Mantık Sorusu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mobil İletişim

Mobil İletişim

Üye
ya kardeşim versene cevabı oyalamasana

Paradise_87

Paradise_87

Üye
    Konu Sahibi
Sorunun Cevabını Saat 17.00 da yayınlayacagım biraz daha aktif kalın :)

tituslivius

tituslivius

Üye
-4 yada -6

gaffarson

gaffarson

Üye
İşlem hatası var :)

sizin aradıgınız sonucun -136,5 oldugunu düşünüyorum ama o mantık yanlış bu sıcaklıgı 2 kat sogutmak demek 2 katını düşürmek demektir. Örneğin şu an 4 derece olsa hava 2 kat soğutmak demek 8 derece soğutmak eksiltmek demektir. Bu yüzden işlem hatası oldugunu düşünmüyorum :)

Revengeful

Emekli Yönetici
0 DERECE = 37 FAHRENAYT

37X2=64 Fahrenayt

64 Fahrenayt = 17,77778 Santigrad

YANİ CVP : - 17,77778 SANTİGRAD

Paradise_87

Paradise_87

Üye
    Konu Sahibi
sizin aradıgınız sonucun -136,5 oldugunu düşünüyorum ama o mantık yanlış bu sıcaklıgı 2 kat sogutmak demek 2 katını düşürmek demektir. Örneğin şu an 4 derece olsa hava 2 kat soğutmak demek 8 derece soğutmak eksiltmek demektir. Bu yüzden işlem hatası oldugunu düşünmüyorum :)

bence sen yinede bi tekrar hesapla derim :aha:

Mobil İletişim

Mobil İletişim

Üye
batuhan kardeş akrasif yapma sakin ol herşeyin bir zamanı var belki bir kaç kişi daha gelecek onlarda cevap vermek isteyecek olmazki ama ....

yaw kusura bakma kardeş ben böyle meraklandımmı çok agresif olurum pardon sakinn :):oke:

gaffarson

gaffarson

Üye
0 DERECE = 37 FAHRENAYT

37X2=64 Fahrenayt

64 Fahrenayt = 17,77778 Santigrad

YANİ CVP : - 17,77778 SANTİGRAD

bu mantık da aynı yani o dereceyi çevirip hesap yaptıktan sonra yeniden çevirmek ancak sorun şurada bu işlemde 2 kat soğutmuş olmadınız. 0 derecenin sadece 2 katını hesaplamış oldunuz buldugunuz fahrenaytı düşerseniz sonuca ulaşırısnız

bu arada o derece 37 değil 32 fahrenayttır :D

Revengeful

Emekli Yönetici
:Dgenemi tutmadı:dry:

Mobil İletişim

Mobil İletişim

Üye
ya ne biçim bir sorumuş bu ?????

Paradise_87

Paradise_87

Üye
    Konu Sahibi
Her neyse ben cevabı yazıyorum ikna olmayan arkadaşlar beni ikana ettsin inanayım

Önce kelvin ya da fahrenayta çevirelim
("0" rakamı matematikte "yutan(etkisiz) eleman" olsada termometrede "0" bir değeri var)

0 Santigrat = 273,15 Kelvin ise
iki kat daha soğuk olacaksa 273,15’i ikiye bölmemiz gerekir....
iki kat soğukluğu belirlemek için o da 136,575 Kelvin yapar.
136 kelvin = -137.15 santigrat derece eder.

gaffarson

gaffarson

Üye
Her neyse ben cevabı yazıyorum ikna olmayan arkadaşlar beni ikana ettsin inanayım

Önce kelvin ya da fahrenayta çevirelim
("0" rakamı matematikte "yutan(etkisiz) eleman" olsada termometrede "0" bir değeri var)

0 Santigrat = 273,15 Kelvin ise
iki kat daha soğuk olacaksa 273,15’i ikiye bölmemiz gerekir....
iki kat soğukluğu belirlemek için o da 136,575 Kelvin yapar.
136 kelvin = -137.15 santigrat derece eder.

yanlış !!!

şu an diyelim ki hava 4 derece. Bu hava 2 kat soğuyacaksa 8 derece soğuayacak demektir ! 4-8 den de -4 dereceye kadar soğumuş hava demektir bu mantıkla da sorduğunuz soru -137 asla çıkamaz !

0 derece ise kelvine dönüştürdüğümüzde 273,15 olur burası tamam doğru. şimdi 2 katını bulalım ki ne kadar soğuatacagımızı bilelim bu da 546,30 eder. Şimdi soğutabilmemiz için bulunulan şimdiki sıcaklıktan bunu düşmek zorundayız yani 273,15-546,30 bu da eder ki -273,15 kelvin

yani sonuç -273,15 kelvin ya da -546,3 C olur sıcaklıgın 2 katını düşürmek 2 kat havayı soğutmak demek o dereceyi bölmekle bulunmaz saygılar :bigstar:

Mobil İletişim

Mobil İletişim

Üye
yanlış !!!

