Püf Noktası Lumia 925 Vanilatör hız ayarı

Sponsorlu Bağlantılar

bsavr

bsavr

Üye
    Konu Sahibi
Lumia 925 Vanilatör hız ayarı
bi ara bitane video vardı vanilatör çalışırken durmuş gibi çekiyodu onun ayarlarını nasıl yapıyoruz ? 925

sekajmer

sekajmer

Üye
flaş açık , deklonjor hızı 1/16000 ile 1/8000 arası deneyin iso Auto yada 3200

Invoke

Invoke

Üye
vantilatör olmasın? :ehe

• Beğen
Tepkiler: sekajmer
ON9

ON9

Üye
Bir de arabalar hareket ediyor iken resimler oluyor. Arabanın arkasında ışık çizgiye dönüşüyor. O nasıl oluyor ki. Denedim olmuyor:sirit:

Invoke

Invoke

Üye
Bir de arabalar hareket ediyor iken resimler oluyor. Arabanın arkasında ışık çizgiye dönüşüyor. O nasıl oluyor ki. Denedim olmuyor:sirit:

Arabanın hızına ve ortama göre değişir. :D

• Beğen
Tepkiler: ON9
ON9

ON9

Üye
deklanşör hızını düşürüp çekiyorum. Ekran bembeyaz oluyor:sirit:

efege

Üye
Vanilatör nedir?

OozyStaw

OozyStaw

Üye
925 de xenın flash mı var ya :hmmm

beats

beats

Üye
aksine süreyi uzatman gerekir örneğin 2s enstantane konusunu araştır
bi ara bitane video vardı vanilatör çalışırken durmuş gibi çekiyodu onun ayarlarını nasıl yapıyoruz ? 925
925le çekmen çok zor xenon flaş gibi yüksek ışık gerekiyor gündüz iyi ışıklı ortamda deneyin
unutmadan...
:sirit:

sekajmer

sekajmer

Üye
1020 candır :)

• Beğen
Tepkiler: Akhtoher
4MaGuS

4MaGuS

Üye
bembeyazmı siz neyi çekiyorsunuz ilk olarak deklanşör hızını düşürdüğünüzde daha az ışıkla hızlı hareketleri yakalar ve ekran simsiyah olur yani siz böyle resimler çekmek için gündüz full ışıklar açıkken yakalıya bilirsiniz
aksine süreyi uzatman gerekir örneğin 2s enstantane konusunu araştır

925le çekmen çok zor xenon flaş gibi yüksek ışık gerekiyor gündüz iyi ışıklı ortamda deneyin
unutmadan...
:sirit:
kafan karıştı galiba gece çekimleri için deklanşör hızı yükseltilerek lensin veya merceğin daha uzun açık kalması ve olabildigince ışık alması sağlanır ancak böyle hızlı hareket olan kısımlarda ise 1/16000 veya 1/2000 aralarında çekmeniz gerekiyor

beats

beats

Üye
bembeyazmı siz neyi çekiyorsunuz ilk olarak deklanşör hızını düşürdüğünüzde daha az ışıkla hızlı hareketleri yakalar ve ekran simsiyah olur yani siz böyle resimler çekmek için gündüz fu ll ışıklar açıkken yakalıya bilirsiniz
kafan karıştı galiba gece çekimleri için deklanşör hızı yükseltilerek lensin veya merceğin daha uzun açık kalması ve olabildigince ışık alması sağlanır ancak böyle hızlı hareket olan kısımlarda ise 1/16000 veya 1/2000 aralarında çekmeniz gerekiyor
yok bu mesajı için demiştim onu arabanın arkasındaki ışıklar oluşması için gibi mesajı, net fotoğraf çekmek için demedim onu

• Beğen
Tepkiler: 4MaGuS
ON9

ON9

Üye

Anlatmak istediğim şey aslında bu resimdeki gibi bu tarz şeyler nasıl olur?

Akhtoher

Akhtoher

Üye
Vantilatör konusunu ben açmıştım yılan hikayesine dönmüş burası :) Sevgili arkadaşım Deklanşör hızını 1 yap flaşı aç 45 cm boşluk olsun aranda yakalarsa o şekilde yakalayabilir eğer olmazsa da Xenon Flaş için gönlüm hep seni arıyor neredesin sen şarkısını söylemek gerekir.

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve sekajmer
beats

beats

Üye

deklanşör hızı süresini uzat 1/8s, 2s, 4s gibi ışıkların belirginliği için isoyu düşürebilirsin

• Beğen
Tepkiler: Invoke
4MaGuS

4MaGuS

Üye

bunu çekmek için arkadaşlarında dediği gibi deklanşör hızını 2s falan alman gerekiyor ancak ortama göre değişiyor bende bir tane resim vardı o kadar güzel olmasa binevi bu tekniği gösteriyor

Akhtoher

Akhtoher

Üye
Vantilatör*ahanda bu

aaa bizim ev :D

Hocam gene size en iyi cevabı ben vereyim de konu kapansın ama önce resimler :)

Kamera ayarları 2s bulunduğunuz ortama göre ışıklandırma seçebilirsiniz (otomatik önerilir). Sonrasında doğru zamanı bekleyip çekiyorsunuz 2s altı yada üstü bu kadar iyi olmuyor denedim.

• Beğen
Tepkiler: Invoke ve sekajmer

Üst Alt