Lumia 920 şarjı ne kadar ve nasıl gider merak edenler buyurun.

Sponsorlu Bağlantılar

krstnck

krstnck

Üye
    Konu Sahibi
Evet belli süre sonra oturuyor telefonun şarjı herhalde gittikçe iyiye gidiyor.

SilentOne

SilentOne

Üye
3 gün normal kullanım mı bu normal kullanımsa süper

Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
Masallah =]

hasansen_83

hasansen_83

Üye
oyun oynayın bakalım 3 satte ful sarjı yıyor veya bendekı oyle zombi oyununu veya spades oynayayım maximum sarj 3 saat gidiyor :) bu işte bi terslik var ya bizim bataryalarda sorun veya arkadaşın bataryada nokia belki kıyak gecmıstır :)

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Arkadaşlar Nokia Care'in son güncellemesini yapın ve uygulamalardan Nokia Care'i açıp "Yardım" kısmına geçin.
Oradan "Temel Özellikler"i seçtikten sonra "Pil Ömrünü Uzatma" diye bir konu göreceksiniz.
Orada pil ömrünü uzatmak için işinize yarayacak pek çok bilgi ve ipucu bulabilirsiniz. :oke:

Kolay gelsin.

aleranol

aleranol

Üye
Maşallah benim not2 de hemen herzaman tasarruf açık sadece hd iyunlarda kapatıyorum.
1 saat normal oyun 1 saat hd oyun 4 saatten fazla 3g ile internet ve 1 saat 3g ile whatsapp üstüne de 4.5 saat kadar 40mm hoparlörleri olan kulaklık ile muzik dinliyorum sabah 6.30 dan % 93 şarj ile akşam 5 e kadar şarjım % 7 kalıyor. Senin lumia çok iyi dayanmış.

- - - Eklendi - - -

Yukarıda söylediğim şeyleri yapmayı deneyin.
-Ekran parlaklığı otomatik yerine orta.
-Ekran dokunmatiği hassas yerine normal.
-Bluetooth kapalı.

Bir de şu hususlara özen gösterin:
-Telefonu yeni aldıysanız mutlaka şarjı bitirene kadar (yani telefon kapanana kadar) kullanın. Tamamen kapanınca şarja takın.
-Şarjdayken mecbur kalmadıkça telefonu kullanmayın.
Açıkçası o kalibrasyon değil pili öldürmektir. Lumia da yanılmıyorsam liion pil var. Bu da demek oluyor ki pili tam bitirirsen pilin zarar görür. Kalibrasyonu ise % 4 veya 5 e kadar indirip kesintisiz şarj etmek. Oynasan ya da oynamasan sorun olmaz ancak mutlaka tam bitirmemek ve kesintisiz şarj etmek gerek.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Maşallah benim not2 de hemen herzaman tasarruf açık sadece hd iyunlarda kapatıyorum.
1 saat normal oyun 1 saat hd oyun 4 saatten fazla 3g ile internet ve 1 saat 3g ile whatsapp üstüne de 4.5 saat kadar 40mm hoparlörleri olan kulaklık ile muzik dinliyorum sabah 6.30 dan % 93 şarj ile akşam 5 e kadar şarjım % 7 kalıyor. Senin lumia çok iyi dayanmış.

- - - Eklendi - - -

Açıkçası o kalibrasyon değil pili öldürmektir. Lumia da yanılmıyorsam liion pil var. Bu da demek oluyor ki pili tam bitirirsen pilin zarar görür. Kalibrasyonu ise % 4 veya 5 e kadar indirip kesintisiz şarj etmek. Oynasan ya da oynamasan sorun olmaz ancak mutlaka tam bitirmemek ve kesintisiz şarj etmek gerek.

evet lumialar icin bu gecerli ama arkadaşimizin bahsettigi ilk şarj icin gecerli.

asaxxxx

Üye
ben bu gıdısle yakında satıcam telefonu..aldıgıma pısmanım yenı telefonum sony xperıa z olcak..yeterı kadar sorun yasadım bu telefonla

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye

Dikkat ederseniz kalibrasyon diye bir kelime kullanmadım.
Zaten kalibrasyon sürekli yapacağınız bir şey değildir.
Ben pil tasarruf ettirebilecek yollardan bahsediyorum.
Tamamen bitirme olayını ise sadece ilk açış için belirttim sürekli değil.
Ayrıca dediğiniz pilin ölmesi olayı, sürekli yapılsa dahi öyle 1 ayda olmaz, birkaç yıla yayılır.