şu an diyelim ki hava 4 derece. Bu hava 2 kat soğuyacaksa 8 derece soğuayacak demektir ! 4-8 den de -4 dereceye kadar soğumuş hava demektir bu mantıkla da sorduğunuz soru -137 asla çıkamaz !

0 derece ise kelvine dönüştürdüğümüzde 273,15 olur burası tamam doğru. şimdi 2 katını bulalım ki ne kadar soğuatacagımızı bilelim bu da 546,30 eder. Şimdi soğutabilmemiz için bulunulan şimdiki sıcaklıktan bunu düşmek zorundayız yani 273,15-546,30 bu da eder ki -273,15 kelvin

yani sonuç -273,15 kelvin ya da -546,3 C olur sıcaklıgın 2 katını düşürmek 2 kat havayı soğutmak demek o dereceyi bölmekle bulunmaz saygılar :bigstar:

Su an aynı cevabı buldum :evet:

Paradise_87

Paradise_87

Üye
    Konu Sahibi
yanlış !!!

Bana Söylermisin -546,30 nerden buldun

Mobil İletişim

Mobil İletişim

Üye
evet paradise arkadaşım doğru söylüyor nerden buldun o -546.30 u

gaffarson

gaffarson

Üye
Bana Söylermisin -546,30 nerden buldun

cevap kelvin olarak -273,15 bunu da tekrar dönüştürdüğümde -546,3 çıkıyor ki işlemleri de yazdım zaten nasıl bulduğum açıkça ortada. Bir yerde görülen haber, soru ya da bilgiyi bilmeden emin olmadan doğru kabul edip kopyla ayapıştır yapıldığında malesef böyle bir sonuçla karşıalabiliyorsunuz :) bu arada kırmızıyla yazmak kurallara uygun mu :hmmm

ben örnek açıklama da yaptım cevabım bu siz hayır diyorsanız da saygı duyarım :) iyi forumlar

Mobil İletişim

Mobil İletişim

Üye
-2 değil yaa:S

gaffarson

gaffarson

Üye
Sn gaffarson arkadasım buarsı adı üstünde forum tartışma yeri benim düşüncem budur sana diyorumki bana söyle -546,30 nasıl buldun tamm diyecem ama o nasıl gelmiş anlamadım ayrıca kırmızı yazmak yasakmı onuda bilmiyorum bu formda yeniyim malum kuralları daha kapmış değilim eğerki kırmızı ile yazmak yasak ise bilmiyorum eğerki varsa bi sucumuz çekeriz cezamızı

elbette tartışacagız da birden çıkışınız azarlar gibi geldi de şaşırdım :)

arkadaşlar hava şu an kaç derece : sıfır değil mi

0 derece kaç kelvin ? 273,15 değil mi

bu sıcaklıgın 2 katı ne kadar 546,3 değil mi

havanın 546,3 kelvin soğuması demek şu anki sıcaklıgın yani 273,15 kelvinin 546,3 kelvin daha soğuk olması demek değil mi

273,15-546,3 kelvin = - 273,15 kelvin değil mi

soruda şu an kaç derece dendiğinden yine celcius ya da santigrata çevireceğimden

-273,15 kelvin de -546,3 değil mi :)

yani -546,3 kelvin değil celcius aynı soruldugu şekildeki derece olan cevap

Paradise_87

Paradise_87

Üye
    Konu Sahibi
Santigrat derecesi (0)sıfır noktasını suyun donma noktası olarak aldığından,
0 °C = 273.15 K'e eşit olur.
Benzeri şekilde Santigrat derece olarak ifade edilen herhangi bir sıcaklığı kelvine çevirmek için söz konusu değere
273.15 eklenir.
Örneğin: 22 °C=295.15 K (22+273.15)

--------------- Ekleme ---------------

elbette tartışacagız da birden çıkışınız azarlar gibi geldi de şaşırdım :)

arkadaşlar hava şu an kaç derece : sıfır değil mi

0 derece kaç kelvin ? 273,15 değil mi

bu sıcaklıgın 2 katı ne kadar 546,3 değil mi

havanın 546,3 kelvin soğuması demek şu anki sıcaklıgın yani 273,15 kelvinin 546,3 kelvin daha soğuk olması demek değil mi

273,15-546,3 kelvin = - 273,15 kelvin değil mi

soruda şu an kaç derece dendiğinden yine celcius ya da santigrata çevireceğimden

-273,15 kelvin de -546,3 değil mi :)

yani -546,3 kelvin değil celcius aynı soruldugu şekildeki derece olan cevap

(-) işareli sayıların katını alırken çarpma değil bölme yaparsın :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt