Lumia 920'de Çoklu Görev Yönetimi & Ekran Görüntüsü Alma

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Lumia 920'de Çoklu Görev Yönetimi & Ekran Görüntüsü Alma
1) Çoklu Görev Yönetimi (Multitasking)

[video=youtube;jJBcph3eNsw]http://www.youtube.com/watch?v=jJBcph3eNsw[/video]

2) Ekran Görüntüsü Alma (Taking Screenshot)

[video=youtube;qy_23u0-AFU]http://www.youtube.com/watch?v=qy_23u0-AFU[/video]

Multitasking'de uygulamaları kapatma işi biraz zahmetli gibi geldi bana :hmmm
Niye illa ki uygulamayı açıp, ondan sonra sürekli geri tuşuna basarak kapatmak zorundayız anlamıyorum.
Niye doğrudan çoklugörev ekranında yanyana diziliyken istediğimizi yada tümünü birden köşesinden kapatamıyoruz?

• Beğen
Tepkiler: nanotex, remzi33 ve phantomddl

remzi33

remzi33

Üye
Multitasking'de uygulamaları kapatma işi biraz zahmetli gibi geldi bana :hmmm
Niye illa ki uygulamayı açıp, ondan sonra sürekli geri tuşuna basarak kapatmak zorundayız anlamıyorum.
Niye doğrudan çoklugörev ekranında yanyana diziliyken istediğimizi yada tümünü birden köşesinden kapatamıyoruz?

haklısın abi büyük bir eksiklik bu. eminim tlfonu alanlar windows ve nokia'ya geribildirim yapıp sitem edeceklerdir bu konularla ilgili. kamera gündüz çekiminin bozukluğu, multutaskingteki zahmetli kapatma olayı, androiddeki gibi bir bildirimler bölümünün olmaması gerçekten büyük eksiklik.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
evet uygulamalari kapatmak icin geri ok tuşunu kullanmak zorundayiz. Herkesin kullanim alişkanliklari farklidir tabi ki. Bana şu anda pek sorun oluşturmuyor. Alişinca daha kolay bile geliyor. Sonucta arkaplanda olan gorevler performansi da etkilemiyor zaten:)

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
haklısın abi büyük bir eksiklik bu. eminim tlfonu alanlar windows ve nokia'ya geribildirim yapıp sitem edeceklerdir bu konularla ilgili. kamera gündüz çekiminin bozukluğu, multutaskingteki zahmetli kapatma olayı, androiddeki gibi bir bildirimler bölümünün olmaması gerçekten büyük eksiklik.

Ben az önce Microsoft'un USA sitesine geribildirimde bulundum bu zahmetli multitasking ve hızlı ayar çubuğu/ekranı konusunda.
Uygulamalar multitasking ekranından doğrudan kapatılabilmeli, ayrıca NFC, Bluetooth, Wi-Fi, MobilVeri ve Sessiz ayarlarını doğrudan açıp kapatabileceğimiz bir çubuk yada ekran (sağa kaydırınca sol tarafta mesela) olmalı, başlat ekranına pinleyip açmak zorunda kalmamalıyız diye yazdım. Umarım dikkate alırlar. Bu tip iyileştirmeler sistemin mükemmelleşmesini sağlayacaktır.

remzi33

remzi33

Üye

Haziran ayında ilk olarak karşimiza cikan windowsphone8'deki eksikliklerden birisi de daha önce belirttigim gibi bildirim merkezi veya android ve ios'daki adiyla bildirim tepsisiydi. Bu eksikligin daha onceki yazilarimda diger sistemlerdekinin aksine yukaridan aşagiya dogru inen perde şeklinde degil,arayüzde şu anda boş olan saga dogru kaydirma ekraninda giderilebilecegini de sizlere aktarmiştim.

