Mali Özdemir
Üye
Mantarlı Ispanak ( Malzemeler / Hazırlanışı )
Malzemeler
1 kilo ıspanak
Yarım kilo kültür mantarı
250 gram brokoli
3 adet domates
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı
Ispanak ve brokoliyi bol suyla yıkayıp süzün.
Orta büyüklükte parçalara bölün.
Mantarları yıkayıp dilimleyin.
Domateslerin ve sarımsağın kabuklarını soyup rendeleyin.
Soğanın kabuğunu soyup incecik halka şeklinde doğrayın.
Büyük bir tencereye zeytinyağını alıp kızdırın.
İçine soğanları ekleyip rengi değişene kadar kavurun.
Mantarları ilave edip suyunu bırakana kadar kavurmaya devam edin.
Domates ve sarımsak rendesini ekleyip kavurmaya devam edin.
Ispanak ve brokolileri tencereye ilave edip harmanlayın.
Orta dereceli ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak ıspanaklar suyunu çekene kadar pişirin.
Tuzunu ilave edip karıştırın.
1 kilo ıspanak
Yarım kilo kültür mantarı
250 gram brokoli
3 adet domates
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı
Ispanak ve brokoliyi bol suyla yıkayıp süzün.
Orta büyüklükte parçalara bölün.
Mantarları yıkayıp dilimleyin.
Domateslerin ve sarımsağın kabuklarını soyup rendeleyin.
Soğanın kabuğunu soyup incecik halka şeklinde doğrayın.
Büyük bir tencereye zeytinyağını alıp kızdırın.
İçine soğanları ekleyip rengi değişene kadar kavurun.
Mantarları ilave edip suyunu bırakana kadar kavurmaya devam edin.
Domates ve sarımsak rendesini ekleyip kavurmaya devam edin.
Ispanak ve brokolileri tencereye ilave edip harmanlayın.
Orta dereceli ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak ıspanaklar suyunu çekene kadar pişirin.
Tuzunu ilave edip karıştırın.