Püf Noktası Lumia 1020 Vs Lumia 925 Vs Iphone 5s Fotoğraf Karşılaştırması

Sponsorlu Bağlantılar

Murat Alper

Murat Alper

Üye
    Konu Sahibi
Lumia 1020 Vs Lumia 925 Vs Iphone 5s Fotoğraf Karşılaştırması
Lumia 925 vs Lumia 1020 vs İphone 5s Fotoğraf Karşılastırılması Yapılıyor

yukardan aşağı sırayla 1) İphone 5s 2)Lumia 925 3)Lumia 1020

q0nzalez

q0nzalez

Üye
teşekkurler konu için. Bazı fotoğraflarda iphone 5s renk bakımından daha canlı gldi gibi bana

muhammettvurucu

muhammettvurucu

Üye
o degısıyor farkettım ama bana 925 yeter

goktas19

goktas19

Üye
Lumia 1020 > İphone 5S > Lumia 925

alical33

alical33

Üye
tam boyutlar olsa daha iyi olurdu şu şekilde 3 telefonda çok güzel çekmiş

ÖEY

ÖEY

Üye
Ben 925'i 5s'den daha başarılı buldum. En iyisi her zamanki gibi 1020. Unutmadan 5s bence iphone'lar içinde en iyi fotoğraf çeken cihaz olmuş.

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Konu için teşekkürler. Kendimce detaylara yakından bakamadığım için pek sağlıklı karşılaştırma buradan yapamıyorum. Yani atıyorum çekilmiş ilk resimdeki kumun taneciklerine kadar resmi büyütüp detaya baktığımızda emin olun L1020 nin bozmadan netliğini koruduğunu ama L925 ile Ip5s in pikselleşmeye başladığını görebilirdik. L1020 de o kum taneciğini diğerlerinden ne kadar daha fazla net görebiliyoruz karşılaştırabilirdik. Buradan sadece renklere ve birde ışık/gölgedeki detaylara bakabiliyorum. Bu durumda da ışık ve gölge detayları yine 1020 nin daha fazla. Renk konusunda kontrast olarak IP5s daha yüksek kontrasta sahip ve renkler daha sıcak ve fazla, ancak o da gündüz çekimlerinde bile gölgelik yerlerde kalan objeleri Lumialar kadar yakalayamıyor. Dolayısı ile gündüz çekilmiş resimlerde de arka planlarda gölge yerlerde kalmış cisimler Lumialarda daha belirgin. Gece çekimlerinde de zaten karşılaştırmanın galipleri belli. Tabiki Lumialar.

themardinli

themardinli

Üye
1020 mükemmel pureviewle süper.

Murat Alper

Murat Alper

Üye
    Konu Sahibi
:rica: arkadaşlar

fk555897

fk555897

Üye
1020 mükemmel çekiyr. Ama 925'de güzel çekiyor.

ferit.61

ferit.61

Üye
Resimler birbirine yakın ki tabiki 1020 burada en iyisidir ancak 1020 yi diğer telefonlarla karşılaştırma yapmak 1020 nin güzelliğini daha mı öne çıkarır yoksa hakaret mi?

Neden derseniz, zaten 1020 41 mp ve sensör vs.. diğer tüm telefonların üzerine, bu cihazın klasında başka bir cep telefonu yok bir tane var o da 808 (eski teknolojili hali).

Ondan sonra 1020 hepsinden güzel çekmiş cümlesi görmemiz gayet doğaldır ki bende diyorum, ama zaten güzel çekecek tabi abi o zaman ne anladım 41mp (detaya girmiyorumki mp hikaye, önemli olan sensördür fotoğrafçılıkta, bunu yazdım yanlış anlasılmasın sadece mp hikayesine aldanıp çok fotoğraf makinesi kaktırıyorlar millete, satış stratejisi bu piksel olayıki hala yiyenler var) olmasından.

Bence 1020 klasmanında yine Nokia veya başka bir marka yapsın bir cep telefon onlarla karşılaştırsın.

Bu arada resimler zaten çok yakın burada birbirine, anca detaylarda belli olur olay da sevmediğim bir durum var.
Fotoğrafı fotoğraf yapan ışıktır, bazı resimlerde bulutun hareket halinde kadraja girdiği açılarda bile aynı cihazla aynı yerden çeksen 3 fotoğrafda farklı çıkar.
O yüzden hava koşulları, anlık ılık değişimi, bulut vs... Bazı durumlarda gerekirse ellerini bile kıpırdatmadan cm sine kadar aynı açıdan çekilmesi lazım ki burada da tam olarak göremedim onu. Yine en doğru sonuç verecek iç ortam çekimleri ki bari ışıklar sabit en azından.

Üstlerde sahilde çekilen resimde bir tanesinde insan gölgesi var, olmaması lazım.

