Bir de arabalar hareket ediyor iken resimler oluyor. Arabanın arkasında ışık çizgiye dönüşüyor. O nasıl oluyor ki. Denedim olmuyor![]()

aksine süreyi uzatman gerekir örneğin 2s enstantane konusunu araştırdeklanşör hızını düşürüp çekiyorum. Ekran bembeyaz oluyor![]()
925le çekmen çok zor xenon flaş gibi yüksek ışık gerekiyor gündüz iyi ışıklı ortamda deneyinbi ara bitane video vardı vanilatör çalışırken durmuş gibi çekiyodu onun ayarlarını nasıl yapıyoruz ? 925

bembeyazmı siz neyi çekiyorsunuz ilk olarak deklanşör hızını düşürdüğünüzde daha az ışıkla hızlı hareketleri yakalar ve ekran simsiyah olur yani siz böyle resimler çekmek için gündüz full ışıklar açıkken yakalıya bilirsinizdeklanşör hızını düşürüp çekiyorum. Ekran bembeyaz oluyor![]()
kafan karıştı galiba gece çekimleri için deklanşör hızı yükseltilerek lensin veya merceğin daha uzun açık kalması ve olabildigince ışık alması sağlanır ancak böyle hızlı hareket olan kısımlarda ise 1/16000 veya 1/2000 aralarında çekmeniz gerekiyoraksine süreyi uzatman gerekir örneğin 2s enstantane konusunu araştır
925le çekmen çok zor xenon flaş gibi yüksek ışık gerekiyor gündüz iyi ışıklı ortamda deneyin
unutmadan...
![]()
bembeyazmı siz neyi çekiyorsunuz ilk olarak deklanşör hızını düşürdüğünüzde daha az ışıkla hızlı hareketleri yakalar ve ekran simsiyah olur yani siz böyle resimler çekmek için gündüz fu ll ışıklar açıkken yakalıya bilirsiniz
kafan karıştı galiba gece çekimleri için deklanşör hızı yükseltilerek lensin veya merceğin daha uzun açık kalması ve olabildigince ışık alması sağlanır ancak böyle hızlı hareket olan kısımlarda ise 1/16000 veya 1/2000 aralarında çekmeniz gerekiyor
yok bu mesajı için demiştim onu arabanın arkasındaki ışıklar oluşması için gibi mesajı, net fotoğraf çekmek için demedim onuBir de arabalar hareket ediyor iken resimler oluyor. Arabanın arkasında ışık çizgiye dönüşüyor. O nasıl oluyor ki. Denedim olmuyor![]()
deklanşör hızı süresini uzat 1/8s, 2s, 4s gibi ışıkların belirginliği için isoyu düşürebilirsinLinkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Anlatmak istediğim şey aslında bu resimdeki gibi bu tarz şeyler nasıl olur?
bunu çekmek için arkadaşlarında dediği gibi deklanşör hızını 2s falan alman gerekiyor ancak ortama göre değişiyor bende bir tane resim vardı o kadar güzel olmasa binevi bu tekniği gösteriyorLinkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
aaa bizim evVantilatör*ahanda bu
Hocam gene size en iyi cevabı ben vereyim de konu kapansın ama önce resimlerLinkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız