını söyledi ve Pravda’nın Rusya’da yaygın bir gazete olmadığını da hatırlattı. Rusya’nın önemli kanallarının da McCain’e canlı yayına katılma ve tartışma yapmayı da önerdiğini kaydeden Rus lider, “İşte basın ve ifade özgürlüğü… Buyurun ve tüm Rusya’ya kendi bakış açısını ortaya koysun. Politikacılarla, siyasi uzmanlarla, milletvekilleri ile tartışabilir.” dedi.

Amerikalı vekillerin Rus meslektaşları ile görüşmeyi kabul etmemesinden üzüldüğünü hatırlatan Putin, “Neden? Burada olumsuz bir şey yok. Öneri bana ilginç ve doğru geldi. Daha fazla birbirimizle temas edersek, sorunları daha kolay çözmüş oluruz.” ifadelerini kullandı. Rus vekiller Kongre’de Suriye’ye askeri müdahale kararının oylanması öncesi lobi için ABD’ye gitmeye karar vermişti. Olumsuz cevap alınması üzerine gezi iptal edilmişti.

BATI BİZİ KANDIRDI

Rus lider her iktidarın eksik yanları olabileceğini, her demokratik ülkede bunun olabileceğini söyledi. Putin, “Belki Rusya daha iyi iktidar hak ediyor. Peki böyle bir iktidar Amerika’da var mı? İşte bu büyük bir soru işareti. Her demokrasinin kendi kusurları var.” eleştirisi getirdi. Putin, Batılı ülkelerin NATO’nun sınırları genişleteceği yönündeki sözlerinde durmadığını ve Rusya’yı kandırdığını iddia etti.

"KİMYASAL SİLAHI MUHALİFLER KULLANDIYSA ONLARA NE YAPACAĞIZ"

RUSYA’da 10’ncu yılını kutlayan Valadi Formu’na katılan Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’de kimyasal silah kullanımının bir provokasyon olduğuna inanmak için her türlü neden var dedi.

<a href=' ' target='_blank'><img src=' ' border='0' alt='' /></a>
Vlademir Putin, "Biz hep Esad rejiminin kullandığı ile ilgili konuşuyoruz. Eğer muhalifler kullandıysa? O zaman muhaliflere ne yapacağız. Kimse bu konuda konuşmuyor. Bu içi boş bir soru değil. Bunun bir provokasyon olduğuna inanmak için her türlü neden var" dedi. Putin, yaptığı konuşmada bunun kesinlikle bir suç olduğunu ve ne kadar zor olursa olsun bu suçu kimin işlediğini bulmak için çalışacaklarını ve ona göre bir sonraki adımı atacaklarını söyledi.
 

Benzer Konular

haydaravısyon
Cevap
1
Görüntüleme
372
haydaravısyon
Cevap
8
Görüntüleme
478
Invoke
47MaDo47
Cevap
0
Görüntüleme
394
47MaDo47
Furkan Emekli
Cevap
2
Görüntüleme
352
Furkan Emekli
doctorrr
Cevap
3
Görüntüleme
440
Kanuni_1520


Üst Alt