İpucu Lumia ile Macro Çekimleri

Sponsorlu Bağlantılar

skynet

Üye

• Beğen
Tepkiler: screamofcnc

4MaGuS

4MaGuS

Üye
Mp İle Alakasi Yokmu?

kullanılan lensle ilgili eğer 1020 920 gibi 7cm den resim çekse idi o zaman uzak nesneleri çekemez di yani çok yakın veya çok uzağı çekmem için belirli lens büyüklükleri ve netleme mesafesi gerekli

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
kullanılan lensle ilgili eğer 1020 920 gibi 7cm den resim çekse idi o zaman uzak nesneleri çekemez di yani çok yakın veya çok uzağı çekmem için belirli lens büyüklükleri ve netleme mesafesi gerekli

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.
Sen 41 Mpye Kaç Cp Makro Mesafesi Koymayı Düşünüyorsunki ? 15CM Zaten 8 Cmden Çeksen Bu Sefer Zoom Yaptiğinda Ki Bu Resim 7000 5000 pixsellik Bir Resimden Bahsediyoruz Yani Çektiğin Bir Böcekse Mikroskobik Yapısını Göstermesi Lazım :bilmm

4MaGuS

4MaGuS

Üye
Sen 41 Mpye Kaç Cp Makro Mesafesi Koymayı Düşünüyorsunki ? 15CM Zaten 8 Cmden Çeksen Bu Sefer Zoom Yaptiğinda Ki Bu Resim 7000 5000 pixsellik Bir Resimden Bahsediyoruz Yani Çektiğin Bir Böcekse Mikroskobik Yapısını Göstermesi Lazım :bilmm
işte ama 8cm den çekersede bu sefer çok uzak mesafeyi netlemesi için lensin uzaklaşmaşı veya küçülmesi lazım pro makine olmadığı için lens değiştiremediğiniz için uzak ve yakın için en ideal değer ayarlanmaya çalışılmış zaten 15cm den çekilen resimlerde gayet net yaklaşıpda belli oluyor amaç uzak msefeyi net çekmek açıklayıcı oldum mu ki karışık yazdım biraz ama

• Beğen
Tepkiler: DarkredBlue61
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
işte ama 8cm den çekersede bu sefer çok uzak mesafeyi netlemesi için lensin uzaklaşmaşı veya küçülmesi lazım pro makine olmadığı için lens değiştiremediğiniz için uzak ve yakın için en ideal değer ayarlanmaya çalışılmış zaten 15cm den çekilen resimlerde gayet net yaklaşıpda belli oluyor amaç uzak msefeyi net çekmek açıklayıcı oldum mu ki karışık yazdım biraz ama
:ehe Makroda Başarılı Değil Neresi Başarılı Zoomsuz Resim Çekemiyorsun Makroda
Madem Öyle Bir Durum 41 Mp Sensör Niye Yapıyon Arkadaş :ah Bi Anormal Aslında Cidden Yeri GEldiğinde Makro Mesafesi İnsanın Canını Sıkıyor

4MaGuS

4MaGuS

Üye
Madem Öyle Bir Durum 41 Mp Sensör Niye Yapıyon Arkadaş :ah Bi Anormal Aslında Cidden Yeri GEldiğinde Makro Mesafesi İnsanın Canını Sıkıyor
evet yeri geldiğinde bende sıkıyor ama yapıalcak bir şey yok bende bunu telefonu aldıktan sonra fark ettim ancak 920 ile bir çok kıyaslama yaptıgımda aynı kareyi biraz daha uzaktan ancak daha net yaklaştırınca ancak aynı netliğe düşüyor gibi çekebiliyorum

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
evet yeri geldiğinde bende sıkıyor ama yapıalcak bir şey yok bende bunu telefonu aldıktan sonra fark ettim ancak 920 ile bir çok kıyaslama yaptıgımda aynı kareyi biraz daha uzaktan ancak daha net yaklaştırınca ancak aynı netliğe düşüyor gibi çekebiliyorum
İşte Benimde Yaptiğim O Makrolar Devamli 8 Mpde Çekiyorum Hepsindede Full Zoom Var Tabi Doğası Gereği Bozulma Olmuyor Alalh'tan İşi Zoomla Kurtarıyorsun Diğer Cihazlar Gibi Net Görüntü Veriyor

skynet

Üye

• Beğen
Tepkiler: screamofcnc, OttomaN TigeR ve 4MaGuS
FK5896

FK5896

Üye

Sensation XL ile çekmiştim..

• Beğen

xapex

Üye

S2 ile çektiğim bi böcük

• Beğen
Tepkiler: screamofcnc ve OttomaN TigeR
4MaGuS

4MaGuS

Üye
L920 yağmurda macro çekimi

• Beğen
Tepkiler: screamofcnc ve skynet
SLH.55

SLH.55

Üye
    Konu Sahibi
Reklam olmasın diye söylemiyorum , teknoloji sitesinde haftanın fotosu seçilmiş daha önce paylaştım mı bilmiyorum :smartass:

• Beğen
Tepkiler: screamofcnc ve skynet
ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye

• Beğen
Tepkiler: screamofcnc, boran9999, suyunsesi ve 2 diğerleri
Murat Alper

Murat Alper

Moderator

• Beğen