Lumia 520 İncelemem | Görseller Eklendi |

Sponsorlu Bağlantılar

Duran.Y

Duran.Y

Üye
    Konu Sahibi
Lumia 520 İncelemem | Görseller Eklendi |
Herkese merhaba;
Arkadaşlar öncelikle bu cihazı çok uzun süredir beklediğim ve kavuşma heyecanı ile kullandığım için fikirlerim tam olarak objektif olmayabilir bana normal gelenler size farklı gelebilir bunu belirtmek isterim.

Cihazın Yapısı:

*Cihaz almadan önce incelediğim videolarda kalın gibi görünüyordu biraz fakat aldıktan sonra fark ettim ki kenarlarındaki keskinlikle beraber beklediğimden daha ince bir yapısı var ve 4"lik ekran büyüklüğüyle de sanki üst segment bir cihazı andırıyor insana.

Ekran Kalitesi:

*Özgür Abi'nin çevirisinden bahsedildiği derecede bir sorun görmedim ben. Güneşli ortamda elbette ki ekranı görme durumunuz zorlaşıyor fakat çok net olmamakla birlikte görüp kullanabiliyorsunuz. Güneşli bir ortam yoksa da ekran gayet güzel ve net çok rahat film, video izleyebilirsiniz.
Ekran hassasiyetine değinmeden geçemeyeceğim hassasiyeti yüksek yaptığınızda ekrana tam temas etmeden bile mesaj yazabilirsiniz o derece :)

Performans:

*Cihazı aldığım ilk gün kendi kendine bir donma oldu ama ilk kez kullanılmasındandır diye düşünüp önemsemedim zaten tekrarlanmadı da.
Menu geçişlerinde, fotoğraf incelemede tabiri caizse yağ gibi kayıyor cihaz. Bir kaç oyun indirdim denedim takılma kasma olmadı ama şunu da söyleyeyim büyük boyutlu oyunlar denemedim oyun merakım pek yok zaten.

Internet:

*Her cihazda olduğu gibi 3G açık kullanımda performans çok iyi ben 2G kullanıyorum hem çok hıza ihtiyaç duymuyorum hem de 3G'de klasik ısınma problemi oluyor.
*İnternet demişken konuyu Lumia 520 ile açtığımı belirtmek isterim:)

Kamera:
** Fotoğraf;
*Gündüz çekimlerimde fotoğrafların bir 5mp'lik cihazdan daha fazlasını verdiğini düşünüyorum. Gece sıradan bir ampul ışığında çektiğim fotoğraflarda tatmin edici gerçekten.
Not: Bilgisayara geçtiğimde fotoğraflar eklemeye çalışacağım.

**Video;
*Video çok çekmedim belki ama kampüste çektiğim küçük bir videoda çok net ve canlı bir görüntü yakaladım rahatlıkla kaliteli videolar çekebilirsiniz. Kamera da kullanılan lensler Lumia 920 ile aynı diye biliyorum zaten.

Batarya:

- 2 saat kadar konuşma
- 2 saat kadar Whatsapp
- 5-10 fotoğraf
- Sürekli mesajlaşma
- Yarım saat civarı oyun
- Gün içinde sürekli telefonu kurcalama vs.

* Cihazı bu şekilde kullandım ve eğer şarjdan sabah çıkardıysanız cihaz akşam 12yi getiriyor.

