lumia telefonların toplatılması

Sponsorlu Bağlantılar

wpfurkan

wpfurkan

Üye
Sorun Microsoft ve Nokia dan kaynaklanıyor okuduklarım kadarı ile bir arkadaş Avrupa forumlarında da okuyorum diyor demek ki sadece ülkemizde değil buda global bir sorun demek eğer Microsoft'a savaş açılmış ise arkadaş tüm Pc ler windows değilmi eee Lumia ney peki Windows madem tekno marketler satmıyor yok diyor sorunlu diyor yada satan firmalar çok az çeşit yani her model bulundurmuyor yada fikrimizi değiştirmek istiyor buradan diyorum Nokia kalktı marka olarak ey Windows Phone Microsoft aç Apple gibi mağazalar koy her ürün ve aksesuarları sat alan alır almayan almaz

Beni kast ediyorsun herhâlde :)
Evet windows Central, the verge, wmpoweruser ve bunların forumları gibi yerlerde genellikle wp hakkında olan şeyleri okurum ve ne deyim başka ülkelerde durum Türkiye'dekinden iyi denemez :(
Önce iyi tarafından başlayım. Lumia 520 gibi modeller Hindistan'da çok tutulmuş ve ucuz lumialar iyi satıyor ve bunları bulması zor değilmiş.
Sonra işte Brezilya önde gelerek Güney Amerika da wp yine bütçe dostu lumialar ile iyi satıyormuş. Güney Afrika da bunlara katılıyor.

Avrupa ve Türkiyede işte öyle böyle satıyor durum ne çok kötü nede çok iyi.

En büyük pazarlardan olan çin wp nin en büyük sorunu. Çin tam bir linux ve android ülkesi ve wpnin pazar payı 0,2% de falan.
Sonra gelelim Amerika'ya. Bildiğiniz üzere amerikaya özel modeller çıkıyor. Bunlar mesela lumia 521, 822,928 ve lumia İcon. Bunlar hem operatörlere bağlı hemde tutulmuyor. Amerika tam bir Apple ülkesi.
Genel anlamda durum vahim gibi görünüyor wp için :(
Hem fiyatlar çok değişik ülkeden ülkeye. Mesela Avrupa ülkelerinin bazılarında lumia 930 aylardır 299€ satılıyor. Bu 1000tl civarı bir şey oluyor.

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Bana Sorarsanız Evet Nokia Malları İyice Çekilecek Piyasadan Ama Sorun Şu ÇEkilen Malların Yerine Kim Ne Zaman Yenilerini Getirecek Kim Cesaret Edipde Para Yatiracak Bence Microsoft Bir Uçuruma Gidiyor Artık Nokiaya Olan Güven Bitti.Acaba Eski Nokia Cihazlardan Gelen Kar Microsoftami Gitmiyor Napmiyor Hayır Madem Markayi Değiştiriceksin Niye Nokiayi Şeçtin Kendi Cihazini Niye Üretmeden Tam Çözemedim Valla Android Desen Az Kaldı oda Sonlanacak Enterasan Durum :hmmm

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Beni kast ediyorsun herhâlde :)
Evet windows Central, the verge, wmpoweruser ve bunların forumları gibi yerlerde genellikle wp hakkında olan şeyleri okurum ve ne deyim başka ülkelerde durum Türkiye'dekinden iyi denemez :(
Önce iyi tarafından başlayım. Lumia 520 gibi modeller Hindistan'da çok tutulmuş ve ucuz lumialar iyi satıyor ve bunları bulması zor değilmiş.
Sonra işte Brezilya önde gelerek Güney Amerika da wp yine bütçe dostu lumialar ile iyi satıyormuş. Güney Afrika da bunlara katılıyor.

Avrupa ve Türkiyede işte öyle böyle satıyor durum ne çok kötü nede çok iyi.

En büyük pazarlardan olan çin wp nin en büyük sorunu. Çin tam bir linux ve android ülkesi ve wpnin pazar payı 0,2% de falan.
Sonra gelelim Amerika'ya. Bildiğiniz üzere amerikaya özel modeller çıkıyor. Bunlar mesela lumia 521, 822,928 ve lumia İcon. Bunlar hem operatörlere bağlı hemde tutulmuyor. Amerika tam bir Apple ülkesi.
Genel anlamda durum vahim gibi görünüyor wp için :(
Hem fiyatlar çok değişik ülkeden ülkeye. Mesela Avrupa ülkelerinin bazılarında lumia 930 aylardır 299€ satılıyor. Bu 1000tl civarı bir şey oluyor.

Çok kötü olursa başka markaya üzülerek dönerim bu marka da samsung olur büyük ihtimal

wpfurkan

wpfurkan

Üye
Çok kötü olursa başka markaya üzülerek dönerim bu marka da samsung olur büyük ihtimal

Önce bir w10 ve ms nin yeni lumiaları çıksın ondan sonra bakarız. Bi ara androide geçecektim ama vaz geçtim. Seneye kadar daha çok rahat giderim 920 ile. W10'u hem görmüş kendim kullanmış olurum hemde o zamana iyi bir 940 falan çıkarsa ve W10 beni tatmin ederse geçmeye niyetim yok.