Her neyse, Pil tasarrufu için yukarıda da belirttiğim gibi, Nokia Care'i güncelledikten sonra.

1) Nokia Care'i açın.
2) Yardım sekmesine geçin
3) Burada Temel Özellikler'e girin
4) Pil Ömrünü Uzatma'yı seçerek ipuçlarını görün.

Bulamayanlar için resimler aşağıdadır.

• Beğen
Tepkiler: krstnck
komando04

komando04

Üye

Dikkat ederseniz kalibrasyon diye bir kelime kullanmadım.
Zaten kalibrasyon sürekli yapacağınız bir şey değildir.
Ben pil tasarruf ettirebilecek yollardan bahsediyorum.
Tamamen bitirme olayını ise sadece ilk açış için belirttim sürekli değil.
Ayrıca dediğiniz pilin ölmesi olayı, sürekli yapılsa dahi öyle 1 ayda olmaz, birkaç yıla yayılır.

Her neyse, Pil tasarrufu için yukarıda da belirttiğim gibi, Nokia Care'i güncelledikten sonra.

1) Nokia Care'i açın.
2) Yardım sekmesine geçin
3) Burada Temel Özellikler'e girin
4) Pil Ömrünü Uzatma'yı seçerek ipuçlarını görün.

Bulamayanlar için resimler aşağıdadır.

teşekkürler abi

krstnck

krstnck

Üye
    Konu Sahibi
Çok güzel bir örnek olmuş..Ayrıca pil ilk aldığımda böyle değildi sonraları ömrü uzadı..3g açık oldğu zaman sürekli kurcaladığım zaman 1 1.5 gün gidiyor.

• Beğen
Tepkiler: ardacumhur
ConnorKenway

ConnorKenway

Üye
gayet güzel :)

nanotex

nanotex

Üye
Arkadaşlar deneyimlerime göre %100 yazdığı gibi çıkartırsanız hemen azalmaya başlıyor. %100 yazdıktan yarım ya da bir saat sonra çıkartırsanız daha verimli. Kalibrasyon muhabbeti bence bu bahsettiğim şeyden dolayı oluyor.

serinaga

serinaga

Üye
Uyy sanırım benim pilin bir gün gitmesinin nedeni belli oldu. Sabah 09:00'da Bluetooth açılır, akşam 18:00'de kapanır. 3g sürekli açık, konum belirleme hizmetleri (GPS) sürekli açık, eh elden düşmez tel, pil mi dayanır buna ???

IVI-Elia

Üye
Sorum olacak. Lumia 920 'nin kağıtlı kullanma klavuzunda cihazın şarjını tam olarak bitirin sonra tam dolana kadar şarj yapın.Fazla şarjda tutmak zararlı diyor. Bi de eğer bu kalibrasyonu yapsak. Her güncellemeden sonra mı yapmak gerek? Bu bataryadaki kimyasallara zarar verir mi?

Abi bu arada Maşallah :D

golge1710

Üye
ilk aldıgımda dırek sarja takmıstım benı o sekılde yonlendırdıler.. ondan sonra bı keren bıtırdım telefon kapandıda sarja taktım.ondan sonrası malum her gun yatarken sarja takıyorum cunkı en kotu yuzde 20 30 lara kadar dusuyor sarjım..bluetooth vs vs ısım olmadıkca kesınlıkle acmıyorum..muzık 1 saat dınlemıyorum bıle..arka plandakı herseyı engellemıs durumdayım..tek yaptıgım evde wıfıde dolasmak baska bısey yok..telefonun hıc bı ozellıgını kullanmadım daha navıgasyon kamera mıx radyo vs vs..ornegın suan tam sarj ettım saati 10:17 aksam 10 gibi bıdaha yazıcam kaca dustugunu yaptıklarımıda bır bır yazıcam sıze ıyı gunler.. suan ekran ayarını dusuge cektım..sebeke verı dolasımı kapalı 2g uzerınden kullanıyorum..

Yeni tip bataryalarda bataryayi tamamen bitirmek faydadan çok zarar verir diye biliyorum ben hiç sona kadar bitirmem normal kullanımda birbuçuk gün gidiyor onex

OozyStaw

OozyStaw

Üye
o ne ya ben telefonu 8 saatte bir şarj ediyorum ve hiç bir ley yapmıyorum

Üst Alt