wpfurkan
Üye
Sorun Microsoft ve Nokia dan kaynaklanıyor okuduklarım kadarı ile bir arkadaş Avrupa forumlarında da okuyorum diyor demek ki sadece ülkemizde değil buda global bir sorun demek eğer Microsoft'a savaş açılmış ise arkadaş tüm Pc ler windows değilmi eee Lumia ney peki Windows madem tekno marketler satmıyor yok diyor sorunlu diyor yada satan firmalar çok az çeşit yani her model bulundurmuyor yada fikrimizi değiştirmek istiyor buradan diyorum Nokia kalktı marka olarak ey Windows Phone Microsoft aç Apple gibi mağazalar koy her ürün ve aksesuarları sat alan alır almayan almaz
Beni kast ediyorsun herhâlde

Evet windows Central, the verge, wmpoweruser ve bunların forumları gibi yerlerde genellikle wp hakkında olan şeyleri okurum ve ne deyim başka ülkelerde durum Türkiye'dekinden iyi denemez

Önce iyi tarafından başlayım. Lumia 520 gibi modeller Hindistan'da çok tutulmuş ve ucuz lumialar iyi satıyor ve bunları bulması zor değilmiş.
Sonra işte Brezilya önde gelerek Güney Amerika da wp yine bütçe dostu lumialar ile iyi satıyormuş. Güney Afrika da bunlara katılıyor.
Avrupa ve Türkiyede işte öyle böyle satıyor durum ne çok kötü nede çok iyi.
En büyük pazarlardan olan çin wp nin en büyük sorunu. Çin tam bir linux ve android ülkesi ve wpnin pazar payı 0,2% de falan.
Sonra gelelim Amerika'ya. Bildiğiniz üzere amerikaya özel modeller çıkıyor. Bunlar mesela lumia 521, 822,928 ve lumia İcon. Bunlar hem operatörlere bağlı hemde tutulmuyor. Amerika tam bir Apple ülkesi.
Genel anlamda durum vahim gibi görünüyor wp için

Hem fiyatlar çok değişik ülkeden ülkeye. Mesela Avrupa ülkelerinin bazılarında lumia 930 aylardır 299€ satılıyor. Bu 1000tl civarı bir şey oluyor.