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Önce bir w10 ve ms nin yeni lumiaları çıksın ondan sonra bakarız. Bi ara androide geçecektim ama vaz geçtim. Seneye kadar daha çok rahat giderim 920 ile. W10'u hem görmüş kendim kullanmış olurum hemde o zamana iyi bir 940 falan çıkarsa ve W10 beni tatmin ederse geçmeye niyetim yok.

Zaten hem onu hem de yeni süper bir amiral gemi modeli bekliyorum samsung edge nasıl ama yani kısacası mükemmel tarz bir telefon gelsin

merkel02

Kapalı Hesap
ankara'da 1 ay önce falan Gold'da nokia Türkiye piyasasından toplatıldı demişti. Ama ankamall elektro world'de var. Yalnız şunu gördüm 1520'nin fiyatını düşürmüşlerdi. Bu olaydan sonra piyasaya ilk çıkış fiyatı 2199 olmuş :/

dakamon

dakamon

Üye
1.si ben sisteme çöp demedim bu saçmalik 2. Si uygulama herkes için önemlidir (senin için onemli olmasada) merak ediyorum sen wp napiyorsun yok uygulama onemli degil yok bu onemli degil sen 3310 kullaniyosun galiba... istisnalar kaydeyi bozmaz androidden wp ye gecebilir bu bisey degil tizenden bahsetmissin tizen zaten android uygulamalarini calistirabiliyor cok buyuk bi sorun degil cihazi var mi yok mu tam bilmiyorum zaten samsungun sen bnm dedigimi microsoft ornegini bu sekilde mi yorumladin helal sana bisey demiyorum sadece fikrimi soyledim sistem sattigini 3 yasindaki cocuk bile bilir ... Ms ayakta duruyor dedigin zaten pc parasi yeter microsoftun mobil pazarda batsa bile pc den kazaniyor yani ayakta durmasi cok absurd bi durum degil hala uslubunuza dikkat etmiyorsunuz ben fikirlerimi soyluyorum siz kelimeleri mi çarpitiyosunuz ...
Sen algılarını kapatmışsın arkadaşım elma diyoruz ayva anlıyorsun. Senin mantıkla haraket edersek sen uygulama için teleofn alıyorsun ben telefon için telefon alıyorum. Neyse ya sen bu şekil devam et. Söylemlerin illaki bir başka forum üyesini de sana karşı çıkmaya zorlayacaktır. Çöp anlamında şeyler söylemenden bahsediyorum bütün gün yazdığım yazılarda. İSteyen gitsin baksın yazılarına. Üslubumda bir sorun yok sorun olsaydı çoktan forum görevlileri gerekli uyarıyı yapardı.

Ayrıca, bi yazdığımı, kimi nerde alıntıladığımı iyi görde konuş bence. Ben MS nin bilgisayarlar için işletim sistemi sattığını sana demedim :) alınma bu kadar. :)

lazye

lazye

Üye
Sen algılarını kapatmışsın arkadaşım elma diyoruz ayva anlıyorsun. Senin mantıkla haraket edersek sen uygulama için teleofn alıyorsun ben telefon için telefon alıyorum. Neyse ya sen bu şekil devam et. Söylemlerin illaki bir başka forum üyesini de sana karşı çıkmaya zorlayacaktır. Çöp anlamında şeyler söylemenden bahsediyorum bütün gün yazdığım yazılarda. İSteyen gitsin baksın yazılarına. Üslubumda bir sorun yok sorun olsaydı çoktan forum görevlileri gerekli uyarıyı yapardı.

Ayrıca, bi yazdığımı, kimi nerde alıntıladığımı iyi görde konuş bence. Ben MS nin bilgisayarlar için işletim sistemi sattığını sana demedim :) alınma bu kadar. :)
Sen devam et herseyi sen biliyosun sampiyon :) elmayi ayva anlayan sensin ben degil sen telefon icin aliyorsun tabi alo alo dimi :) ben daha birsey demicem sana ...

dakamon

dakamon

Üye
Sen devam et herseyi sen biliyosun sampiyon :) elmayi ayva anlayan sensin ben degil sen telefon icin aliyorsun tabi alo alo dimi :) ben daha birsey demicem sana ...
Burada bir şampiyon varsa oda sensin :) Gönüllerin şampiyonu seni de böyle kabul ediyoruz. :) Açıklamalarının devamını bekliyoruz.
Not: Herşeyi biliyor olsaydım çoktan moto g ni alıp forumuna dönerdin :) android hakkında pek bilgim yok ama senin wp de engin bilgilerin var sık sık yaz bilgilenelim :)

Emre

Üye
Burada bir şampiyon varsa oda sensin :) Gönüllerin şampiyonu seni de böyle kabul ediyoruz. :) Açıklamalarının devamını bekliyoruz.
Not: Herşeyi biliyor olsaydım çoktan moto g ni alıp forumuna dönerdin :) android hakkında pek bilgim yok ama senin wp de engin bilgilerin var sık sık yaz bilgilenelim :)
Nokia'nın Çıkardığı Sistemle Neler Yapabilecelerini Görünce Büyük İhtimale Ben Ne Kullanıyordum Diyeceksin Yakında ;)

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Evet çok güzel aynı Symbian gibi oldu sattılar bıraktılar. Alkışlar Nokia yaya

Üst Alt