Lumia Serileri ile Çekilen Fotoğraflar ( Sadece Lumia )

Sponsorlu Bağlantılar

Web Designer

Web Designer

Üye
Fotoğraflar tek kelimeyle harika Teşekkürler :good:

kaltintop

kaltintop

Üye
Yav adam gibi kameramız var adam gibi foto çekemiyoruz. Neler lazım ? Hangi ayarlarda. Birileri böyle bir konu açsa çok iyi olur.

aslına bakarsan ayarlık bi durum yok benim çektiğim fotoğrafların çoğunda düz çekim (telde proshoot var ona rağmen çok nadir kullanıyorum) mesele ayardan ziyade basit fotoğraf bilgisinde nerede ne kullanılır hangi ışıkta hangi iso değeri kullanılmalı odaklamayı hangi nesneye yaparsam yada nesne harici bişiye odaklarsam nasıl durur gibi basit bilgiler internette pek çok kaynakta mevcut. genelde flash açık kullanır insanlar ben pek sevmem L920 zaten flashsızda gayet güzel çekebiliyor. iso ve f değerini iyi ayarladın mı flasha gerek yok. bunların dışında birazda senin el becerine ve görsel zevkine kalıyor iş. bi fotoğrafı 30 farklı açıdan çekebilirsin hepsi güzelde olabilir, hepsi berbat da olabilir. zamanla göz zevkide yerine oturuyor insanın.

• Beğen
Tepkiler: PureFood
serinaga

serinaga

Üye
HARİKA bir konu olmuş, açan arkadaşa teşekkür ediyorum, en kısa zamanda L820 fotolarını ekleyeceğim, ehhh L920 kadar olmasa da bazen çok iyi kareler yakalıyor :good:

PureFood

PureFood

Üye
aslına bakarsan ayarlık bi durum yok benim çektiğim fotoğrafların çoğunda düz çekim (telde proshoot var ona rağmen çok nadir kullanıyorum) mesele ayardan ziyade basit fotoğraf bilgisinde nerede ne kullanılır hangi ışıkta hangi iso değeri kullanılmalı odaklamayı hangi nesneye yaparsam yada nesne harici bişiye odaklarsam nasıl durur gibi basit bilgiler internette pek çok kaynakta mevcut. genelde flash açık kullanır insanlar ben pek sevmem L920 zaten flashsızda gayet güzel çekebiliyor. iso ve f değerini iyi ayarladın mı flasha gerek yok. bunların dışında birazda senin el becerine ve görsel zevkine kalıyor iş. bi fotoğrafı 30 farklı açıdan çekebilirsin hepsi güzelde olabilir, hepsi berbat da olabilir. zamanla göz zevkide yerine oturuyor insanın.

Düşüncelerine sağlık hocam, dediklerine özen göstereceğim, teşekkürler.

kimbilir_01

kimbilir_01

Üye
Bir kaç tane de ben ekliyim :)

gece modunda Flash kapalı ois açık,

orjinal ayarlarda çekildi,öğlen vakti AYASOFYA CAMİİ;

yine orjinal ayarlar aynı günün devamı EMİNÖNÜ;

orjinal ayarlar güneş tepede herşley ortada :)

ecel54

ecel54

Üye
Bir kaç tane de ben ekliyim :)

gece modunda Flash kapalı ois açık,

öğlen güneş tepede,orjinal kamera ayarlarıyla çekim,

herşey orjinal ayarda öğlen vakti Eminönü ;

fotoğraflar görünmüyor

TeAmo42

TeAmo42

Üye
hdr nasıl çekiliyor :)

theruhix

Üye
çok pis tahrik ediyorsunuz almamak için zor tutyorum kendmi L920 <

braayn

braayn

Üye
[/URL][/IMG]
[/URL][/IMG]
[/URL][/IMG]
[/URL][/IMG]
[/URL][/IMG]
[/URL][/IMG]

[/URL][/IMG]
[/URL][/IMG]

IVI-Elia

Üye
Resimler ve konu çok güzel hafta sonu atacağım resimleri...

braayn

braayn

Üye
lumia 820 ile çekildi ilk iki resim SophieLens ile flashlı üçüncü resim panorama dört ,beş,altıncı resimler flaş kapalı son iki resimde flasş açık normal modda çektim

Türe

Türe

Üye
Zor degil ki 80 km hiz yapan aractan foto cekmek. Benim iPhone 4 ile cektiklerimi atayim buraya

merlin19

merlin19

Üye
    Konu Sahibi
Yakın Çekim Modu Flash Kapalı Bulutlu hava Odaklama açık

Yakın çekim Bulutlu hava Flash kapalı Odaklama öne ve açık

Aslında bilen arkadaşlarım bilir Telefonda Gizli flash var yani flash açmadan daha iyi çekim yapmakta telefon ve oto netlemeyi kapatıp manuel netleme açarsanız çok şaheser çekiyor..bir arkadaş iphone 4s in ortam çekiminden bahsetmiş daha iyi diye Lakin gerek fs değeri gerek bit değeri iphoneden daha üstün o yüzden lumia 920 kadar net ve iyi çekim normal kamerası ile yapacağını sanmıyorum.
ayrıca telefonunu yeni alan arkadaşlarıma dip not : Bu telefonu ilk eline alıp foto çekenler ilk çekimlerde tökezler açık ve net söylüyorum bu telefonun kamerasına ve ışığa duyarlılığına alışmanız en az 2 aydır yani demek istediğimi prof foto çekenler anlar cihaza alışmadan uzman bir fotoğrafcı dahi bununla 4 + 4 lük foto çekemez bu cihaz çok farklı ben şahsen N9 ile çok şahane resimler çekiyordum ve çok seri cihazdı ( halen onun kadar seri foto çekenini görmedim gerçi ) ama buna çok foto çektiğim halde 2 ayda zor alıştım cihaz çok farklı yani demem o ki fotoğraf çekmek tuşa bas çek değil arkadaşlar ışık oyunları vardır her kemeranın bir ışık duyarlılığı ve tepkisi vardır her cihaz aynı konumda aynı ışıkta net foto çekmez.

Üst Alt