Lütfen yardım edin

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
abuzer02

abuzer02

Üye
    Konu Sahibi
Lütfen yardım edin
Slm değerli Maxicep ailesi
arkadaşlar N70 telefonumda şarz sorunu var bir gün bile gitmiyor hemen bitiyor günde iki defa şarza takıyorum konuşma yapmıyorum oyun da oynamıyorum ama bazen internete giriyorum şarz fullken 7 diş 5 diş kaldıktan sonra birden batarya zayıf diyor iki dakika sonra hemen batarya boş deyip kapanıyor iki tane sıfır batarya aldım sonuç yine aynı bire bir orjinal Nokia BL 5C batarya bulamıyorum aceba ondan mıdır yoksa tlfnun sistemindemi sorun var kafayı yiyecem yardım ederseniz çok sevinirim. Saygılar.

yunus5055

yunus5055

Üye
Arkadaşım buna benzer bi sorunu bende yaşıyordum kendimce bi yöntem buldum ... Bataryanin arkasına kağıt koyup kutup temas noktalarını iyice sıkıştırmış oldum ... Bunu yapmadan önce batarya dolu olduğu halde nete girdiğimde direk batarya boş diyip kapanıyordu ... Şarj ömrü çok kısa sürüyordu .... Yani sende buna benzer birşeyler dene ... Yada bataryanin arkasına silikon sık bataryanin boyu uzamış olur bu sayede iyice sıkışır kutuplar ... Ha Bide telin o bataryaya değen 3 tane demiri varya onlarıda ileri doğru çek ... Yani kısacası kutupların temasını artırmak için herşeyi yap ... Benim sorunuma çözüm olmuştu belki seninkinede yarayabilir ... :)

abuzer02

abuzer02

Üye
    Konu Sahibi
İnş. kardeş sağol bi denerim peki orjinal BL 5C batarya bulamıyorum burdaki tlfonculara sordum hepsi çakma orjinal batarya bulamıyorum nerden bulabilirim aceba.

yunus5055

yunus5055

Üye
İnş. kardeş sağol bi denerim peki orjinal BL 5C batarya bulamıyorum burdaki tlfonculara sordum hepsi çakma orjinal batarya bulamıyorum nerden bulabilirim aceba.
... Ne demek kardeşim ... Valla bilmiyorum ben hiç orjinal batarya almak için uğraşmamistim ... Ama belki nokianin kendi sitesinden filan alisveris yaparak getittirebilirsin ... Yoksa sanmıyorum yani orjinalin piyasada dolaşacağını ... Ama bak mesela bataryanin yapıldığı yere dikkat ederek alabilirsin ... Made in cHIna yada made in hungary gibi yani ... Ayrıca 5c ve kalın olanlarını seçmekte fayda var diye düşünüyorum ... Kalın olanlar batarya yuvasını daha iyi dolduruyo :) tel sallanınca düşünce filan fazla etkilenmiyo bu sayede ...

abuzer02

abuzer02

Üye
    Konu Sahibi
Sağol kardeş yani diyosunki benim tlf da bi sorun yok diyorsun her zaman internete giriyorum aceba ondan mı batarya hemen bitiyor en çok opera min 6.5.sis symbian programıyla internete giriyorum ondan da olabilir.

yunus5055

yunus5055

Üye
Evet dedim ya benim tel seninkinden daha fena bir durumdaydi ... Sorunu hallettim ışte ... Farkettiysen Bataryayi da değiştirmeden ... Şu anda benimki günde bir kere şarj ediyorum ama baya bi kullanıyorum ben ... Bu arada ben ucbrowser 7.8 .Sis kullanıyorum ... Operamini 6.1 de var baya gelişmiş bi pro ama sayfanın boyutu tamamlanmadan sayfayı göstermiyo ... O yüzden ucbrowser kullanıyorum ... Zaten genelde ucbrowser + ebuddy + virgin radio (net üzerinden olanı) ... bu 3u açık oluyu :) ...

----------Eklendi @ 01:35:56 ---------- Yazıldı @ 01:19:41 ----------

... Bu arada şunu da soylim şarji oyun oynamaktan sonra en çok nette dolaşmak bitiriyo ... programlar altta dursa bile bağlantıları sonlardır ... Ve mümkün olduğunca teli sessizde ve ekran ışığı düşük bir şekilde kullan ... Tuşların ışıklarınıda kapat ... Şarjin dayanma süresindeki Farkı mutlaka göreceksin ... ( belki bilmezsin ... light control diye bi pro var o tuşların ışığını kapatıyo ve normal ayarlardan çok daha geniş ekran ışığı ayarlama paneli var ... )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...