hasan3472ty
Üye
Lumi dan tek beklentim. Buinşallah bu 1820, sd kart desteği ve 5 inç olarak gelir sd kartsız bi telefona nedense hiç sıcak bakamıyorum..
Lumi dan tek beklentim. Buinşallah bu 1820, sd kart desteği ve 5 inç olarak gelir sd kartsız bi telefona nedense hiç sıcak bakamıyorum..
Ben bugün 920 mi ikinci kez servise bıraktım bıraktığım yer nokia shop olunca 1520 ne zaman dedim şubat ilk hafta dedi tabi taksit imkanı kalkıyor ne yapacaksınız dediğimde şu an biz de bilmiyoruz dediler1520'nin TR'ye gelişini kestiremedik bu cihazlar kim bilir ne zaman gelir...
Buyurun söz sizde ateistler...Şimdi lumia 1820 güneş enerjisi ile şarj oluyor ama telefonları güneşin altında tutsak yanıyor sıcaktan batarya zarar görüyor. e şimdi bunuda güneşin altında koyacağız hem şarj olacak hem zarar görecek?![]()

güneş enerjisi dediğimiz sadece anlaşılabilir olması için. Yoksa aslında sistem ultraviyole ışınları enerjiye çeviren panellerden oluşuyor. Yani gün ışığı,apmul ışığı da şarj olması için yeterli.Şimdi lumia 1820 güneş enerjisi ile şarj oluyor ama telefonları güneşin altında tutsak yanıyor sıcaktan batarya zarar görüyor. e şimdi bunuda güneşin altında koyacağız hem şarj olacak hem zarar görecek?![]()
Bu sistem samsun da vardı yanlış hatırlamıyorsam Turkcell de cihazlar bölümünde rastlamıştım ne zamandı kaç sene evveldi bilmiyorumgüneş enerjisi dediğimiz sadece anlaşılabilir olması için. Yoksa aslında sistem ultraviyole ışınları enerjiye çeviren panellerden oluşuyor. Yani gün ışığı,apmul ışığı da şarj olması için yeterli.
Sanırım bundan bahsediyorsun.Bu sistem samsun da vardı yanlış hatırlamıyorsam Turkcell de cihazlar bölümünde rastlamıştım ne zamandı kaç sene evveldi bilmiyorum
Evt ta kendisiSanırım bundan bahsediyorsun.
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
oBen bugün 920 mi ikinci kez servise bıraktım bıraktığım yer nokia shop olunca 1520 ne zaman dedim şubat ilk hafta dedi tabi taksit imkanı kalkıyor ne yapacaksınız dediğimde şu an biz de bilmiyoruz dediler
ocaktı şubat oldu hadi hayırlısı ama taksit olayı tam kalkmıyor bildiğim kadarıyla sadece 6 veya 9 taksit yapabileceğiz 12 veya 24 ay kalktı galibaBen bugün 920 mi ikinci kez servise bıraktım bıraktığım yer nokia shop olunca 1520 ne zaman dedim şubat ilk hafta dedi tabi taksit imkanı kalkıyor ne yapacaksınız dediğimde şu an biz de bilmiyoruz dediler
@bulutsuzgece Pentile Ekran nedir açabilir misin?![]()
Bu durumda bu yazıyı bilmeyen bir kullanıcı için pentile ekranlı telefonların kötü olduğunu düşünebilir.Şahsen bende okumasaydım bir anlamda ekran kalitesini düşük sanardımPentile Ekranın Özellikleri:
Geleneksel ekran ile Pentile ekranın farkı; normal ekranlardaki her bir pikselde üçlü RGB (Kırmızı-Yeşil-Mavi) katmanı bulunurken, Pentile ekranlardaki her bir pikselde bu katmanlar ikili düzende RG ve BG şeklinde sıralanmıştır.
Pentile ekranların bu nedenle daha az enerji harcadığı, daha yüksek kontrast sağladığı, üretiminin daha kolay olduğu söyleniyor. Ancak Pentile ekranların bir problemi var. Belirli çözünürlüklerin altındaki ekranlarda Pentile teknolojisi kötü anlamda kendini belli etmeye başlıyor. Ekrandaki görüntü alıştığımız şekilde oluşturulmadığından göze bir garip gelebiliyor. Özellikle harfler tırtıklı gözükebiliyor. Bu yüzden Pentile teknolojisi kullanılan ekranlarda çözünürlüğün yüksek tutulması gerekir. Böylelikle bu durumun çıplak gözle fark edilmesi zorlaşır. [Kaynak: Mobil Yazılar]
@bulutsuzgece baktım bende, o kötü yanı dediğiniz yeri de okudum. Peki 4.45 inç e 720p ekranda bu pikseller gözükür mü?

pentile ekran dizilimi çok sorunludur. Nokia'nın da macereya atılacağını zannetmiyorum. Ama belli de olmaz. Hem maliyeti düşük hem de yüksek çözünürlükte göz boyayabilir.Sanırım Nokia Lumia 1520v'de "Pentile Ekran" teknolojisi kullanılmış. @papakudioflu