Püf Noktası S-PEN Kullanıcıları {Çizimleriniz} [S-PEN]

Sponsorlu Bağlantılar

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
    Konu Sahibi
S-PEN Kullanıcıları {Çizimleriniz} [S-PEN]
Saygıdeğer dostlar bu konuda S-PEN ile yaptığınız çalılmaları veya PEN UP'ta beğendiğiniz S-PEN çalışmalarını paylaşalım. İlk önce kısaca S-PEN'den bahsetmek istiyorum.

1) S Pen View Özelliği:

Cihazın sağ alt kısmında yer alan S Pen kalemi kolayca yuvasından çıkartılıp tekrar yerine geri sokulabiliyor. S Pen'i ekrana değdirmeden 1-2 cm yukarıdan tuttuğunuz zaman kalemin ucunun ekran üzerine bir izdüşümünü göreceksiniz. Elektronik kalem üzerinden bir lazer çıkırmıyor muş hissiyatı veren bu özellik sayesinde ekranda hedef almak istediğiniz noktaları çok rahat bir şekilde görüntülemek mümkün.


2) Sağa/Sola Çizilen Ok İşaretleri ile Ekran Üzerinde İleri/Geri Gitme:

Herhangi bir anda GALAXY NOTE ekranı üzerinde S Pen elektronik kalem ile sağa ya da sola doğru bir ok işareti çizildiğinde (çok muntazam olmasına hiç gerek yok, cihaz benim çizdiğim çok kötü okları bile rahatça algıladı) bir ileri ya da gerideki ekrana gitmek mümkün oluyor.

3) S Pen Elektorik Kalem ile Ekran Görüntüsü Almak:
S Kalem ile ekran görüntüsü nasıl alınır? Bu sorunun cevabını bulmak çok kısa biz zamanımı aldı. Yapmanız gereken tek şey parmağınızı S Pen'in ya tarafında yer alan özel düğmeye basılı tutmak ve ekran üzerinde 2 saniye beklemek. Eliniz bu tuşa basılı bir kaç saniye bekledikten sonra alınan ekran görüntüsü otomatik olarak galeri üzerinde ekran görüntüleri klasörüne kaydediliyor.

4) S Pen Elektorik Kalem ile Seçilen İmajın Ekran Görüntüsünü Almak:
S Kalem ile ekran görüntüsü alma işlemini özelleştirmek mümkün. Bu anlamda yapılması gereken ekran üzerinde seçilmek istenen alanın etrafında yer alan sınırları belirlemek oluyor. Seçmek istediğiniz alanın etrafını çizme konusunda herhangi bir geometrik sınırlamanız bulunmuyor. Yani ister kalp çizin ister bir yuvarlak.

5) S Pen Elektorik Kalem ile Metin Seçmek ve Düzenlemek
S Kalem ile ekran üzerinde görüntülenen metnin bir noktasında düzenleme yapmak istendiği takdirde yapılması gereken işlem basit: S-Pen'in yanında yer ala tuşa basarak düzenlemek i stediğiniz ilgili satıra gidin ve de üzerinde oynama yapacağınız kelimelerin altını çizin. Sonrasında tüm gerekli düzenleme seçeneklerinin görüntülendiğini göreceksiniz.

7) S Pen Elektorik Kalem Alarmı: S Pen Keeper
Çok ilginç özelliklerden bir tanesine geldik.. Yeni GALAXY Note üzerinde yuvası olan S-Pen elektronik kalemi yerine koymayı unuttuğunuzu varsayalım. Bu ve benzer durumlarda S Pen Keeper özelliği devreye girerek size S Pen elektronikkalemin yuvasında olmadığını hatırlatıyor. Alarm kullanıcıya titreşim ve ses olarak iletiliyor.


