tırstım şimdiSanırım yazılımsal birşey umarım kısa zamanda çözülür.
- - - Eklendi - - -
Isınma her akıllı cihazda normal birşey artık da kilitlenme neymiş nasıl başarmışlar?
Evet, bence kolay çözülür bu sorun ama. Kamera'nın ayarlarından kaynaklanıyor gibi geliyor banaKamerayı çevirirken odaklanma problemi yaşıyor ve renk dengesini ayarlayamıyor.![]()
Kilitlenme/Donma
Evet, bence kolay çözülür bu sorun ama. Kamera'nın ayarlarından kaynaklanıyor gibi geliyor bana

Herkes aldığı ayarlarla çekiyor.
Biri değiştirse anlarım ama ondan değil.
Neredeyse çekilen bütün videolarda bu sorun var. (Hareket halinde çekilenlerde)
Can kardeşimin de dediği gibi odaklanamayınca renk dengesini ayarlayamıyor telefon.![]()

HTC 8X forumlarında da var donma ve reboot sorunları;İnşallah. Güncelleme ile bu kamera sorunlarını çözerler.
İster istemez can sıkıyor
Reset ve donma sorunu ile ilgili linkleri de inceledim.
Kimine çözüm bulunamamış. Neden kaynaklandığı tam bilinmiyor.
Ama gerçekten de sorunu yaşayan epeyce kişi var anlaşılan.
Başlığın birinde bir tanesi donma sorununu Viber'a bağlamış.
Viber'ı kaldırdığımdan beri telefon donmuyor demiş.
Ama tabi tesadüf de olabilir, birkaç gün daha beklemeden yazılımın günahını almayayım demiş.![]()

Hımm şöyle bir baktım ısınmayı değişik sebeplere bağlayanlar ve değişik fikirler üretenler var
Çoğunluk şarj olurken ısınma olduğu yönünde sözler sarfetmiş.
Kimi normal diyor, kimisi ise bu durumu anormal buluyor.
Hele biri bambaşka bir fikir üretmiş.
Koyu/Mat renk olanlar ısıyı çekiyor olabilir mi demiş.![]()
Malzeme farkına dikkat çekmek için bişeyler yazmıştım ondan olabilir mi diye ama mat olanlarla parlak olanlar, saçma olduğunun farkındaydım zaten farklı bir bakış açısı getireyim dedim 
Hımm şöyle bir baktım ısınmayı değişik sebeplere bağlayanlar ve değişik fikirler üretenler var
Çoğunluk şarj olurken ısınma olduğu yönünde sözler sarfetmiş.
Kimi normal diyor, kimisi ise bu durumu anormal buluyor.
Kimisi ısınmayı polikarbon yapı ve ince kapak tasarımına bağlamış.
Hele biri bambaşka bir fikir üretmiş.
Koyu/Mat renk olanlar ısıyı çekiyor olabilir mi demiş.![]()
abi şarjda her cihaz ısınıyor zaten ki akıllı telefonlarda ısınma gayet normal karşılanan birşey.Aşırı ısınmadan bahsediliyor ama, mesela telefonla konuşurken çok ısınıyormuş rahatsız oluyorlarmış kulaklarına gelen sıcaklıktan. Bu durum sıkıcı mesela
adamlar aşmışabi şarjda her cihaz ısınıyor zaten ki akıllı telefonlarda ısınma gayet normal karşılanan birşey.
Aşırı ısınmadan bahsediliyor ama, mesela telefonla konuşurken çok ısınıyormuş rahatsız oluyorlarmış kulaklarına gelen sıcaklıktan. Bu durum sıkıcı mesela
Daha yeni çıkan bir telefon ve işletim sistemi, o yüzden böyle şeyler normal ama asıl soru bu sorunu ne kadar hızlı çözebilecekleri. Çözülmeyecek bir şey değildir muhtemelen, belki 4G ile alakalı bir durumdur konuşma sırasındaki ısınma. Telefon bize gelmeden bilemeyiz tabiki ama şikayetler var şu anda.windows phoneyi androidle karıştırmayın o kadar ısınma olacağını tahmin etmiyorum ki şu ana kadar ki kullandığm nokialarda bile ısınma nadiren oluyor
Daha yeni çıkan bir telefon ve işletim sistemi, o yüzden böyle şeyler normal ama asıl soru bu sorunu ne kadar hızlı çözebilecekleri. Çözülmeyecek bir şey değildir muhtemelen, belki 4G ile alakalı bir durumdur konuşma sırasındaki ısınma. Telefon bize gelmeden bilemeyiz tabiki ama şikayetler var şu anda.
Isınma ve donma probleminin genel bir sorun olduğunu sanmıyorum.
Önemli olan şu video olayını çözmeleri.
Böyle renk dalgalanması devam ederse kamera bir işe yaramaz, adam gibi video çekemeyiz![]()
bence alacagımız cıhazlarda boyle bır sorun olmayacaktır abı
İzlediğim bütün hareketli Lumia 920 videolarında odak kaybı ve renk dalgalanması vardı.
Nokia forumunda yazdığın konuya cevap gelmiş abi, beyaz dengesini otomatikten çıkarınca yardımı oldu diye. Bir bak istersen. Acaba tamamen mi düzeldi yoksa kısmenmi onu anlamadım cevaptan.
Bilmiyorumİzlediğim bütün hareketli Lumia 920 videolarında odak kaybı ve renk dalgalanması vardı.
Özellikle beyaz ışık yansımasının hakim olduğu duvar/güneş/kar gibi ortamlarda balans sorunu var.
Kamerayı sabit tuttuğun sürece sorun yok, ama sağa sola çevirerek yada hareket halinde çekince feci sonuçlar veriyor gördüğüm kadarıyla.
Nokia'nın bu konuyu düzeltmesini beklemekten başka çare yok.
Donanımdan kaynaklı ise zaten değiştirmek zorundalar cihazı.![]()