Diyeceksinizki bu kadar mı önemli, evet arkadaşlar bu kadar önemli. Açık hava da çekilse bir nebze de bulutlar sıkıntı oluşturur :)

• Beğen
Tepkiler: kaygisiz43
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
5s'de fena değil. :islik

• Beğen
Tepkiler: phasan
dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
925 ile 1020 aynı gibi sensör farkı büyütme sistemi kabiliyeti 1020 de daha iyi tabi sonuçta doğrusu 10 cm lik kağıda basıyoruz gerçi şimdi diğital çerçeveler var ya ajan da değiliz büyültüp şekil değiştirelim 925 iyidir
Nokia kalitesi sağilamlığı tartışılmaz çevremde 5S kimde varsa dağılmış kırılmış
1020 olmaz ama ben 1520 alıcam heralde

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Sizlere farklı bir bakış açısı ile birde şöyle yorum yapayım :)
Atıyorum bu telefonlarla bir arkadaşınızın resmini çektiniz diyelim. Fotoğrafı pc ye aktardınız ve bakıyorsunuz. Resimleri karşılaştıracaksınız. Birden farkettiniz ki resmini çektiğiniz arkadaşınızın gözünde bir yansıma var. Hemen pc de resmi büyütüp yakından baktınız, oda ne? 5s ve 925 te göz bebeği pikselleşti ve bulandı. Gözdeki yansımanın ne olduğu belli olmuyor. Amaaa 1020 de göz bebeğinin içindeki kılcal damarları bile görecek kadar yanaştınız ama bozulma 5s yada 925 kadar olmadı. Dediniz ki vaaayyy bu kadar iyi çekiyormuş. Peşinden bi parça fotoğraftan geri uzaklaşıp yansıyan şekle baktınız. O da ne? Resmi çeken kişinin ta kendisi :P Özetle tekrar edeyim, forum sitesinde aynı boyutlarda paylaştığınız resimler kayıt esnasında izin verilen ölçülere boyutlara dönüşüyor. Dolayısı ile renk ve ışık dışında karşılaştırma yapamıyoruz. Fotoğrafların ancak orjinallerini yan yana koyduğunuz zaman ne kadar net ve gerçekçi olduklarının farklarını görebilirsiniz. :)

• Beğen
Tepkiler: 4MaGuS
4MaGuS

4MaGuS

Üye
Atıyorum bu telefonlarla bir arkadaşınızın resmini çektiniz diyelim. Fotoğrafı pc ye aktardınız ve bakıyorsunuz. Resimleri karşılaştıracaksınız. Birden farkettiniz ki resmini çektiğiniz arkadaşınızın gözünde bir yansıma var. Hemen pc de resmi büyütüp yakından baktınız, oda ne? 5s ve 925 te göz bebeği pikselleşti ve bulandı. Gözdeki yansımanın ne olduğu belli olmuyor. Amaaa 1020 de göz bebeğinin içindeki kılcal damarları bile görecek kadar yanaştınız ama bozulma 5s yada 925 kadar olmadı. Dediniz ki vaaayyy bu kadar iyi çekiyormuş. Peşinden bi parça fotoğraftan geri uzaklaşıp yansıyan şekle baktınız. O da ne? Resmi çeken kişinin ta kendisi :P Özetle tekrar edeyim, forum sitesinde aynı boyutlarda paylaştığınız resimler kayıt esnasında izin verilen ölçülere boyutlara dönüşüyor. Dolayısı ile renk ve ışık dışında karşılaştırma yapamıyoruz. Fotoğrafların ancak orjinallerini yan yana koyduğunuz zaman ne kadar net ve gerçekçi olduklarının farklarını görebilirsiniz. :)
aynen katılıyorum normalde L920 yi buraya atsanızda süper bir kıyaslama yapmak için iyi değil orjinal hallerini rar layıp hepsini link halinde atılması kıyaslama açısından en güzel yöntem hele birde bu telefon L1020 oldumu çok daha fark yaratır zaten amaç L1020 yaklaştırınca bozulmadığını göstermek ancak resim siteleri hepsi bozuyor yakınlıklarını bozuyor

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Ferit.61 e aynen katılıyorum.Çok katılıyorum herşeyi söylemiş helal olsun diyecek laf bulamadım :D

ama turgay(suyunsesi) abinin dediği gibi resimleri kaydetip bakabilsek biraz daha güzel olurdu

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye

Bende katılıyorum sana ama benim merakım 925 değil 1520 ile 1020 arasında 41 ile 20 arasındaki rekabet nasıl olur acaba dediğin gibi yakınlaştırma yaptığımızda 20Mp kamera tatmin edici olurmu yoksa 41 Mp olsaydı dermiyiz

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Bende katılıyorum sana ama benim merakım 925 değil 1520 ile 1020 arasında 41 ile 20 arasındaki rekabet nasıl olur acaba dediğin gibi yakınlaştırma yaptığımızda 20Mp kamera tatmin edici olurmu yoksa 41 Mp olsaydı dermiyiz
Hocam 50 x 70 cm boyutlarda afiş basabileceğin kadar yeterli olacaktır emin ol.

Üst Alt