Resimler birbirine yakın ki tabiki 1020 burada en iyisidir ancak 1020 yi diğer telefonlarla karşılaştırma yapmak 1020 nin güzelliğini daha mı öne çıkarır yoksa hakaret mi?
Neden derseniz, zaten 1020 41 mp ve sensör vs.. diğer tüm telefonların üzerine, bu cihazın klasında başka bir cep telefonu yok bir tane var o da 808 (eski teknolojili hali).
Ondan sonra 1020 hepsinden güzel çekmiş cümlesi görmemiz gayet doğaldır ki bende diyorum, ama zaten güzel çekecek tabi abi o zaman ne anladım 41mp (detaya girmiyorumki mp hikaye, önemli olan sensördür fotoğrafçılıkta, bunu yazdım yanlış anlasılmasın sadece mp hikayesine aldanıp çok fotoğraf makinesi kaktırıyorlar millete, satış stratejisi bu piksel olayıki hala yiyenler var) olmasından.
Bence 1020 klasmanında yine Nokia veya başka bir marka yapsın bir cep telefon onlarla karşılaştırsın.
Bu arada resimler zaten çok yakın burada birbirine, anca detaylarda belli olur olay da sevmediğim bir durum var.
Fotoğrafı fotoğraf yapan ışıktır, bazı resimlerde bulutun hareket halinde kadraja girdiği açılarda bile aynı cihazla aynı yerden çeksen 3 fotoğrafda farklı çıkar.
O yüzden hava koşulları, anlık ılık değişimi, bulut vs... Bazı durumlarda gerekirse ellerini bile kıpırdatmadan cm sine kadar aynı açıdan çekilmesi lazım ki burada da tam olarak göremedim onu. Yine en doğru sonuç verecek iç ortam çekimleri ki bari ışıklar sabit en azından.
Üstlerde sahilde çekilen resimde bir tanesinde insan gölgesi var, olmaması lazım.
Diyeceksinizki bu kadar mı önemli, evet arkadaşlar bu kadar önemli. Açık hava da çekilse bir nebze de bulutlar sıkıntı oluşturur