Manhart M3′ü Yeniden Yarattı

Sponsorlu Bağlantılar

x-scarface

x-scarface

Üye
    Konu Sahibi
Manhart M3′ü Yeniden Yarattı
[h=2]BMW modifiyeleri ile tanınan Manhart Racing yeni M3 Coupe modifiyesini tanıttı.[/h]
Yeni nesil 3 Serisi yollara çıkmış olsa da ailenin en güçlü modeli M3 halen e92 kasada üretiliyor. Bu nedenle araç üzerinde yapılan modifikasyon işlemleri de son sürat devam ediyor.
BMW yeni nesil 3 serisini yeni gövde tasarımı ile tanıtmıştı, ancak serinin en güçlü modeli olan M3′ler halen e92 kasada üretiliyor. M3′lerin ne zaman kasa değiştireceği tam bilinmese de çok uzun sürmeyecektir. Alman modifiye firması Manhart bu durumu fırsat bilmiş olsa gerek e92 kasa üzerine kurulu M3 modifikasyonunu tanıttı.
Karbon fiber detayları bir çok modifikasyonunda kullanan Manhart yeni M3 modifiyesinde de karbon fiber detaylar üzerinde durmuş. M3 Coupe’un neredeyse tüm ek parçaları karbon fiberden üretilmiş.
Manhart modifiyeli M3′e baktığımızda kçklü değişiklikler olduğunu görüyoruz. Ön tamponun altındaki spoiler, hava delikli motor kaputu, yan eteklerdeki ilaveler, bagaj kapağı, egzoz çıkışları ve arka spoiler ilk bakışta göze çarpıyor.Genişletilen çamurluklar ve içerisindeki 20 inç siyah jantlar ise modifiyeyi tamamıyor. BMW sevenleri üzecek tek nokta ise BMW logoları yerine Manhart Racing logoları kullanılmış.
Arabanın iç mekanında da köklü değişiklikler yer almakta. Sürücünün kendini yarış için ralli arabasında sanmasına neden olabilecek değişiklikler hemde arabayı hafifletmiş. Arka koltuklar iptal edilmiş, yarış koltukları ve direksiyonu eklenmiş, ayrıca iç mekandaki bir çok ayırıntıda iptal edilerek daha sade görünmesi sağlanmış.
Manhart’ın modifiyesi gövde kiti ile sınırlı kalmıyor, firma M3 Coupe’un performansınıda artırmış. Egzoz ve fren sistemlerinin yanı sıra süspansiyon sistemi de yenilenmiş. Ön aksta 396 mm çaplı diskler 6 pistonlu kaliperlerle eşleşirken arkada 380 mm çaplı diskler 4 pistonlu kaliperlerle birlikte kullanılıyor.
Kaputun altında X5M ve X6M modellerinden tanıdığımız çift turbo beslemeli 4.4 litre hacimli sekiz silindirli motor bulunmakta bu motor modifikasyon sonrasında 750 beygir gücüne gelmiş ve 910 Nm tork üretebiliyor.
Bütün bu modifiye çalışmalarının ardından araba 0-100 km/s hıza 3.2 saniyede ulaşırken maksimum hızı 350 km/s’in üstünde.

 

Benzer Konular

Kingmortall
Cevap
0
Görüntüleme
563
Kingmortall
x-scarface
Cevap
1
Görüntüleme
670
BYFECI


Üst Alt