Lumia wi-fi ve operatör interneti ayri ayri nasil çaliştirilir?

Sponsorlu Bağlantılar

ERKAN1907KAYA

ERKAN1907KAYA

Üye
    Konu Sahibi
Lumia wi-fi ve operatör interneti ayri ayri nasil çaliştirilir?
arkadaşlar evimde ve işyerimde net var. ayrıca operatörümdende aldım. gün boyu internetim açık operatör üzerinden. eve yada işyerinde geldiğimde wifi otomatik bağlanıyor, hemde +H simgesi durmaya dewam ediyor. operatörümün netide aktif kalıyor yani. bu telefonların, bir wifiye bağlandığında otomatik operatör internetini kapatan bir özelliği yokmu? varsa da yardımcı olabilirmisiniz? (telefonum lumia 820/güncellenmiş)

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Ayarlar>şebeke> Veri dolaşım seçenekleri : Dolaşımı kapat :good:

Bu ayarı yaptıktan sonra evinizde hem 3G hem de wi-Fi bağlı olsun, 192.168.1.1(yada modem kurulum sayfanız hangisi ise) yaptığınızda modem'inizin kurulum sayfası geliyorsa Wi-Fi kullanıyorsunuz demektir :good:

• Beğen
Tepkiler: ERKAN1907KAYA
ERKAN1907KAYA

ERKAN1907KAYA

Üye
    Konu Sahibi

Bu ayarı yaptıktan sonra evinizde hem 3G hem de wi-Fi bağlı olsun, 192.168.1.1(yada modem kurulum sayfanız hangisi ise) yaptığınızda modem'inizin kurulum sayfası geliyorsa Wi-Fi kullanıyorsunuz demektir :good:

iphone kullandığım dönemde evdeki wifi bağlandığında 3g otomatik gidiyodu. bu lumia da ikiside aktif duruyor. bu dediğinizi biliyorum. evde wifiye geçtiğinde operatörün 3g si kendiğinden kapanması nasıl olur acaba demek istemiştim.

gokturk86

Üye
wifi ile 3g birlikte çalışmaz ki zaten.Wifi her zaman önceliklidir. wifi+3g açık iken adsl modemin telefon kablosunu çıkarın. yani modem çalışsın ama net gitsin, telefonla internet explorer ı açınca internetin olmadığını göreceksiniz.

- - - Eklendi - - -

veri dolaşımı nın 3g-wifi geçişi ile alakası yok.

- - - Eklendi - - -

3g+wifi açık olduğu durumda 3g şebekesine sadece cihazınızın IP numarasının kira süresinin sonunda kirayı yenilemek için bağlantı gerçekleşir. Baz istasyonları arası geçişte bağlantı yapabilir tam emin değilim. 3G nin kira sürelerini tam bilmiyorum ama wifi de süre genelde varsayılan 1-2 saat oluyor

• Beğen
Tepkiler: ERKAN1907KAYA

Üst Alt