lumia 820 şarj sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

smltrl

Üye
    Konu Sahibi
lumia 820 şarj sorunu
Arkadaşlar telefon servisten geleli 2 gün oldu şarj soketi değişti. İlk gün sabahtan akşama kadar bekledi 15 dk internet 15 dk konuşma yapmışımdır akşam 50 kalmış sonra yarım saat mesajlaştım birden 30a düştü. Sabahtan akşama toplam kaç saat oldu bakmadım ama. bugün de normal kullanımımla 8 saatte bitti şarjım bu servise gitmeden önce 12-13 saat civarı gidiyordu. bataryamımı değiştirmişler yoksa sokette mi sorun var ya da kalibrasyon falan mı gerekiyor sizce? Vatan aracılığıyla gitti servise bu arada.

marazruno123

Üye
Açık uygulamalar rami çok kullanır kapatmaya çalış arkaplanda olanları da tabi,pil tasarrufunu aç,Wi fiyi gerekmediği zaman kapat,,Oto guncellemeyi kapat,Kapasite kontrolunden gereksiz dosyaları sil. Olmaz ise batarya gucunu gosteren bir uygulama indir bataryada sorun varsa gosterir

elitetr

Üye
820 kullanırken arkaplanda skype dahil whatsapp gibi 4-5 uygulama çalışırken, oto güncelleme felan sürekli açıkken, üstelik hava durumu uygulamasıda varken 10 saat civarı rahat gidiyordu, üstelik bu süre içinde netten bakındığım şeylerde oluyordu. 920 aldım ama yarısı kadar gitmiyor aynı durumda şarjım nedendir bilmiyorum. bende servise vereceğim vakit bulursam. Sölediklerine göre seninde vermen gerekiyor.

smltrl

Üye
    Konu Sahibi
Servisten yeni geldi daha arkaplanda sadece whatsapp çalışıyor ama onceki haline göre baya düşüş farkettim. Batarya gücünü gösteren uygulama hangisi yardımcı olursanız çok sevinirim. Bir de önceden şarjım bitip şarja takınca telefonun açılması uzun sürüyordu batarya biraz dolana kadar şimdi ise hemen açılıyor sizde de öyle mi güncellemeden sonra mı değişti bu?

elitetr

Üye
Bayağı düşüş derken ortalama bir değer verebilir misin, gerçekten hissedilir derecede fark var ise bende göndermeyi düşünüyorum. Batarya durumunu ayarlardan kontrol edebilirsin, veya batarya durumunu gösteren birçok uygulamadan birini marketten indirip kurabilirsin.
Ekleme: hemen açılması ilginç bende her iki cihazdada bir süre bekledikten sonra (biraz şarj olduktan sonra) açılıyor.

smltrl

Üye
    Konu Sahibi
Yukarda bahsettiğim gibi önceden 12-13 saat giderken şimdi normal kullanımda 8 saat civarı dayanıyor hatta bugün çok az kullandım ve 10 saatte bitti yine de. Batarya durumunu ayarlardan kontrol ediyorum fakat yukardaki arkadaş bir sorun varsa gösteren uygulama diye bahsetmiş o uygulamıyı sordum. Şarja takınca hemen açılması da vay be güncellemeyle yapmışlar diyordum sonradan bataryada bir sorun olabileceği aklıma geldi

ERKAN1907KAYA

ERKAN1907KAYA

Üye
ayarlar-wifi-ileri düzey-ekran zana aşımı... (kapat)
hotmail-ayarlar-eşitleme seçenekleri-eposta indirme aralığı... (son bir ay yap)
ayarlar-ekranı sağa veya sola kaydır, uygulamalar sayfasına gel-arka plan görevlerini düzenle
otomatik güncellemeleri otomatik olarak indir seçeneğini kapat
hava durumu gibi kendisini sürekli güncel tutan programlarından hangilerine pek fazla gerek yoksa onları engelle
pil tasarrufunu kendine göre düzenle.

bunlar zaten denmiş burada sizlere, benim şarjım 6-7 saat gidiyordu. bunları yaptım, artık birbuçuk gün gidiyor. ortalama günde bir birbuçuk saat konuşurum, mesajlaşırım, çok uygulama ararım. en çok '''ayarlar-wifi-ileri düzey-ekran zana aşımı... (kapat)''' bu şarjı götürür. umarım düzelir telefonlarınız

garantiden telefonum geldiğinde prospektürüne düşülen not:
şarjını tamamen bitirin. yarım saate yakın bekleyin, şarja takın, en az 16 saat sarj edin

ufuxxxxx

ufuxxxxx

Üye
selam arkadaşlar bende de şarj sorunu vardı bağzen gece yatarken %70 civarı şarj varken sabah kapanmış buluyordum bağzende gün içinde çabuk bitiyordu şunları yaptım şuanda sorun yok şarj tam dolumdan sonra 20 .30 dakikadaha şarj da bıraktım şarj bitimi %20 den sonra güç tasarrufuna geçergeçmez şarja takmadım %10 un altında %4 lerde 5 lerde şarja taktım bu da benim analizim kurulan programlar ayarlar şarj etme şekilleri bunların hepsi şarjın az gitmesini sağlıyor bence saygılar.

Son düzenleme:
ERKAN1907KAYA

ERKAN1907KAYA

Üye