8) S Pen Elektorik Kalem ile El Yazısının Bilgisayar Yazısına Dönüşmesi

Galaxy Note 2'nin 'Handwriting' yani 'El Yazısı' özelliği sayesinde ekran üzerinde S Pen elektronik kalem ile yazılanlar işletim sistemi tarafından otomatik olarak algılanıyor ve de bilgisayar yazısına dönüştürülüyor. Aşağıda kendi denemelerimden bir tanesinin ekran görüntüsünü görebilirsiniz.

9) Galaxy Note 2 Paper Artist Foto Düzenleme Özelliği
Bu özellik aslında doğrudan Galaxy S Pen'in kullanımı ile alakalı olmasa da elektronik kalem kullanıldığında çok hoş olan bir uygulama. Bir fotoğraf filtresi olan Paper Artist uygulaması ile çektiğiniz fotoğrafları adeta bir karikatür edasında paylaşmak mümkün.


Bu özellikler Note 3 modeline kadar bulunan özellikelerdi Note 3 ile S-PEN özellikleri çok daha kullanışlı ve basitleştirimiş oldu. Note 3 ile eklenen ve çok daha üstün deneyim sağlanan S-PEN özellikleri:




    • Air Command menüsü kullanıcılara akıcı ve pratik bir kullanım sağlıyor.
    • Kalemle aldığınız notları ana menüye kısa yol olarak ekleyebilirsiniz.
    • Çoklu pencere özelliğiyle ekran üzerinde birden fazla işlem yapabilirsiniz.
    • S Not uygulaması ile not alabilir ve ya çizim yapabilirsiniz. Kalem özelliklerinden kalem kalınlığı, rengi ve yazı boyutunu ayarlayabilirsiniz.
    • S-Pen ile bir metnin üzerine basılı tutarak istediğiniz bölümü seçebilir ve kopyalayabilirsiniz. Ayrıca kopyaladığınız bu metni istediğiniz bölüme yapıştırarak maillerinizi, sohbetlerinizi daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
    • Galeriden fotoğrafları toplu bir şekilde işaretlemek isterseniz S-Pen’in tuşuna basılı tutarak tarayabilirsiniz.
    • Galaxy Note 4’ün 16 MP’lik akıllı kamerası ile çektiğiniz fotoğrafları S-Pen ile düzenleyebilirsiniz. İsterseniz fotoğrafı kesebilir, üzerinde düzenlemeler yapabilirsiniz.
    • Akıllı seçim aracı ile gözünüze çarpan bir şeyi kesebilir, bunu istediğiniz platformda paylaşabilirsiniz. Ayrıca kestiğiniz fotoğraflara kısa yollarla kolayca ulaşabilirsiniz.
    • Image Clip özelliği ile belli bir şekle bağlı kalmadan bağımsız seçim yapabilirsiniz. Seçtiğiniz alan gözünüze hoş gelmez ise yukarıdaki akıllı düzeltme araçlarından kare, dikdörtgen ve ya daireyi seçerek simetrik bir görünüm elde edebilirsiniz. Elde ettiğiniz bu görüntüyü anında Paylaş butonu ile istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
    • Screen Write özelliğini kullanmak isterseniz telefon Screen Show alır ve S-Pen ile ekran üzerinde oynamalar yapmanızı sağlar.
    • S-Pen kullanıcılara el yazısı ile metin yazma imkanı sunuyor.
    • Ekran kilidi konumundayken örneğin call mom yazarsanız telefon kişiyi algılıyor ve annenizi arıyor.

NOTE
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

NOTE 2
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

NOTE 3
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

NOTE 4
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

NOTE 10.1
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız


NOTE 10.1 2014





NOTE PRO 12.2 (BENİM FAVORİM :D )



 
Son düzenleme:


teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
    Konu Sahibi



 
teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
    Konu Sahibi




 
teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
    Konu Sahibi
Bu konunun hiç itibar görmeyeceğini açtığım zaman anlamıştım. Neyse.
 
serdar_gs

serdar_gs

Üye
Bu çizimler sana ait değil herhalde? daha ben doğru düzgün yazı bile yazamıyorum :D
 


Üst Alt