Unuttuğum bir şey olduysa sorarsanız cevaplarım arkadaşlar. Alacaklara biraz yardımcı olduysam ne mutlu bana:)

** Söylemeden geçemeyeceğim, bu telefonu alana kadar sorularıma sıkılmadan yanıt veren, yol gösteren iki değerli abim, Ali Kemal & Özgür Abilerim'e çok teşekkür ediyorum **

*Görseller:

• Beğen
Tepkiler: -Akıncı, skynet ve bulutsuzgece

MrExpert

MrExpert

Üye
Güzel bir inceleme alacaklar için yararlı olacağı kesin :)

man20

man20

Üye
Ellerine sağlık güzel olmuş :oke: ayrıca telefonun hayırlı olsun :tebessüm:

Akıncı

Akıncı

Üye
elime sağlık güzel inceleme olmuş:spr

Joker

Joker

Emekli Yönetici
Elinize sağlık

CABBAR

CABBAR

Üye
Bende bugün Nokia'nın sitesinde 720 ve 920 ile karşılaştırdım. Onların gerisinde görünüyor fakat fiyata göre de sanki iyi. 512 mb ram olduğu yazıyordu Nokia'nın sitesinde o biraz düşük geldi. Büyük oyunlarda sorun çıkarabilir. Nokia nefret ettirdi ama Lumia merakı sardı beni. Biraz birikim olursa almayı düşünüyorum. Fiyatından dolayı alternatiflerim arasında bu telefon :oke: inceleme için Teşekkürler

Duran.Y

Duran.Y

Üye
    Konu Sahibi
Bende bugün Nokia'nın sitesinde 720 ve 920 ile karşılaştırdım. Onların gerisinde görünüyor fakat fiyata göre de sanki iyi. 512 mb ram olduğu yazıyordu Nokia'nın sitesinde o biraz düşük geldi. Büyük oyunlarda sorun çıkarabilir. Nokia nefret ettirdi ama Lumia merakı sardı beni. Biraz birikim olursa almayı düşünüyorum. Fiyatından dolayı alternatiflerim arasında bu telefon :oke: inceleme için Teşekkürler

Oyun ilginiz varsa daha üst seviye bir Lumia düşünebilirsiniz. 512 mb ram için büyük oyunlar yok dediğimiz gibi.
Saolun :)

CABBAR

CABBAR

Üye

Oyun ilginiz varsa daha üst seviye bir Lumia düşünebilirsiniz. 512 mb ram için büyük oyunlar yok dediğimiz gibi.
Saolun :)

Rica ederim Siz sağolun. Operatörlerin kampanyaları ile almayı düşünüyorum taksitli alabilirim ancak ama biraz daha zamanı var. Gönlüm 920'den yana tabi ama o beni aşar.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
temmuz ayında lumia925 piyasaya çıkarsa ki öyle tahmin ediyoruz lumia920 bir miktar daha ucuzlayacaktır.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Eline sağlık kardeşim, güzel bir inceleme olmuş. :oke:
Eminim cihazı merak edenler için çok faydalı olacaktır.
Fırsat bulduğunda birkaç tane de görsel eklersen çok iyi olur.

Duran.Y

Duran.Y

Üye
    Konu Sahibi
Eline sağlık kardeşim, güzel bir inceleme olmuş. :oke:
Eminim cihazı merak edenler için çok faydalı olacaktır.
Fırsat bulduğunda birkaç tane de görsel eklersen çok iyi olur.

Görsel eklemek aklımda abi yarın eklerim büyük ihtimalle :)
Teşekkür ederim :)

csH

csH

Üye
tesekkurler faydali bi inceleme olmus

kursat99

kursat99

Üye
Çok güzel bir inceleme olmuş.

luckysleven

luckysleven

Üye
bende verdim siparisi dubaiden 300 liraya turkuaz gibi rengi olandan haftaya elimde olur :)

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Görseller için de ayrıca teşekkürler kardeşim.
Emeklerine sağlık :oke:

Duran.Y

Duran.Y

Üye
    Konu Sahibi
Görseller için de ayrıca teşekkürler kardeşim.
Emeklerine sağlık :oke:

Önemli değil abicim ne demek. Konu şimdi tam oldu benimde içime sindi böyle olunca artık merak edenler daha detaylı bilgi sahibi olabilir :)

Ağaçtan atlayan arkadaşı böyle net çekmesi çok etkilemişti beni başka cihazda olsa kim bilir ne hale gelirdi görüntü :D

Üst Alt