Lumia 920 odaklanma sorunu bakar mısınız?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
    Konu Sahibi
Lumia 920 odaklanma sorunu bakar mısınız?
Arkadaşlar sabah işe giderken güzel bir fotoğrafçekmek istedim fakat bi nokta da kamera odaklanamıyor şans eseri dikkatimi çekti amaç orayı çekmek değildi :)
Fotoğraflar aşağıda bir bakar mısınız neden oluyor

Bu resimde odaklanma yapamadı fakat kamerayı azıcık yukarı kaydırınca odaklanma yaptı.

bir kerelik böyle birşey olmuştur diye tekrar denedim ama aynı :)

son olarak da şu iki resmi çektim bunlar nasıl yorum yaparsanız memnun olurum...

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
odaklanmadan ziyade ışık sorunu var. Kameranın açısını değiştirerek sonuç almandan da bu ortaya çıkıyor zaten. 2. Ve 3. Resimlerde kusursuz odaklama var resmen.

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
    Konu Sahibi
odaklanmadan ziyade ışık sorunu var. Kameranın açısını değiştirerek sonuç almandan da bu ortaya çıkıyor zaten. 2. Ve 3. Resimlerde kusursuz odaklama var resmen.
ışıkla mı alakalı o sorun şimdi?

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Geçici odaklanma sorunu hemen hemen tüm cihazlarda var.
Kamerayı ileri-geri, sağa-sola oynatırken olabilen doğal durumlar.
Bunun yanı sıra deklanşöre basarken, parmağın uygun düzende basamaması da netlemenin sağlanamamasına neden olabiliyor.
Öyle ki butonla çekim sırasında odaklanmanın tam sağlanması için butona gereken oranda yarım basmak gerekiyor.
Buna rağmen odaklama sağlanamazsa kameranın açısını yada konumunu değiştirip tekrar eski konuma getirin.
Odaklanmanın sağlandığını göreceksiniz.
Işık açısının ani değişimlerinde de odaklanma zorluğu olabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
    Konu Sahibi
Geçici odaklanma sorunu hemen hemen tüm cihazlarda var.
Kamerayı ileri-geri, sağa-sola oynatırken olabilen doğal durumlar.
Bunun yanı sıra deklanşöre basarken, parmağın uygun düzende basamaması da netlemenin sağlanamamasına neden olabiliyor.
Öyle ki butonla çekim sırasında odaklanmanın tam sağlanması için butona gereken oranda yarım basmak gerekiyor.
Buna rağmen odaklama sağlanamazsa kameranın açısını yada konumunu değiştirip tekrar eski konuma getirin.
Odaklanmanın sağlandığını göreceksiniz.
Işık açısının ani değişimlerinde de odaklanma zorluğu olabiliyor.
telefon orda hareket etmiyor... sabit ve deklanşör tuşunu da nasıl basıldığını bildiğim için düzgün bastığımdan eminim sadece o açıda öyle birşey yapıyor...
açıyı değiştirip aynı konuma getirdiğimde bende düzeleceğini düşündüğüm için aynen öyle yaptım 3. ve 4. resimde görüldüğü üzere sonuç aynı

mad-x

mad-x

Üye
Otomatik odaklamalı makinelerin hemen hepsinde olan bir durumdur bu içiniz rahat olsun. Otomatik odaklama yapılırken ekranın tam ortasına denk gelen bölümü hesap eder makineler. Ancak bu tam ortaya gelen bölümde odaklamayı yanıltacak bir renk veya ışık olursa makine yanlış odaklama yapabilir. Bu yüzden makinenin görüş odağını biraz kaydırarak düzgün odak noktası bulmanız gerekir. Böyle sorunlar yaşamamak için ekrana tıklayarak odaklama yapabilen veya manuel odaklamayı mümkün kılan programlar kullanabilirsiniz (proshot veya cameraprog gibi ücretli programlar).

NOT: Otomatik odaklamada sorun çıkarmayan fotoğraf makineleri sadece hedefteki kısma değil farklı olarak 5-6 noktayı baz alarak odaklama yapabildikleri için odaklamada yanılmazlar. Ancak bu özellik genelde DSLR ismiyle anılan çok pahalı fotoğraf makinelerinde mevcuttur.

PureFood

PureFood

Üye
Bu sorunu nadir olsa bile bende yaşıyorum. 5800 kullandım 2 sene onda odaklanma sorunu hiç olmadı. 920 de iki farklı zamanda olsu, kamerayı kapatım açtım düzeldi. Ama ilginç tabi.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
5800'de olmadi degil oldu da ekran kalitesi duşuk oldugu icin farkedemedin. 920'de hem ekran devasa buyuklukte hem de aşiri kaliteli bir goruntu veriyor. Boyle olunca da resimdeki en ufak kusur ortaya cikiyor.

PureFood

PureFood

Üye
Haklı olabilirsin. Ancak gözlerimle şahit olmadım, olamadım belki de dediğin gibi.

mad-x

mad-x

Üye
Bu sorunu nadir olsa bile bende yaşıyorum. 5800 kullandım 2 sene onda odaklanma sorunu hiç olmadı. 920 de iki farklı zamanda olsu, kamerayı kapatım açtım düzeldi. Ama ilginç tabi.

Ben tam olarak açıklayamayacağım ama sanırım 5800'ın odaklamada sorun çıkarmamasının nedeni aşağıdakilerden biridir eminim. Eğer değilsede yapacak bişey yok şansımı denemiş oldum :D

Lumia 920: 8,7mpx / Odak 2,0 / odak uzunluğu 26mm
Nokia 5800: 3,2mpx / Odak 2,8 / odak uzunluğu 3,7mm

• Beğen
Tepkiler: PureFood
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt