#<mangal nasıl yakılır >£#

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
KralBaykus

KralBaykus

Üye
    Konu Sahibi
#<mangal nasıl yakılır >£#
Kolaylık.....,.,:;

Mangal üzerinde yağlı et pişiriyoranız, bazen akan yağlar kömürün üzerine damlayarak parlama yapabilir Bu durumlarda parlayan ateşin üzerine hafif tuz serperek ateşi söndürebilirsiniz

Yapılışı:

• Kömürü piramit şeklinde ızgaranın içine yerleştirin,
• Ateşi yakmak için asla ispirto ve gaz gîbi yama maddeler kullanmayın Yakma işlemini kolaylaştırmak için mağazalarda başka malzemeler satılmaktadır
• Kömürlerin korlaşmasını bekleyin ve piramiti dağıtın
• Kömürlerin üstü beyaz külle kaplandığı zaman etleri ızgaraya koyabilirsiniz
• Et ya da balığın üstündeki fazla terbiyeyi kağıt havlu ile silin Dumanı azaltmak için yağlı parçaları folyo üstüne koyun

Pişireceğiniz eti bir gece evvelden hazırlayıp, ateşe yakın bir yerde tutup, hafif ısınmasını sağlayın Ilık olarak ızgara yapılan et ve balıkların tadına doyum olmaz

Mangalda ızgara yaptıktan sonra ateşiniz kaldıysa ve mangalı bir öğün sonra kullanmayacaksanız, üstünü külle örtüp söndürün Eğer kullanacaksanız, bir toprak gü-veci mangalın üstüne ters kapatıp, rüzgarsız bir yerde muhafaza ediniz

Belki patatesi, soğanı külde pişirmişsinizdir Ama hiç sarmısağı külde pişirdiniz mi? Kabuğun içinde eriyip püre haline gelen sarmısağı, ızgara yaptığınız etin, veya balığın üzerine sürüp bir deneyin, vazgeçemeyeceğiniz bir lezzetle karşılaşacaksınız

Sakın gazyağı, ispirto döküp kömürü yakmayınız Kokusu uzun zaman mangaldan çıkmaz, etin tadını bozar

Kömürün iyice yanmasını bekleyin Alevli yanma bittikten yarım saat sonra kömür kor gibi kıpkırmızı olacak ve ince beyaz küller oluşacaktır İşte o zaman eti ateşe koyma zamanıdır Uzun süre ızgara yapacaksanız, mangala biraz fazla kömür koymanız gerekecektir

Ateş hafiflerse, bir tutam tuz atıp harlandırabilirsiniz

Pişireceğiniz maddenin cinsine göre ızgara yüksekliğini ayarlamayı unutmayın Bâzı gıda maddeleri ateşe yakın, bazıları ateşten uzak pişmek ister

Pişireceğiniz maddenin her iki tarafını aynı derecede pişirmeye gayret edin En kolay yöntem 'Cızbız' ızgarası kullanmaktır

Mangalda pişirdiğiniz ete duman kokusunun ve tadının sinmemesi için, iyice yıkadığınız bir elma ya da bir parça limonun kabuğunu ateşe atın Ateşe atacağınız birkaç sap biberiye de ete farklı tat katabilir Ama bu tadın ve kokunun çok baskın olmaması için biberiyenin etin pişirme süresinin sonuna doğru ateşe atılması gerekir Mangal yaparken etten akan yağlar, kor halindeki kömür parçalarının üstüne düştüğünde alevlenmeye sebep olur Bu da eti yakar Ama ateşi söndürmeyecek miktarda suyu elinizle ateşin üzerine serperseniz, alevler dinecektir İster fırında olsun ister mangalda, ızgara yiyeceklerin tadı bir başka olur Ama fırın ızgarasında pişirilen etlerin yağlarını tepsiden temizlemek de zordur Bu işin de altından kalkabilmek için fırın tepsisine bir miktar su doldurmanız yeterli Yağlar soğuduğunda suyun yüzünde toplanacak ve tepsinin kolay temizlenmesini sağlayacaktır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
431
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
382
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
1
Görüntüleme
437
Baydırman
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
465
Gulu Gulu


Üst Alt