marka takıntısı...!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
pro_

pro_

Üye
    Konu Sahibi
marka takıntısı...!
arkadaşlar nedir bu milletteki marka takıntısı.s yaw 200 liraya falan ayakkabı alınır Allah'ınızı severseniz.ya da bi eşofman alıyorlar 80 90 lira ve sadece alt esofman bu ne arkadaş...sadece kendimizi düşünüyoruz burda 200 liralara ayakkabı vs.alınırken gazzedeki veya ıraktaki kardeşlerimiz bir parça ekmeğe hasret...düşünmek size kalmış...:allalla: :bilmm

• Beğen
Tepkiler: Masha, KARİZMATİX, Tuba.Erva ve 2 diğerleri

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Doğrudur ama kalite fark ediyor, 50 liraya aldığın ayakkabı onun yerini tutmuyor :hmmm
Mesela az önce aldım, Nike Tn Air, 168 lira ...
Müthiş kaliteli ve çok rahat bir ayakkabı aynı zamanda çok da spor bir görüntüsü var :)
Neden kötüsünü alayım ki ?

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
benımde marka takıntım yok ama hosuma gıderse fıyatıda uygunsa alıyorum..cok sevmıyorum fazla vermeyı:eheama nıke'da indirim var bu ara :ehealdım yanı..ama dedıgım gbı dozunu kacırmamak gerek takıntı halıne gelmesın yeter

zibidi39

zibidi39

Üye
valla maddı durumum ıyıyse alırım 300 luk degıl 500 luk alırım cunku bulundugun ortama gore gıyınmen gerekıyo toplantıya yada bı iş yemegıne 50 liralık ceketle yada kotla gıdınce malesef ınsanlar ayıplar gıbı bakıyolar

Perfect!

Üye
merka takıntısıyla bu gazzenin pek bi alakası yok bence israf desen tamam ama ucuz mal alıp 2 gün sonra atacağına güzel bişey almak daha iyi maddi durumun iyise neden olmasın
ha hergün yeni bi kıyafet almaksa kastın o ayrı abrtmamak lazım

bide bu gazede ki kardeş ordaki kardeş burdaki kardeş meselesinede takmıyorum ben herkes ektiğini biçerher koyunda kendi bacağından asılır dini nedenlerden ötürü böyle şeylere girmek bana saçma geliyor artık biz böyle bişey yaşasak ne olur biraz onu düşünün artık gözünü açsın bu millet...

pro_

pro_

Üye
    Konu Sahibi
dostlar bana sorarsanız ben de giydim marka ama 200 liralık değil...mesela nıke de indirim var diyorsunuz...ben de bi ara reebok tan almıştım ama 120 liralık ayakkabıyı 63 liraya....

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
dostlar bana sorarsanız ben de giydim marka ama 200 liralık değil...mesela nıke de indirim var diyorsunuz...ben de bi ara reebok tan almıştım ama 120 liralık ayakkabıyı 63 liraya....
parası olup kalıtelı gıyınmek ısteyen alır..herkes nasıl kazandıgını bılıyor sonucta..lafım baba parası yıyenlerden dısarı..ama herkes durumunun farkında ısteyen 200 liraya alır isteyen 20 lıraya..

Perfect!

Üye
parası olup kalıtelı gıyınmek ısteyen alır..herkes nasıl kazandıgını bılıyor sonucta..lafım baba parası yıyenlerden dısarı..ama herkes durumunun farkında ısteyen 200 liraya alır isteyen 20 lıraya..

bencede
sonuçta ayda 5 bin tl alan adamdan pazardan giyinmesi beklenmez ki iyi bi işi, var demektir şık görünmeli...

pro_

pro_

Üye
    Konu Sahibi
bencede
sonuçta ayda 5 bin tl alan adamdan pazardan giyinmesi beklenmez ki iyi bi işi, var demektir şık görünmeli...

dedikleriniz doğru :) ama adam 5000 lira da maaş alıyor olsa bile gidip 2000 liraya 3000 liraya bi takım elbise alması gerekmez.bu har vurup harman savurmadır.israftır.ve biliyoruz ki israf etmenin günahı büyüktür...

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
dedikleriniz doğru :) ama adam 5000 lira da maaş alıyor olsa bile gidip 2000 liraya 3000 liraya bi takım elbise alması gerekmez.bu har vurup harman savurmadır.israftır.ve biliyoruz ki israf etmenin günahı büyüktür...
onu herkes bılyor bastada söyledım herseyın fazlası zarar takıntı halıne getırmemek lazım ıllede nıke adıdas alayım baska gıymem dıye ama begendıysem paramda varsa o anda alırım..

arslansem

arslansem

Üye
Kesinlikle marka takıntım yoktur ve ayakkabı olsun giyim olsun hiç aşırı para verdiğimi hatırlamıyorum.
Çok saçma ve gereksiz geliyor bana bu durum..
Sonuçta 150 tlye aldığın ayakkabıda 50 tlye aldığın ayakkabıda istisna hariç 1 yıl civarı dayanıyor.
Ama millet olarak gereksiz para harcamaya meraklıyız..Bu yüzden yabancı firmalar,özellikle ayakkabı markaları, ülkemizin her köşesinde cirit atıyor

OğuzcanAbi

Üye
marka takıntım yok kaliteliyse alırım

'Lorelai

'Lorelai

Üye
Kaliteli ise alırım marka olanı. Vardır biraz tkıntım ama çok beğendiysem mutlaka marka olacak diye de yoktur.

Dafny

Dafny

Üye
Allah'a şükür yok :D

KARİZMATİX

KARİZMATİX

Üye
Marka takıntısı olanların ilk tercihi kalite değil markanın kendisidir, tamam, marka mallar kaliteli oluyor ama fazla israfa kaçmadan marka olmayan mallar da bulmak mümkün, bugüne kadar marka takıntım hiç olmadı zaten.

Necmati

Necmati

Üye
bende marka severim ama hesaplı olanı alırım boyner ykm vs. yerlerde indirim çok mesela yeni bir mercurial aldım normal fiyatı 120 lira ben 70'e aldım farkı görün yani :)

• Beğen
Tepkiler: Dafny
Silinen Üye 166392

Silinen Üye 166392

Kapalı Hesap
takıntım falan yok.ne bulursam onu giyerim.

greenmile

greenmile

Üye
birşeye 10 lira verip iki gün sonra atacağıma 20 veririm uzun süre kullanırım,buna marka takıntısı dememek gerekiyor bence

• Beğen
Tepkiler: Necmati
bu_rakrak

bu_rakrak

Üye
bence alan insana değilde "marka giyen insan iyi insan, görgülü, kaliteli insandır" olgusunu oluşturanlara laf söylemek gerekir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...