))
((
)) 820 daha doğrusu windows phone 8 diğer işletim sistemleri ile kıyaslayınca 1 günün ardından ilk düşüncelerim şöyle
Artıları
1-çok sade öğrenmesi kolay ve hızlı hani ben sadece kulanacağım karıştırmayı sevmem diyorsanız bu tel size göre
Eksiler
1-simbian belleden kullanılabilir daha az uygulaması var. bu uygulamaların olmaması tabii ki kullanımı engelleyici değil ama can sıkıcı. android ve iosla karşılaştırmıyorum bile.
2-sıkıcı. şahsen ben her bir yerini dolaştım ve telefonu keşfim bir saat ancak sürdü. oysa bu süre belle de 3 günü buluyor. androidde ise her gün başka bir süprizle( olumlu yada olumsuz) karşılaşıyorsunuz. iosa benziyor sadelik olarak ama ios uygulama zenginliği ile kurtarıyor.
3- en büyük handikabı özelleştirilemiyor. mesela sevgilimin resmini başlangıç ekranına arka fon yapamıyorum gibi))
4-görev yöneticisi yok yani uygulamaların tümünü kapat diyemiyoruz.
5-dosya yöneticisi yok((
6-en önemli yerler için ( 3g aç kap internet aç kapa yada wifi aç kapa ) bir kısayol atanmamış. ancak connectıvıty programı bu işi görüyor.
7- flash player olmaması büyük eksiklik. facebooktaki bir çok video hatta tamamına yakını açılmıyor
sonuç windows phone 8 bir bebek daha. gelişmeye çok ihtiyacı var. ama gelişeceğide kesin.
- - - Eklendi - - -
Lumia 820 ye gelince avantajları
1-renk değişikliği (kapaklar değişiyor) yapılmaı
2- bilen göz gerçekten muhteşem
3-takılma kasılma yok
4-oldukça sosyal))
5-plastik değil insana güven veriyor.
6- çıkarılabilir batarya büyük avantaj
7- micro sd desteği olması çok ii
- - - Eklendi - - -
sorun çözüldü kendiliğinden düzeldi
Eksiler
1-simbian belleden kullanılabilir daha az uygulaması var. bu uygulamaların olmaması tabii ki kullanımı engelleyici değil ama can sıkıcı. android ve iosla karşılaştırmıyorum bile.
2-sıkıcı. şahsen ben her bir yerini dolaştım ve telefonu keşfim bir saat ancak sürdü. oysa bu süre belle de 3 günü buluyor. androidde ise her gün başka bir süprizle( olumlu yada olumsuz) karşılaşıyorsunuz. iosa benziyor sadelik olarak ama ios uygulama zenginliği ile kurtarıyor.
3- en büyük handikabı özelleştirilemiyor. mesela sevgilimin resmini başlangıç ekranına arka fon yapamıyorum gibi))
4-görev yöneticisi yok yani uygulamaların tümünü kapat diyemiyoruz.
5-dosya yöneticisi yok((
6-en önemli yerler için ( 3g aç kap internet aç kapa yada wifi aç kapa ) bir kısayol atanmamış. ancak connectıvıty programı bu işi görüyor.
7- flash player olmaması büyük eksiklik. facebooktaki bir çok video hatta tamamına yakını açılmıyor
sonuç windows phone 8 bir bebek daha. gelişmeye çok ihtiyacı var. ama gelişeceğide kesin.
Bir sürü eksi saymışsınız açıkçası bu tür eksikliklerinin olduğunu bilmiyordum eğer bu kadar eksiği varsa geçmeyebilirim bu sisteme (özellikle duvar kağıdı değiştirememek can alıcı eksiklik) ayrıca bu kadar eksiğine rağmen 1649 ve 1249 tl den fiyatlandırılması ise oldukça ilginçmiş doğrusu. bunları okuduktan sonra nokia nın iyi pazarlama taktiği ve dikkat çekici windows arayüzü ile iyi satış yaptığı fikrine kapıldım. yine de alıp kullanmadan tam bir yorum yapmak mümkün değil.
Lumia 820 ve aynı sınıf HTC 8s de internet paylaşımı (wifi hotspot) yani telefonu modem olarak kullanabilme özelliği mevcut mu. Nette araştırdığımda sağlıklı bir cevap bulamadım. Kiminde var, kiminde yok yazıyor. Şu an HTC 8x de bu özellik mevcut. Bildiğim kadarıyla Lumia920 de de var.
wp8 cihazların hepsinde var. Wp7.x cihazların wp7.5tango 7.10.8773.8 güncellemesini yapanların da hepsinde var.[/FONT
Lumia 820 ve aynı sınıf HTC 8s de internet paylaşımı (wifi hotspot) yani telefonu modem olarak kullanabilme özelliği mevcut mu. Nette araştırdığımda sağlıklı bir cevap bulamadım. Kiminde var, kiminde yok yazıyor. Şu an HTC 8x de bu özellik mevcut. Bildiğim kadarıyla Lumia920 de de var.