Microsoft'un geliştirici konferansı BUİLD2012'de bugun gercekleşen bir oturumda konuşan Thomas Fennel sistemdeki bildirim merkezi eksikliginin farkinda olduklarini kabul etti ve bunu hazirlamak icin yeterli zamanlarinin kalmadigini belirtti. Kendisi icin de bildirim merkezinin cok önemli oldugunu belirten Fennel geliştiricilerden de bu konuda oldukca fazla derecede istek geldigini belirtti. Ozellikle geliştiriciler tarafindan aktifleştirilmeyen live tile'larda bunun eksikliginin hissedildigini belirtti. Önceliklerini live tile'a verdiklerini kabul eden Fennel bu konuda yakinda bir calişma icine girebileceklerini ve bu eksikligi giderebileceklerini de ima etti.

w
p8'in eksikliği giderilecek mi

açıklama yapılmış zaten

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Evet o açıklamaya istinaden beklemedeyiz zaten.
Bazı işlemlerin kolay ve daha hızlı yapılmasını sağlayacak güncellemeler önümüzdeki günlerde gelecektir.
Bizler geribildirimlerimizi yaparak görevimizi yerine getirelim. Ne kadar çok geribildirim olursa, olayın aciliyetinin o kadar farkına varılır diye düşünüyorum.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Evet o açıklamaya istinaden beklemedeyiz zaten.
Bazı işlemlerin kolay ve daha hızlı yapılmasını sağlayacak güncellemeler önümüzdeki günlerde gelecektir.
Bizler geribildirimlerimizi yaparak görevimizi yerine getirelim. Ne kadar çok geribildirim olursa, olayın aciliyetinin o kadar farkına varılır diye düşünüyorum.

ozgur istersen bir tane şablon metin oluşturalim ve isteklerimizi nokia ve microsofta mail olarak yagdiralim. Mutlaka etkili olacaktir.

remzi33

remzi33

Üye
nerden geribildirim yaptın link verebilir misin

- - - Eklendi - - -

ozgur istersen bir tane şablon metin oluşturalim ve isteklerimizi nokia ve microsofta mail olarak yagdiralim. Mutlaka etkili olacaktir.

aslında çok mantıklı bi şablon oluşturalım herkes göndersin

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
nerden geribildirim yaptın link verebilir misin

En altta "Feedback" diye bir link var.
Oraya tıklayıp açılan pencerede "Features"ı seçerek, beğenmediğin yönleri ve isteklerini yazabilirsin.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi

Evet, çok iyi olur gerçekten.
Ama bunun için önce istek ve önerileri toplayacağımız bir başlık/anket açılsa iyi olmaz mı :hmmm

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
olur tabi ki ama zaten beklentiler belli iki uc başlik gercekleştirilse şimdilik fazla bile gelir yani.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
açalım mı o zaman?

- - - Eklendi - - -

aslında bir başlık açıp bunları yabancı forumlarada yollasak güzel olur abi wpcentral,wmpoweruser gibi gibi.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
evet ozgur bence de bir hafta on gune cok degişik istekler bildirilir. Hepsini toplayip bir metin olultururuz ve kampanyayi başlatiriz. Mesela nokia flash diske veri kopyalamayi en cok istenen on ozellikten birisi oldugu icin yapmamişmiydi.

foreverthe

foreverthe

Üye
Bu telefonun tasarımı yeter :(

symbianbelle

symbianbelle

Üye
bugün bir s3 kullandım çok stabil ve en güzeli de istediğin şekilde kişiselleşebilen ekran hareketli duvar kağıtları(pek çok kişi şarj olayına girecek ama farkındayım) yeni çıkan angry birds star wars bile ücretsiz...bunun gibi pek çok şey sevmesem de android alma isteği oluşturdu...lumia 920 almayı istiyorum ama sadece rengi değişen kutu ile kişisel ekran olmamalı...sadece kamera (ki nokianın eseri) için de şimdilik almayı düşünmüyorum...çıksın biraz inceleme yapılsın bakacam....

- - - Eklendi - - -

ayrıca bildirim perdesi gibi eksikliklerini de unutmamak gerek...

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Şu ekran görüntüsü alma işini çözemedim ne işe yarıyor ve bu adam nasıl aldı onuda çözemedim yardımcı olursanız

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
ekranin o andaki goruntusunun resmini cekiyor. Kamera ve home tuşuna bastiginda resmi cekiyor. Mesela bir oyun sahnesi veya video oynatirken istedigin bir sahneyi,internette gezerken istedigin bir ssyfayi resimlendirip paylaşmaya yarar.

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
ekranin o andaki goruntusunun resmini cekiyor. Kamera ve home tuşuna bastiginda resmi cekiyor. Mesela bir oyun sahnesi veya video oynatirken istedigin bir sahneyi,internette gezerken istedigin bir ssyfayi resimlendirip paylaşmaya yarar.

OK oldu bilgisayarda yaptığımız gibi anladım şimdi birde nasıl yapılıyordu onuda söylemişsin çok sağol ya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt